March 31Mar 31 18 minutes ago, bags said:Uh ocekivao sam ipak malo vise nakon silnog hype. Verujem da je realisticno odradjeno kao sto je Zeka pisala ali mi je falio neki kresendo.Mozda sam i previse ocekivao jer sam ipak dobro upucen u materiju a za dosta ljudi je sok.Kako misliš upućen si u materiju? Pa upravo zato što se ništa spektakularno nije desilo, osim povremene histerije dečaka, velikih varijacija u emocijama i traženju njene naklonosti - jeste realistično. E sad, ne znam na šta si mislio, da će biti razrešenje? On se po svemu sudeći ne seća samog događaja, a pošto je klinac negacijom pokriva nelogičnost u vremenskom zatamnjenju.
March 31Mar 31 Ja jos uvijek odbijam da gledam, teske su mi teme sa djecom. Supruga je odgledala i zaista se osjeti promjena u ophodjenju prema klincima - prijatnija je kad zaseru nesto, strpljiviija, vise razumijevanja... pa sam se i ja pridruzio.
March 31Mar 31 Ima jedna epizoda napravljena tako da se useru svu roditelji. Bukvalno.Ja pošto sam apsolvirala svakakva ponašanja dece sa svakakvim roditeljima, a i zato što više nisu tako mali, nisam u frci.Ali da ne radim to što radim, ne znam kako bih se osećala.Ako budete gledali i uplašili se, nudim savetovanje pro bono Zezam se. U celoj priči nama nedostaje mnogo informacija, i samim tim - ne treba se plašiti.Npr:Koja je na kraju uloga Rajana u celoj priči? Kako je drugarica devojke to znala? Da li su oni možda sedeli i planirali zajedno? Ili on sam (to sad znamo da nije)Nedostaju nam detalji iz "sedenja u sobi do 1" - da li su dolazili drugovi ili ne....ipak to roditelji vide. Sad je samo pitanje koliko hoće ili neće da vide nešto. Uglavnom, ono što sam pisala i o KK: sigurno postoji neki set ponašanja (znači ne samo jedno) pre nego što se učini krivično delo. Nije baš niotkuda. Edited March 31Mar 31 by Svemir Zeka
March 31Mar 31 29 minutes ago, Svemir Zeka said:Kako misliš upućen si u materiju? Pa ja sam iz generacije koja od samo pocetka visi po chanovima nekad od 2004. Studirao sam na smeru gde je odokativno 75% incela ako ne i vise. Radim u IT gde opet imam direktno uvid koliko su stvari lose za vecinu ljudi. Evo i sad u timu imam dva femcela. Ova serija je odlicna ali kasni minimum 10ak godina. Mislim da je kod nas na Balkanu znatno manje izrazen fenomen iz nekoliko razloga:Generalno smo kao drustvo vecinom alpha orijentisani (znam da zvuci max glupo)Genetski smo iznadprosecno dobar materijal ( i ovo zvuci uzasno ali zaista sta sam samo sve video samo po Austriji i ovim internacionalnim organizacijama)IT je dobro placen
March 31Mar 31 39 minutes ago, Svemir Zeka said:Koja je na kraju uloga Rajana u celoj priči?U principu je nebitna uloga, a mozda ga je lozio da joj pridje (da ne otkrivam previse)
March 31Mar 31 45 minutes ago, Svemir Zeka said:U celoj priči nama nedostaje mnogo informacija, i samim tim - ne treba se plašiti.Npr:Koja je na kraju uloga Rajana u celoj priči?Kako ti nije jasno? Snimaće spin off brt ;/ Sve dok ne dođu do Adolescence Serbia: Return of Svemir Zeka Edited March 31Mar 31 by Hermetico
March 31Mar 31 Pa zapravo se vrlo jasno kaže koja je njegova uloga, tj. dobijamo njegovu verziju priče koja lako stvarno i može biti istinita, a policija očigledno nije našla dodatne dokaze protov njega.Ja bih rekao da Kejtina drugarica projektuje svoj bes na Rajana zato što prosto Džejmi fizički nije prisutan pa ne može da se iskali na njemu.Možda je njegova uloga u svemu bila veća, ali to nikada nećemo saznati, kao što u mnogim slučajevima u stvarnosti ne saznamo.Na kraju krajeva, i sve to o uticaju društvenih mreža i incel kulture je samo hipoteza, koja je najverovatnije odgovara istini, ali do kraja nema definitivne potvrde da je tako.I to je zapravo vrlo hrabro od serije, da na kraju ne ponudi odgovore, jer odgovori na pitanje "zašto" su nešto čemu prirodno težimo i što nam je zarad vlastitog psihičkog mira potrebno, a njih često jednostavno nema ili makar nisu jednoznačni.
March 31Mar 31 50 minutes ago, Milosh76 said:U principu je nebitna uloga, a mozda ga je lozio da joj pridje (da ne otkrivam previse)28 minutes ago, Halvard said:Pa zapravo se vrlo jasno kaže koja je njegova uloga, tj. dobijamo njegovu verziju priče koja lako stvarno i može biti istinita, a policija očigledno nije našla dodatne dokaze protov njega.Ja bih rekao da Kejtina drugarica projektuje svoj bes na Rajana zato što prosto Džejmi fizički nije prisutan pa ne može da se iskali na njemu.Možda je njegova uloga u svemu bila veća, ali to nikada nećemo saznati, kao što u mnogim slučajevima u stvarnosti ne saznamo.Na kraju krajeva, i sve to o uticaju društvenih mreža i incel kulture je samo hipoteza, koja je najverovatnije odgovara istini, ali do kraja nema definitivne potvrde da je tako.I to je zapravo vrlo hrabro od serije, da na kraju ne ponudi odgovore, jer odgovori na pitanje "zašto" su nešto čemu prirodno težimo i što nam je zarad vlastitog psihičkog mira potrebno, a njih često jednostavno nema ili makar nisu jednoznačni.Miloš: nije nebitna, meni bi da to proučavam bilo jako bitno koliko je Džejmi sam u svemu, a koliko nije. I onda...@Halvard Sa dramskog stanovišta ok, ali sam to komentarisala iz ugla šta ako to može stvarno da se desi, onoga zbog čega su se roditelji po svetu isplašili. U tom smislu kažem - ne znamo sve.
March 31Mar 31 1 hour ago, bags said:Pa ja sam iz generacije koja od samo pocetka visi po chanovima nekad od 2004. Studirao sam na smeru gde je odokativno 75% incela ako ne i vise. Radim u IT gde opet imam direktno uvid koliko su stvari lose za vecinu ljudi. Evo i sad u timu imam dva femcela. Ova serija je odlicna ali kasni minimum 10ak godina.Mislim da je kod nas na Balkanu znatno manje izrazen fenomen iz nekoliko razloga:Generalno smo kao drustvo vecinom alpha orijentisani (znam da zvuci max glupo)Genetski smo iznadprosecno dobar materijal ( i ovo zvuci uzasno ali zaista sta sam samo sve video samo po Austriji i ovim internacionalnim organizacijama)IT je dobro placenStiže to i kod nas, možda s kašnjenjem, ali tu je. Susrela sam se s tom temom baš među decom. Endru Tejt bulšit i to. Imam i jednog femcela u kući 🙄
March 31Mar 31 40 minutes ago, goofs said:Šta je incel? Incel je, ukratko, pripadnik mlađe generacije, tinejdžera, koji sledi mizogine filozofije po internetu (tzv manosphere)Ili: oznaku kojom se mahom frljaju devojke da označe tipove koji im se ne sviđaju, koji nisu "alfe". Sad je popularno biti "sigma'Nije skroz nova priča, ali ovde još uvek opstaje.
March 31Mar 31 21 minutes ago, Svemir Zeka said:Stiže to i kod nas, možda s kašnjenjem, ali tu je. Susrela sam se s tom temom baš među decom. Endru Tejt bulšit i to. Imam i jednog femcela u kući 🙄Cekaj, sta je sada femcel?Ja sam razumeo da je incel onaj sa kojim ne bi niko pa jbg... mada ako je onaj ko mnogo kenja (ko ja) onda kapiram sta bi bio femcel u seksualnom smislu.Al sta je femcel u ideoloskom smislu? Ko je zenski endru tejt?
March 31Mar 31 Samo da dodam, ovo sto prica @bags , cini mi se da je i kad smo mi bili klinci pre 25 godina bilo cudaka, asocijalnih, rugoba sa kojima niko nece itd itd.... Samo sto je tada razlika bila sto su ti svi pricali da moras da skupis muda i nadjes nacin da se izboris za svoje parce zenskog sveta (hehehe). A danas postoji cela ta ogromna grupa na netu koja ti kaze da je sistem sjeban i da nisi ti mali savrseni kriv.