October 26, 2025Oct 26 Slusajuci drugi album Sun Ra iz 1957, a reizdat pre mesec dana (po preporuci Cveca Zla), do mene je stigla njegova pesma October koju sam malopre okacio na jazz temi, pa sam onda shvatio da nam nedostaju muzicke teme o mesecima: bilo da se u pesmi eksplicitno govori o tom mesecu oktobru ili prosto da ima prizvuk tog aprila.Moj favorit za tekuci mesecU pesmi se govori o poslednjoj vojnoj paradi СССР koja je odrzana i posle koje nastupa kraj istorije.Na gitari je Johnny Marr
October 26, 2025Oct 26 1 hour ago, ultra plasticni said:Slusajuci drugi album Sun Ra iz 1957, a reizdat pre mesec dana (po preporuci Cveca Zla), do mene je stigla njegova pesma October koju sam malopre okacio na jazz temi, pa sam onda shvatio da nam nedostaju muzicke teme o mesecima: bilo da se u pesmi eksplicitno govori o tom mesecu oktobru ili prosto da ima prizvuk tog aprila.Moj favorit za tekuci mesecU pesmi se govori o poslednjoj vojnoj paradi СССР koja je odrzana i posle koje nastupa kraj istorije.Na gitari je Johnny MarrTaman hteo isto da postavim kad sam video naziv teme, nema veze, imam jos favorita... Edited October 26, 2025Oct 26 by Jeremija
October 26, 2025Oct 26 Imali smo temu ranije na ppp, pa je otišla u arhivu i moguće je da je jedna od retkih koje sam pokrenuo. Tema je bila opšteg tipa i odnosila se na sve pojmove vezane za kalendar: dani u nedelji, nazivi meseca i sl. Edited October 26, 2025Oct 26 by Ras