Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Mindaugas Žukauskas
Message added by Mindaugas Žukauskas,

Za nostalgične, velika baza MTV spotova:

https://wantmymtv.vercel.app/player.html

MTV (1981-2025) - kraj jedne ere

Featured Replies

3 minutes ago, Downforce said:

Ima taj efekat

Ja sam se plašila da ne odlepim i počnem ovako kosture da haluciniram 😰

Ova braća na hemiji baš vole te halucinacije ph34r

• Replies 916
  • Views 19.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nautilus
    nautilus

MTV je propao jer je od medija koji je uređivan poput rok radio stanice postao Pink. Rep je pre MTVja bio opskurna muzika američke crnačke manjine iz predgrađa, treš metal je bio avangarda nekom mejns

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Mojoj generaciji je tokom sveopšteg sranja devedesetih MTV bio jedini prozor u svet, jedini izvor muzike i eskapizam od bijednog života, rata, sankcija i dizelaša. Znam da još odavno to nije taj stari

Posted Images

6 minutes ago, Ratamahatta said:

Koliko jebeno kvalitetne i masne glazbe u mejnstrimu

Koliko odlicnih spotova svezih i dan danas

I koliko gilti plezra

hail

Zadnjih 20 godina samo zlatni zubi, kurvestije i ratkapne

Ukinuli su tu kratku formu ciste umetnosti gde je neko mogao da posalje poruku video spotom. Mogao je da je ukombinuje sa muzikom i da istu tu muziku podigne na visi nivo, upotpuni.

To je ono sto ce mi nedostajati.

Mnogo odvratno vreme doslo.

Kacam bijo mali mislio sam da krene da rimuje Black jack, DODIK

I evo 20+ godiny posle MTV umro, Dodo ziv

Edited by Ratamahatta

JK u epizodi san svakog mladog klinca koji se przi na superautomobile 90ih i imao je gomilu postera sa istima u sobi.

Ljubicasti Diablo i crveni Ferrari F40.

Alternativna verzija mg raja bi bio ovaj spot.

Iako Diablu fali vetrobransko staklo...ali to je neka druga prica...

4 minutes ago, Downforce said:

Ukinuli su tu kratku formu ciste umetnosti gde je neko mogao da posalje poruku video spotom. Mogao je da je ukombinuje sa muzikom i da istu tu muziku podigne na visi nivo, upotpuni.

To je ono sto ce mi nedostajati.

Mnogo odvratno vreme doslo.

Apsolutno. Secam se kad sam bio klinac i kupim CD, pa onda zamisljam koja je sledeca pesma s CD-a koja zasluzuje da ima spot. I kreteni uzmu Universially Speaking umesto Throw Away Your Television i popizdim lolol

Vremenom je postalo cliche jbg, pocele ideje da se kopiraju kao i s muzikom. Samo u ovim spotovima sto sam kacio se moze mahjong-like naci ko je od koga sta maznuo vizuelno

Jako mnogo spotova jos boljih je bilo, samo nisu bili u MTV rotation cesto, tipa Primus, Tool, pa kasnije Mastodon...

Zadnji put sam gledao MTV 2005/06, tad sam dobio kablovski net i posle kopao sam sta mi se dopada i tako je ostalo do danas. Ubrzo stigao i YT i ni ne znam da prepoznam lica nekih planetarnih zvezda u zadnjih 20 godina, Ariana Marie i Ariana Grande meni to isto

U to vreme kad sam batalio islo je Gorillaz - Feel Good i Dirty Harry, Muse - Supermassive Black Hole, Korn - Twisted Transistor/Coming Undone, onaj zadnji dupli SOAD, With Teeth album od NIN, Tulov 10k Days izasao...

Iskreno, sinula mi sad ideja da sa AI pravim spotove za neke pesme koje volem, a nemaju ih kecman

Edited by Ratamahatta

Neretko sam zamisljao kako bih odradio spot za neku pesmu dok je slusam.

Zazmurim i u glavi vidim slike prosto.

I u pravu si skroz, ima gomila pesama koje uopste nosu imale spot a fenomenalne su.

• Author
27 minutes ago, Moonwalker said:

@Peter Fan Fala za temu!

treba zahvaliti @Svemir Zeka koja je trazila da se tema izdvoji.

I da zaokruzim svoj doprinos temi onako kako sam i poceo: sa Dire Staits, koji su meni licno bili i "glavni" bend kao tinejedzeru, a i znatno su obiljezili MTV eru i kao progatnisti i kao kriticari iste.

Pozdrav sve brothers in arms na topiku, a i uopste:

Plajvi kidaš 90-te rulz wub, mada je i prva polovina dvehiljaditih imala bisera

Meni je više od jednog puta blo life changing event premijerno gledanje Nirvana spota na tv-u

imao sam i svoju nu-metal fazu, ne toliko potpomognutu MTV-jem već NFS franšizom igara.

Edited by garcia

Da ne spominjem Vice City i San Andreas, kakvi su to najbolji saundtrekovi ikada ljudi moji

Napisao je neko vec, secret ingredient uzivanja u ovome je jedvacekanje

Jednom mesecno su mi kupovali praznu VHS kasetu, pa sam nasnimavao, uvek fali po par sekundi spota. Ili jos gore, svidi mi se pesma a uhvatim posle odjavne spice i onda pitaj kurac da li cu je ikada ponovo cuti ili naci

Nisam znao Night Shift - Missing i RATM - Renegades of Funk sta je pa sam pitao ljude e je l' znas mozda onu pesmu sto ide uwauwauwauwau/iuiuiuiuiu na gitari

Danas me bolu tri kurca da kliknem da cujem nove Deftonese, i dalje nisam overio, mrzi me. Ne znam sta cekam, mozda cekam da jedvacekam

Nije samo nostalgija, ima nesto ta era covecanstva, neku estetiku/supstancu koja danas ne postoji. Nije samo sto sam ja 20-25 godina stariji

Stvari koje su mi bile krindz tada sad volem. Npr. uopste nisam volo grandz i alt rock kad sam bio klinac, volo sam uglavnom thrash/groove metalcugu

Sad volem STP, Creed, Fekete album, Load i Reload, a od Slejera mi ostala 1 pesma u rotaciji, Sepulturu mogu samo onaj Under a Pale Grey Sky live album da cujem jednom u par godina kad mi se nakupi peska u vaginici

Danas ne da vise ne prave spotove, mnogi vise ne prave ni albume. EP/singl i opal

Edited by Ratamahatta

5 hours ago, Arkadija said:

Niko da okači ovaj treš

Prvo sam cuo spoof u Simpsonima Dr. Zaius Dr. Zaius! Pa tek onda ovo, i onda sam bio u fazonu koji kurac

https://www.youtube.com/watch?v=7v4yuK2Uxzs

Edited by Ratamahatta

12 hours ago, Peter Fan said:

a ko se sjeca ovoga:

12 hours ago, Boksi said:

Aj sad ko sme da kaže šta je pevao?

Pevam (refren) svaki put kad spremam njoke.

Edited by Ras

Bonus: