Jump to content

Adolescence (2025)

Featured Replies

24 minutes ago, gagilija said:

bilo nekad. imam dosta prijateljica i poznanica koje ne mogu da nadju ni nekog za sex. erektilne disfunkcije, nesigurnost, online dating narcizam, samodovoljnost koliko god glupo zvucalo ali znam dve devojke (26/7 godina) koje mesecno zaradjuju oko 4k evra i tesko mogu da nadju momke koji im se svidjaju a da mogu u tome da ih prate...i onda su digle ruke. starost 30-45+

Takve su bile sve moje drugarice kad smo završile fakultet. Zato sam ih ja sašila onoliko, sve zajedno covid19

Nikad mi neće biti jasno da žena ne može da nađe nekoga za sex. Mislim što se mene lično tiče, i za vezu, ali za sex....kapiram da tu leži neki težak narcizam

47 minutes ago, radisa said:

Pa i ubije...

I to toliko ubije, da ne primetiš probleme u plotu... A nije da ih nema...

Ali, cilj je da valjda da pokaže da u modernom društvu, niko ne ostaje pošteđen zla koje izvire iz dečije subkulture, koju uopšte, mi matoriji, i ne poznajemo...

Inače scenu iz druge epizode, kad klinac objšanjava značenje smajlija ćeletu, sam imao u kući, 2 dana pre gledanja... Ćerka je mojoj ženi, koja ništa to ne razume, objšnjavala značenja(da ne bi slala nikom ljubičasta srca, osim meni, na primer :D), i moram priznati da sam se za neke smjlije i ja našao zatečen...

i dalje nemam pojma o tim bojama i njihovim značenjima, šaljem sve boje, crvenu samo najbližima, ostale boje kapiram kao dragi ste mi al ne baš toliko.

napišite šta koja boja znači ako već znate

nadam se da ljubičasta nije smrt svimaph34r

Great Expectations @Svemir Zeka

Edited by Shan Jan

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Takve su bile sve moje drugarice kad smo završile fakultet. Zato sam ih ja sašila onoliko, sve zajedno covid19

Nikad mi neće biti jasno da žena ne može da nađe nekoga za sex. Mislim što se mene lično tiče, i za vezu, ali za sex....kapiram da tu leži neki težak narcizam

Pretpostavljam zato što, koliko god tvrdile suprotno, ipak ne traže samo sex.

Spomenula sam to jer je baš bila upadljiva pojava u toj mojoj ekipi. Jedino sam ja štrčala, pa sam se povremeno pitala, ok, vot d fak, da li ja nisam normalna ili nešto.

Značenje koje je poprimio termin incel mi je pogrešno, odnosno trebalo je da osmisle neku drugu reč. Jer, ako je nedobrovoljno usamljen u partnerskom smislu zašto bi morao da mrzi žene?

Nije da isto ne važi za kseno-, homo- i ostale "fobije", koje su istovremeno i mržnje.

A pošto sam površno proučavao fenomen za sebe, moram da kažem da se meni nije činilo da oni ne mogu da nađu partnerku dostojnu sebe, već da ne mogu da nađu bilo kakvu partnerku. Usled sopstvenih mana tipa smotanosti u komunikaciji, niskog samopouzdanja, narcističke kulture, surovosti dejting aplikacija i verovatno još mnogo toga povezanog sa pomenutim.

Inače, koga ne mrzi naći će na netu legitimno istraživanje čiji rezultat kaže da inceli često čak i nisu desničari.

Na temu drustvenih mreza, ima i momenat kada ćale kaže da je i on gledso neka incel sranja ( ili tako nešto), a samo je gledao nešto oko fudbala i tad mu iskočilo. U kontekstu kako je lako krenuti tim putem...

20 minutes ago, Malkmus said:

. Jer, ako je nedobrovoljno usamljen u partnerskom smislu zašto bi morao da mrzi žene?

Pa ne bi morao. Biti incel je izbor kao i svaki drugi, ja to tako kapiram. Ne kao fizički ovakav ili onakav izgled, već kao deo kulture koja je ženomrzačka, a koja ima korene u raznim vrstama ličnih frustracija.

