Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kad je jedan grad grad

Featured Replies

grad mora da ima parkove, mnogo parkova, taj osecaj da ispod tebe pulsira korenje, sto cini jedinstvo mesta i radnje.

i botanicku bastu, to je moj subjektivni kriterijum.

i antikvarnice, starinarnice

• Replies 63
  • Views 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pa sta znam... ja bih rekao da ima gradova i gradova... ima malih, ima velikih, ima ruznih, ima lepih. al ne bih se usudio reci da skoplje, sarajevo, subotica, novi sad, kragujevac, nis, split... da n

• Dubrovnik je ubedljivo najlepsi grad bivse Jugoslavije, ali ozbiljna provincija, jos od 19. veka. Prove me wrong. Sarajevo je zanimljivo po toj geografskoj blizini mahale prigradskog mentaliteta i c

• makaronee
    makaronee

vidiš, savremeni majstor je postovao neke regulacione linije / ravni fasade, karniz pre svega. usput je promišljeno napravio pauzu na spoju sa starijom komšinicom, gde je udenuta reklama. u plastici j

Posted Images

Ma to da ne mozes da se izgubis, zavisi od toga kako se snalazis.

Juce me u Pasterovoj pita zena kako da dodje do Autokomande. Objasnjavam joj, pa je pitam odakle je, ocekujuci da kaze da je iz unutrasnjosti. Odgovara da je sa NBG rolleyes

Retardirano sam napisao. Zapravo sam mislio izgubis u smislu da utones u masu, u neki vid anonimnosti.

Nisam neki knjizevnik ,sto je ocigledno jelte.

fpalm

• 5 weeks later...

igrom obaveza ova dva meseca sam stalno u beogradu. utisak mi je poražavajući. džaba šopingmolovi sa sve starbaksima, pešačke zone i BnV, beograd je grad samo po tome što možeš da se izgubiš u njemu i što niko ništa ne jebe nego tera po svome.

velegrad je po šapićevom mišljenju jer u prolazu na zelenom vencu spavaju beskućnici, što je beovoz išaran baš kao i svaka božija fasada. o tome da su trotoari pretvoreni u parkinge, da pred pekarama i lidlovima dežuraju prosjaci mogu da pričam.

mislim da više ne želim da mi koji stranac dođe pa da treba da mu pokazujem ovo ruglo od grada, grada u kome sam rođen pre tričetvrt veka.

mislim da su i zagađeni lazarevac i pod šapama bekamenta i peštana aranđelovac bolja mesta za život.

šapiću je beograd dat onako. da ga uništi. očekujem da na terazija ukloni spomenik obešenima i tu uglavi njemu voljenog čiča dražu.