May 13May 13 @Ras svaka cast za prokupacki topik, valjalo bi ga prosiriti i na celu Toplicu inace jedan krajeva u Srbiji koji su ponajvise najebali tokom takozvane tranzicije...I, usput, 1 antropoloska dal' cinjenica, dal' samo urbana legenda, ali vazeca u oba slucaja i za obe Jugoslavije: u onoj, staroj, svi жандари su bili Licani, u onoj novoj svi милицајци - Toplicani...
May 13May 13 @Ras prijatno je prolaziti kroz nepoznata mesta, sredine i krajeve, vođen opuštenim pripovedanjem, bez namere da se svode stari računi.SpoilerUnutrašnji OCD me je naterao da pažljivo prebrojim stranice na prozorima drugog solitera - ima ih osam;)
May 13May 13 22 hours ago, Ras said:Taj moj stariji vodnik asocirao je, (nije ličio! ) na FasbinderaBili bi to ovakvi samo nešto tamniji brkovi , ukršteni sa istrošenim, hronično umornim i ispijenim Fasbinderovim licem iz poznijeg perioda:Žao mi je što se onda dok sam pisao, nisam setio ove sličnosti.svi stariji vodnici su pederi, fasbinder je pedercina sa velikm P