Isto tako posmatram i femcelnost.

Ja ne mislim da je to uvek izbor. Ako ne znaju kako, a žele, za mene to nije izbor, već sticaj loših okolnosti koje ne znaju da poprave.

e. Mislim na nemogućnost pronalaženja partnerke, ne na ženomrštvo.

Edited by Malkmus

Nije izbor ali jeste izbor da se za svoje probleme krivi sistem i druga strana.

Involuntary... Po definiciji nije izbor.

S. Graham je bog, ali stvarno.

evo jednog feminističkog tumačenja

Marija Ratkovic

19. март у 23:45  ·

Molim vas da posmatrate Adolescence u jednom specifičnom ključu - ključu sveta fokusiranog na muškarce. I to muškarce koji stalno nešto cmizdre. Prva epizoda prikazuje brutalno hapšenje trinaestogodišnjeg dečaka zbog kako saznajemo sumnje na ubistvo, dečak bira da bude s tatom u stanici, tu su i inspektor i advokat i brojni drugi gospodini, jedni druge tapšu i govore stvari kao što je veruješ li mi, verujem ti. Druga donosi tatu koji sebe smatra blagim i nema pojma gde je sve šupalj dok izigrava alfu a sin koga maltretiraju donosi razrešenje objašnjavajući mu emoji. Treća epizoda prikazuje horor svake ženske osobe na poslu a to je carstvo polupismenih muškaraca niže rangiranih ili manje obrazovanih od nje koji joj se podsmevaju, paternalizuju ali tu je i naravno i pokoje dete koje koristi imperativ, širi se i pokazuje lepezu kmečanja o svojoj tužnoj sudbini. Poslednja epizoda pokazuje još jednog oca koji hoće da jebe to jutro ali žena misli da nije prikladno, pa mu je uništen rođendan time što mu nekakvi momci vandalizuju kola a potom ga spopadaju razne budale čestitajući mu što je odjajio sina on se iznervira onda je tenzija gde se on izdrka na decu neku i na kola, onda mu sin prizna sve. I posle plače što je odgajio sina i gde je pogrešio možda najviše što je sin gledao u kompjuter a njega je tata tukao pa je ispao okej. Onda je posle kraj.

Muškarci koji piju, drogiraju se, varaju žene, nasilni su i sve u svemu imaju 1000 problema sami sa sobom na to kažu ko u onom meme - u jbt kako kompleksna serija. Doslovno ni da im se napiše na tarabi MORON ne bi znali da razaznaju šta je to, pa bi ko onaj ćale išli okolo da im neko objasni meme, emoji i kako se pere sprej. Serija je jasna samo ženama, ali žene ubijaju, zar ne.

Boze dragi, koliko glup moras biti da ovo posmatras ovako...

14 minutes ago, Svemir Zeka said:

Pa ne bi morao. Biti incel je izbor kao i svaki drugi, ja to tako kapiram. Ne kao fizički ovakav ili onakav izgled, već kao deo kulture koja je ženomrzačka, a koja ima korene u raznim vrstama ličnih frustracija.

Isto tako posmatram i femcelnost.

Uh nikakav izbor nije u pitanju.

6 minutes ago, Shan Jan said:

Nije izbor ali jeste izbor da se za svoje probleme krivi sistem i druga strana.

Pa oni cesto to i ne rade tj. samo najveci ekstremi optuzuju druge a ne losu genetsku lutriju.

Pa zavisi o čemu pričamo. Biti incel kao pripadnik sada već defisane supkulture sa jasnim karakteristikama i koja baštini određenu ideologiju svakako jeste izbor.

Biti incel u izvornom značenju tog pojma, dakle neko ko jednostavno ne uspeva da nađe partnera po samoj svojoj definiciji nije. Mada, svejedno bih rekao da tu uglavnom ipak ima i mnogo do konkretnih očekivanja pri izboru partnera, koja nakon što ne bivaju ispunjena dovode do rezignacije i odustajanja, mada je naravno nezahvalno donositi sudove o životima ljudi o kojima ne znaš ništa.