Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Mindaugas Žukauskas
Message added by Mindaugas Žukauskas,

Za nostalgične, velika baza MTV spotova:

https://wantmymtv.vercel.app/player.html

MTV (1981-2025) - kraj jedne ere

Featured Replies

2 hours ago, igoraki said:

Clawfinger, procvetali malo kasnije.

Sećam se kad sam prvi put video/čuo Clawfinger, i svoju wtf facu na tu mešavinu mjetal repa ziga

I sad se prisetih emisije koju je vodio Štefan Krečmar

• Replies 916
  • Views 19.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nautilus
    nautilus

MTV je propao jer je od medija koji je uređivan poput rok radio stanice postao Pink. Rep je pre MTVja bio opskurna muzika američke crnačke manjine iz predgrađa, treš metal je bio avangarda nekom mejns

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Mojoj generaciji je tokom sveopšteg sranja devedesetih MTV bio jedini prozor u svet, jedini izvor muzike i eskapizam od bijednog života, rata, sankcija i dizelaša. Znam da još odavno to nije taj stari

Posted Images

6 minutes ago, Filozof manijak said:

Sećam se kad sam prvi put video/čuo Clawfinger, i svoju wtf facu na tu mešavinu mjetal repa ziga

Pa to su neke sitne 90-te kad je metal krenuo da se meša sa drugim pravcima u muzici, pošto nije znao šta će sa sobom...

On 4. 1. 2026. at 0:40, Downforce said:

Ozbiljan kandidat za naj spot ikada.

Brutalno dobro.

reditelj onaj plesač iz fetbojslimovog spota i tadašnji dečko sofije kopole koja izvodi pobedničku tačku. ovo svi znaju al neka.

pokušavam da pregledam poslednjih 20ak strana da ne ponavljam nešto, al mi forum zakicava od količine linkova valjda.

kapiram da nije bilo 😀

nisam nesto video da ste zatrpali terensom

Da l` ovde ili na umetnicku Desanku?think

Ne znam da li je jos neko pokusavao da snima spotove na video kasetu, pravi miks kao sto smo radili sa obicnim kasetama? Kakva je to akcija bila 😆

Nacrtam se da gledam Braun European Top 20 ili MTV’s Greatest Hits, prst na dugmetu. Ali mora da se pritisne malo ranije pre nego krene spot posto je mom videu trebalo nekih 5s da krene da snima. Onda zeznes stvar pa premotavaj. Ili te nedelje ne puste tu pesmu, cekaj sledecu nedelju. Rezultat je bio urnebesan, nikada nisam uspela da to sredim tako da se ne vidi bar malo na pocetku ili kraju voditelj (Paul King-a se najvise secam… kako je on meni delovao cool!).

Secam se takodje cekanja da se u sred noci gledaju dodele MTV nagrada. Za mene je ceo taj sou bio potpuno nov format. Odlicne zive numere, nekih se i sada secam. Sada je to standard, meni tada bilo otkrovenje.

Video koga se secam da me je oduvao kada sam ga prvi put videla:

1 minute ago, Hubris said:

Scam se takodje cekanja da se u sred noci gledaju dodele MTV nagrada. Za mene je ceo taj sou bio potpuno nov format. Odlicne zive numere, nekih se i sada secam. Sada je to standard, meni tada bilo otkrovenje.

Oh yeah D

Okačila sam pre mnogo strana nastup Blur sa MTV Europe nagrada, 1995. Imala sam celu dodelu snimljenu na VHS. Onda bih čitala o tome u Huperu i intenzivno zavidila Ivani Patakovic koja je izvestavala sa tog meni tada najbitnijeg dogadjaja na svetu.

Nego, ne primetih da je neko okačio ovo remek delo:

7 minutes ago, dunja said:

Oh yeah D

Okačila sam pre mnogo strana nastup Blur sa MTV Europe nagrada, 1995. Imala sam celu dodelu snimljenu na VHS. Onda bih čitala o tome u Huperu i intenzivno zavidila Ivani Patakovic koja je izvestavala sa tog meni tada najbitnijeg dogadjaja na svetu.

Nego, ne primetih da je neko okačio ovo remek delo:

Ja se najvise secam dodele 1990 i 1991, mislim da sam ih imala snimljene obe. Arsenio Hall je vodio…

5 minutes ago, Hubris said:

Ja se najvise secam dodele 1990 i 1991, mislim da sam ih imala snimljene obe. Arsenio Hall je vodio…

meni je ako se dobro sećam 94. bila prva da sam pratila nagrade (90. sam imala nepunih 8 godina, mislim da tad nisam ni znala šta je MTV hihi)

Sećam se koliko-toliko nagrada 1992. i 1993.

Bilo na Trećem kanalu. I Ivek iz drage mi Kazne za uši je kao gost-komentator komentarisao Nirvanin Lithium kao folirantski nastup.

Kada je evropski MTV krenuo da deli nagrade (1997. ili tu negde), muzika mi je već bila... onako, spotovi manje zanimljivi, ali je još uvek bio zabavan deo sa nastupima uživo - imali su bolji izbor od američkog MTV-a.

Poslednji nagrađeni spot kojeg se sećam je bio Remind Me od Royksopp.

Edited by Malkmus

38 minutes ago, Hubris said:

ecam se takodje cekanja da se u sred noci gledaju dodele MTV nagrada. Za mene je ceo taj sou bio potpuno nov format. Odlicne zive numere, nekih se i sada secam. Sada je to standard, meni tada bilo otkrovenje.

Eh, stara dobra vremena i video plejer povezan sa videorekorderom radi pravljenja kompilacije. D

I najdrazi snimak tih vremena nahvatan preko satelitske