Jump to content

Jedno intuitivno putovanje ka babi Čohano

Featured Replies

17 minutes ago, makaronee said:

Ti se moš sad zaebavat s seljaßtvom, radništvom i poštnomintelgencjom, ali rizibizi iz сдоа je najjača slana konzerva još od napoleonskih kolekcija.

Pravda i za voćnu kocku!

Pasulj, spagete pa tek onda onaj drnc.

Inace, topljeni sir u konzervi je isto bio pristojan.

Vocna kocka - od onog te pola sata posle boli vilica.D

• Replies 259
  • Views 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• svashtabezneshto
    svashtabezneshto

od ovog kuvara bih jela i onu sarmu od pirinča i suvog grožđa umotanu u kelj

• Onaj covek na ulici je rekao kljucnu stvar u vezi italijanske kuhinje, a to je da oni unose ljubav u kuvanje. Oni se prema namirnicama odnose nekako drugacije. Mi sve dinstamo i raskuvavamo dok ne ubi

• da italijani znaju da grci špagete sa mlevenim mesom zovu makaroni sa mlevenim mesom, radio bi avijano po tavernama

Posted Images

• Author

@kronostime meni je od tih konzervi iz vojske jedino bio dobar mesni narezak i pasulj sa hamburskom slaninom. moram ovo da spomenem vezano za pasulj. ja sam imao bas jako lose iskustvo sa pasuljem u vojsci. da li je to zato sto se to kuvalo u nekim velim ekspres loncima - ne znam, ali nije bio ni prineti pasulju koji sam jeo kod kuce npr kada keva spremi ili cale, ma.. ni prineti. secam se da su me svi ubedjivali da pasulj koji probas u vojsci da ti ostaje do kraja zivota u pamcenju. ja nisam imao te srece. meni je npr taj pasulj iz konzerve [kada se ista podgreje] sa hamburskom slaninom bila vr'!

21 hours ago, Boksi said:

Zeko, za pasulj, jedan Oliver: Kad jednom stvorim se ja, pred tvojim vratimaaaa D

Ti uvek možeš da me proganjaš thankyou

(Samo mi treba najava da bih ga dan ranije potopila)

17 hours ago, Seabass said:

Sto bi reko pok otac jednog druga, prvo do govneta.

Vidi se da niste hasali humanitarnu pomoć devedesetih. Kakvih je tu konzerviranih stvari bilo.....s_d

18 hours ago, makaronee said:

Krah gastronautičara ili

doticanje dnoaživota take 2.

IMG_20250502_143529_copy_2250x3692.jpg

štagaznam, vodenas je grašak sa svinjmesom - mism, boje su tu, nije masan, meso je krtina solidne definicije, nisu neke godže, reliktna tkiva i mistične supstance.

Nego neam ni peršuna da malo ozelenim, a viš, posfaktum.. mogao sam da mu ga dadnem po bluku, ionako neam niušta da nadišem sumporasto.

Špricer će već ublažiti neravnine.

Poseban pozdrav kolegici iz kluba Neuparenih Bakinih Tanjira!

pera

9 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ti uvek možeš da me proganjaš thankyou

(Samo mi treba najava da bih ga dan ranije potopila)

JZeQ9om.jpg

D

Edited by kronostime

On 1. 5. 2025. at 23:53, Svemir Zeka said:

Meni ispričala mama telefonom. Prvi pasulj mi je bio nejestiv. Danas dolaze kod mene na pasulj. E sad zamisli ako kažem da kod mene ima i krompir ponekad rolleyes ali ne uvek!

grah je najbolji sa kupusom.

• Author

ipak cu da okacim ovaj video, iako je star sedam godina, a nadam se da oni, koji nisu videli da ce se nasmejati dobro ili barem da bude zabavan osim sto pokazuje realno da italijani ne vole inovacije. cini mi se da je ova pizza jako popularna na havajima, ali nisam 100% siguran. + ja bih ovo jeo! nikad nisam probao, ali mogu da zamislim ukuse i ne deluje mi kao da nije kompaktno.

Edited by hoffnung

Nije to tako jednostavno. Moja nonna je bila ovde pre 15-20 godina i otisla u kasapnicu gde je kupila 5 vrsta mesa za jednu lazanju, svako u razlicitim odnosima. Mesar se prvo cudio, a posle mu je postalo zanimljivo.

Emilija romanja je u pitanju, maksi je u beogradu.

E, onda jedemo lidlove lazanje...

2 hours ago, hoffnung said:

ipak cu da okacim ovaj video, iako je star sedam godina, a nadam se da oni, koji nisu videli da ce se nasmejati dobro ili barem da bude zabavan osim sto pokazuje realno da italijani ne vole inovacije. cini mi se da je ova pizza jako popularna na havajima, ali nisam 100% siguran. + ja bih ovo jeo! nikad nisam probao, ali mogu da zamislim ukuse i ne deluje mi kao da nije kompaktno.

Moras da shvatis da se to ovde shvata kao kad bi i Srbiji stavio ananas na cevape. I ne vidim sta je tu cudno.

Sto se raznih pasta i njihovih sosova tice i oni imaju svoje precizne sastojke i njihovim menjanjem se menja sustina postojanja tih sosova bez obzira sto nekom moze da se svidja i taj novi ukus. U Italiji se na svakih 50/100 km drasticno menja vrsta kuhinje I glavnog lokalnog specijaliteta na kojeg su svi posebno ponosni i time automatski posebno osetljivi na pogresnu primenu njegovog recepta.

Ne postoje spagete sa sosom bolognese osim za turiste btw.

Edited by Lo Zingaro

Kakav bedan naziv topika.....izvinjavam se

Ladno je na topiku o kulinarskim savetima bilo nedostojno da se osporavaju egzaktni recepti i priča o svojim receptima

Baba Čohano.

Samo ste vi master kuvari, mi ostali smo seoski naučene babe.

Jebo vas kulinarski podforum

7 minutes ago, Svemir Zeka said:

Kakav bedan naziv topika.....izvinjavam se

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ladno je na topiku o kulinarskim savetima bilo nedostojno da se osporavaju egzaktni recepti i priča o svojim receptima

Baba Čohano.

Samo ste vi master kuvari, mi ostali smo seoski naučene babe.

Jebo vas kulinarski podforum

Je l` to nesto zagorelo? D

Ništa kod mene ne zagoreva.

kada muško kuva ton ne sme da se povisi, ma idi begaj