December 24, 2025Dec 24 da li će tilly norwood dobiti oskara? i kadaili će sve da propadne u međuvremenu Edited December 24, 2025Dec 24 by kud u maglu Simoviću
December 24, 2025Dec 24 Nece propasti.Uvesce se kategorija za najbolji AI film, kao sto postoji za animirani, pa ce se takmiciti medjusobno.
December 24, 2025Dec 24 Ovo je odvratno, ima nesto duboko nehumano u ovome.Nikada AI ostvarenja nece dobiti dinara od mene.
December 24, 2025Dec 24 Author 3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Nece propasti.dok nekome ne padne na pamet da ukuca prompt za scenario, pa da ga ai “snimi” izmontira…ako se otrgne kontroli, a zahvaljujući ljudskoj pohlepi(i ne samo njoj) blizu smo toga da celovečernji film bude proizvod koda, a ne udruženih napora filmskih stvaralaca
December 24, 2025Dec 24 Najbitnije će biti da se jasno odvoje kategorije. AI će verovatno progutati ljudsku konkurenciju u žanrovima u kojima će moći da se razmahne - animirani filmovi, SF, delimično horor. Šta ostane ljudima - ostane.Budućnost je svakako mračna. Edited December 24, 2025Dec 24 by ragasto
December 24, 2025Dec 24 44 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:dok nekome ne padne na pamet da ukuca prompt za scenario, pa da ga ai “snimi” izmontira…ako se otrgne kontroli, a zahvaljujući ljudskoj pohlepi(i ne samo njoj) blizu smo toga da celovečernji film bude proizvod koda, a ne udruženih napora filmskih stvaralacaPa neka ukuca. Sustina je da je AI alat, nista ne radi sam nego ti upravljas tim procesom. To je samo dalji nastavak upotrebe kompjuterske tehnologije. Da, uvek ce biti onih koji ce biti protiv toga, koji su i danas protiv CGI i ostalih cuda, samo ono sto si snimio na terenu se koristi. To je stvar licnih preferencija, neki Nolan je oldskul, a neki Cameron njuskul, iako bi po godinama trebalo da bude obrnuto.
December 24, 2025Dec 24 Ovo mi je kao meso ili povrce iz laboratorije, mozes ti da imitiras ukus i da ima hranljive sastojke, ali nije to to.
December 24, 2025Dec 24 Ne mogu da googlam ali ako nekoga ne mrzi- šta je konkretno zamereno kod Brutaliste i rečeno da je ej aj? Samo Mađarski jezik? Ili još nešto vizuelno?
December 24, 2025Dec 24 Ja sam upamtio oko izgovora Brodyja i zene mu. Posto je to sve snimano kasnije u studiju, da su provukli kroz neki AI da bi zvucali uverljivije..
December 24, 2025Dec 24 Author ko će biti autor filma? scenarista? reditelj? snimatelj? scenograf? ako njihove poslove obavi veštačka inteligencija, onaj što će napisati promptai će da pomeri ceo film kao što ga je pomerio građanin kejn ili hičkok sa konopcemnešto sam skeptik. biće sve manje mesta za novog velsa, kjubrika, melijesaa bez njih nema progresa veća samo prežvakavanja već sažvakanih ideja
December 24, 2025Dec 24 20 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Ja sam upamtio oko izgovora Brodyja i zene mu. Posto je to sve snimano kasnije u studiju, da su provukli kroz neki AI da bi zvucali uverljivije..Sitnica. Bezvezno cepidlačenje.
December 24, 2025Dec 24 5 minutes ago, pariah said:Sitnica. Bezvezno cepidlačenje.I da i ne. U principu niko sem Madjara ne bi primetio i koristilo se samo kod citanja pisama, ali vestacki popravljati neciji akcenat da bi zvucao bolje je ipak cheating. Isto koliko i da neko drugi peva, a glumac samo otvara usta. Sada sa AI verovatno i to mogu da srede, pa da Gaga Nikolic peva ko Cune Gojkovic. OK, nisu svi jednako nadareni i u stanju da bas svaki aspekt neke zahtevne uloge iznesu. Ali zato kada neko to uspe, onda je dostignuce vece i neciji rad cemo vrednovati vise.
December 24, 2025Dec 24 Pa dobro, u pravu si jer kako postaviti gde je granica za korišćenje. P.S. AI nije u mogućnosti da "skine" "pevanje" Džimija Barke. Edited December 24, 2025Dec 24 by pariah