Monday at 11:274 days Hvala na dobronamernom savetu.Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Branko Lazić mogli su da igraju Evroligu samo u Zvezdi i to samo zato što Zvezda i njen menadžment ima fetiš srpstva u svom diskursu poslovanja. U prevodu patkometrija sa Partizanom.Taj koji je odveo Dobrića u Virtus treba da dobije zabranu baljenja menadžmentom od strane italijana. Ali ne lezi vraže, opet je tu Zvezda da ga vrati u svoja nedra i preplati naravno.I to je to. Da li je i Evrokup ili Liga Šampiona takmičenje visokog nivoa koje bi Luka mogao da igra? Jeste, naravno. Ali ne vidim poentu da o tome ovde diskutujemo.Što se tiče jasnoće, jasan si mi, ništa nejasno nisi napisao, samo se ja sa time ne slažem, to je sve. Ne moramo dalje.
Monday at 11:414 days Luki se usput dogodio jedan neverovatan kuriozitet u karijeri. On nije strateški promeni plan igre, nego je preko noći ostao bez mehanike šuta. Sećam se kad je debitovao u Derbiju sa 2-3 trojke, ima meku ruku, to što mu se desilo je potpuno neverovatno, a povreda koju je imao nije takva da mu je onesposobila prirodni pokret. Naravno, ostao bi on undersized petica, ali bi petorka imala mnogo više opcija kad ne bi svaki pik odmotao u šort rol (i u drugim aspektima naravno)
Monday at 11:484 days Ma nesumnjivo se radilo o velikom talentu kad smo ga uzeli iz Hemofarma, ali povreda šake, teške povrede oba kolena, od kojih jedna zbog koje sam izričito zamrzeo onu halu Leon Štukelj, učinile su ga i sporijim i manje skočnim i bez šuta. Ono što je postigao je svakako za poštovanje, ali kao i što je slučaj sa drugim igračima iz domaće osnove, biti domaći igrač može biti argument samo kada se radi ovako kako se radi kod nas. Svi ostali dovode najbolja rešenja u datom momentu, nezavisno od nacionalnosti. Svet je odavno globalno selo, nema šta da se čudimo.Ja bih voleo na primer da su Topić i Kostić dobili više prilike kod nas, pa da se vidi da li je to to, ali nažalosti izgleda je ta šansa nikakva bila, i sve je manja.
Monday at 11:544 days btw sezonu 13/14 sasvim korektno smo igrali sa cetvrokama radenovicem i mitrovicem, a 14/15 jos bolje kada su tu bili mitrovic i tejic. sada srpski reprezentativac davidovac ce jedva moci da bude treca cetvorka, a osnovnu rotaciju na toj poziciji cinice moneke i odzelej. neverovatno koliko se evropska kosarka promenila za samo 10 godina a i mi sa njom.
Monday at 12:134 days 1 hour ago, Heaviside said:bio je on jedno vreme i legitiman centar za donji deo evrolige ili za vrh evrokupa. ja ne znam šta ljudi zamišljaju ali to je i dalje vrhunski nivo košarke, tipa u 1000 najboljih na svetu u onime čime se baviš i ide se u penziju kao milioner sa 35 godina. kao petica.tražili su ga i drugi klubovi tog ranga, znam za Albu kao evroligaša recimo. sad je dodatno fizički pao plus mi imamo budžete od 20+ miliona pa sve to izgleda neadekvatno, ali može i dalje da igra na zavidnom profi nivou kao petica.To sa Albom je bila patka nasih novinara, ali slazem se, Hemofarm, Zvezda, Brose, Mursia, Manresa, Hapoel, Buducnost, Zvezda je nacelno za njegove mogucnosti solidna karijera, stim da dokazano (barem meni) nikada nije bio legit EL igrac jer je istu igrao malo sa Zvezdom i Brose dok je bio bas mlad, i sada zadnjih godina u Zvezdi. Kada mu odgavara protivnik zna da odigra i u EL sasvim solidno, ali nikada konstantno... Plus je imao teske povrede, i ostareo jbg...
Monday at 12:144 days elem, nazire se rostercmm, xkarter, kenannvora, kalinic, dobricmoneke, semi, davidovacx, izundu + bolomboj kada se oporaviako bi dva x-a bili micic i petrusev moglo bi da se kaze da je tim jaci nego prosle godine, ali posto verovatno nece, ostaje da se vidi sta ce da ubodu na te dve pozicije. smesi nam se tim sa devet stranaca, a samo kalina bi od domacih imao neku ulogu.
Monday at 12:154 days Nego, kad će Sikma da počne da se pominje?I Loa bih doveo samo da ne igra utakmice protiv nas, kad smo već u mogućnosti. Doduše ako se dobro sećam u plejinu je bio katastrofa.
Monday at 12:164 days 47 minutes ago, JPM said:Hvala na dobronamernom savetu.Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Branko Lazić mogli su da igraju Evroligu samo u Zvezdi i to samo zato što Zvezda i njen menadžment ima fetiš srpstva u svom diskursu poslovanja. U prevodu patkometrija sa Partizanom.Taj koji je odveo Dobrića u Virtus treba da dobije zabranu baljenja menadžmentom od strane italijana. Ali ne lezi vraže, opet je tu Zvezda da ga vrati u svoja nedra i preplati naravno.I to je to. Da li je i Evrokup ili Liga Šampiona takmičenje visokog nivoa koje bi Luka mogao da igra? Jeste, naravno. Ali ne vidim poentu da o tome ovde diskutujemo.Što se tiče jasnoće, jasan si mi, ništa nejasno nisi napisao, samo se ja sa time ne slažem, to je sve. Ne moramo dalje.Zar njemu nisu na nekom US NBA letnjem kampu promenili mehaniku suta, jer su smatrali da ce mu tako sut bude bolji, a on je time nacisto unistio izbacaj. I kada kazem sut, onda su to cak i slobodna bacanja...
Monday at 12:234 days Mitrović je uvek igrao više iznad nekih svojih fizičkih sposobnosti jer je imao odličan košarkaški IQ, pričao je i Trunić da je imao najbolje rezultate na psihološkim testovima
Monday at 12:434 days Ruku na čuku, umeo je Babeks i da muški prikuca neke MWillove spektakularne asiste.
Monday at 12:454 days 5 hours ago, Nikodije said:Luka M je za njega doktor košarkeKad bi mogao da skoči.Ovako, u stvarnosti, postalo je ponižavajuće gledati kako mu svako ko prođe kraj reketa skine loptu s glave. Plus, radi se o čeveku koji se svaki put kad izvodi slobodna udari loptom u bradu.
Monday at 12:474 days skidao je i luka. pretprosle sezone je bio najbolji ili drugi najbolji ofanzivni skakac u el i generalno odigrao vrlo solidnu sezonu. prosle sezone se jeste malo raspao. Edited Monday at 12:484 days by Nikodije
Monday at 12:524 days 3 minutes ago, Nikodije said:skidao je i luka. pretprosle sezone je bio najbolji ili drugi najbolji ofanzivni skakac u el i generalno odigrao vrlo solidnu sezonu. prosle sezone se jeste malo raspao.I ja sam mislio, ali nije. To je bilo u jednom delu sezone, bio je 9. u off skoku na 19 min po tekmi. Bolji od Lesora.