Jump to content

Adolescence (2025)

Featured Replies

@bags daj split teme, da pišemo još u spojlerima

Just now, Svemir Zeka said:

To govorim u svetlu reakcija na seriju, gde su ljudi počeli da se boje kakva su im deca. I ništa drugo. Drugi puta evo pišem D

Ljudi i treba da se boje kakva su im deca i adolescenti i tinejdzeri... mnogo toga ne znamo o njima (ja znam jos manje, jer nemam decu, ali imam bratance i sestrica 15, 18 i 20 godina) sa kojima sam dosta u kontaktu, pa mogu i da zakljucim ponesto.

Generacije su surove i prema sebi i prema drugima i medjusobno, dolazimo u situaciju da prepametni mladi ljudi ne vide smisao zivota, da ne znaju gde ovo vodi i sl.

1 minute ago, Milosh76 said:

Ljudi i treba da se boje kakva su im deca i adolescenti i tinejdzeri... mnogo toga ne znamo o njima (ja znam jos manje, jer nemam decu, ali imam bratance i sestrica 15, 18 i 20 godina) sa kojima sam dosta u kontaktu, pa mogu i da zakljucim ponesto.

Generacije su surove i prema sebi i prema drugima i medjusobno, dolazimo u situaciju da prepametni mladi ljudi ne vide smisao zivota, da ne znaju gde ovo vodi i sl.

Razumem, ali ne moramo sad pasti u fobije. Čitala sam da je bilo raznih reakcija.

Poslednja epizoda, koja ima za cilj valjda da te ubije u pojam, ima mnogo problema s te strane.

Vidi, ja gledam kroz svoje naočare. Meni je cilj da relaksiram ljude a ne da ih navodim na strahove. Kad je to utemeljeno u realnosti, naravno.

@Milosh76 daj malo vise detalja ako mozes. Ova moja sestricina je malo zahvatila taj talas. Bilo je onih parola: all men are trash, women would rather be with bear in forest, patriarchy is keeping women down etc, etc... bukvalno samo ponavlja parole. Al cini mi se da je to sve bilo samo povrsno i da polako prolazi.

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Poslednja epizoda, koja ima za cilj valjda da te ubije u pojam, ima mnogo problema s te strane.

Pa i ubije...

I to toliko ubije, da ne primetiš probleme u plotu... A nije da ih nema...

Ali, cilj je da valjda da pokaže da u modernom društvu, niko ne ostaje pošteđen zla koje izvire iz dečije subkulture, koju uopšte, mi matoriji, i ne poznajemo...

Inače scenu iz druge epizode, kad klinac objšanjava značenje smajlija ćeletu, sam imao u kući, 2 dana pre gledanja... Ćerka je mojoj ženi, koja ništa to ne razume, objšnjavala značenja(da ne bi slala nikom ljubičasta srca, osim meni, na primer :D), i moram priznati da sam se za neke smjlije i ja našao zatečen...

Hahhah, ja sam pitala ćeru, ona kaže to nije tačno D a ja njoj šaljem ljubičasta srca, a ona meni zelena. Izgleda da se nije svuda primilo.

Mislim kraj sugeriše da

Možeš da budeš najbolji mogući roditelj i ne primetiš bukvalno ništa, a dete ti postane ubica. I onda da ostaneš u limbu krivice do kraja života. I zato mi je problematičan scenario s rupama, zbog dejstva na ljude koji to gledaju

24 minutes ago, Lezilebovich said:

Moguce da "veran predstavnik incela" i ne postoji kao objektivna pojava

Pa ovo u seriji su vise chadlite. Niko od ovih u seriji nije ni blizu 5 na skali od 1 do 10.

Veran predstavnik incela je gde ti na prvi pogled bude totalno jasno da sta god ta osoba uradi na sebi nece uspeti naci partnera.

2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Mislim kraj sugeriše da

Potpuno se slažem, s tim što meni to ne smeta jer mislim da zaista i jeste tako, koliko god bilo strašno. E, sad sasvim je moguće da je to stvar perspektive jer nisam roditelj, a da jesam, prepostavljam da ne bih želeo da verujem da je tako.

Meni u poslednjoj epizodi pomalo smeta romantizovanje prošlosti. Kapiram da je to iz perspektive likova i da je to univerzalno osećanje, tako će i Džejmijeva generacija za 30 godina govoriti kako je u "njihovo vreme" sve bilo lakše.

Ali može da se istovremeno protumači kako je sve bilo lakše pre društvenih mreža i interneta, a nisam siguran da se slažem. Drugačije svakako jeste, ali da li je lakše ili teže, nisam siguran da se može objektivno izmeriti.

Edited by Halvard

Jedan od problema socijalnih mreza kod klinaca je sto je sad sve merljivo. Pre si bio cool ili nisi, sad imas broj followera, prijatelja, repostova i sl.

Cerka, ide u deseti razred IB skole. Kaze da im je nastavnica engleskog rekla da je direktor skole poslao dopis svim nastavnicima od devetog do dvanaestog razreda (deca 14-18 godina) da obavezno treba da pogledaju seriju.

1 hour ago, Shan Jan said:

Ali kako to funkcionise za zene ako je samo u seksualnom smislu? Jer da se ne lazemo svaka zena moze da nadje nekog za sex koliko istog sekunda. Ili je ovo vise u smislu da ne moze naci onog koga bi htela ili ne moze za duzu vezu ili... sta vec.

bilo nekad. imam dosta prijateljica i poznanica koje ne mogu da nadju ni nekog za sex. erektilne disfunkcije, nesigurnost, online dating narcizam, samodovoljnost koliko god glupo zvucalo ali znam dve devojke (26/7 godina) koje mesecno zaradjuju oko 4k evra i tesko mogu da nadju momke koji im se svidjaju a da mogu u tome da ih prate...i onda su digle ruke. starost 30-45+

3 minutes ago, no_one said:

Cerka, ide u deseti razred IB skole.

Sta je IB skola?

PS.

Cestitamo na 75. postu.

1 minute ago, gagilija said:

bilo nekad. imam dosta prijateljica i poznanica koje ne mogu da nadju ni nekog za sex. erektilne disfunkcije, nesigurnost, online dating narcizam, samodovoljnost koliko god glupo zvucalo ali znam dve devojke (26/7 godina) koje mesecno zaradjuju oko 4k evra i tesko mogu da nadju momke koji im se svidjaju a da mogu u tome da ih prate...i onda su digle ruke. starost 30-45+

To je ipak malo drugaciji problem koji imaju femceli.

23 hours ago, bags said:

Jedva cekam veceras pogledati. Druga epizoda mi je onako, prva je bila odlicna. Kamera mi stvara mucninu.

i meni:(