Monday at 18:524 days Одгледао сам коначно целу. Последња епизода ме је баш пукла, Грејам који глуми оца је покидао. То је једина епизода у којој сам ја заиста видео дубину ликова. То мучење да се одржи привид нормалности, отац који гура и напиње се и штити својим телом супругу и ћерку, а пуца под притиском. Дотакло ме је то.Та фамозна трећа епизода коју сви хвале, мени се није свидела. Ваљда зато што сам очекивао неко велико откровење. Можда главна ствар ми је ту откривање тога да је дечак готово несвестан да је оно што је урадио неповратно. Да је девојчица заувек изгубила живот. А онај начин интервјуисања ме је баш фрустрирао све време (притом наравно, није било под морање да то буде савршено). Манипулација топлом чоколадом, која не успева да прикрије хладноћу и готово манипулацију... Површност у истраживању мотива, постављање питања која као да имају за циљ да потврде унапред постављену хипотезу (хладан и дезангажован отац, toxic masculinity...) и она технократска суздржаност на питање "да ли ти се свиђам?"...Глума ове двојице дечака је такође сјајна, мислим на Купера, главног глумца и Овена, који глуми оног дечака кога јури полицајац. На крају, ја након ове серије немам утисак да сам разумео те данашње клинце ни мало више него пре серије. И то ми баш фали, очекивао сам нешто друго. Али као да креатори то нису ни покушавали. Можда зато што ни сами не разумеју и то је сасвим у реду. Виде проблем и указују на њега, а остало остављају неком другом. И показују како систем, чак и када постоји, а то постојање система који функционише се одлично види у прве две епизоде (процедура у полицији, поступање по аларму у школи...), не успева да се носи са овим изазовима.У сваком случају нисам бацио своје време.
Monday at 19:304 days Iz ugla psihijatara ,stigao sam do pola malo dave ovi dvoje ,raznele ih emocije
Wednesday at 13:023 days On 14. 4. 2025. at 20:52, Palmira said:Ваљда зато што сам очекивао неко велико откровење.U tome i jeste stvar, nema otkrovenja nikakvog. Svi očekuju nešto spektakularno, a u suštini jedan klinac kakvih je gomila, i psiholog koja ga se plaši 🙄
Wednesday at 13:193 days @Svemir Zeka imam pitanje za tebe, nadam se da nije previse licno. Da si ti recimo bila na mestu psihologa u ovakvom slucaju opisanom u seriji, dobijes zadatak da uradis procenu pred sudjenja, imas 3 seanse (mi smo videli tu poslednju), sve se izdesava kao u epizodi. Da li bi osetila potrebu da po zavrsetku sudjenja posetis ponovo decaka i ponudis se da uvek moze da te nazove i zatrazi razgovor s tobom gde vec bude sluzio kaznu? Drugim recima da se samoinicijativno angazujes da mu pomognes da prevazidje stanje u kome se nalazi..
Yesterday at 10:581 day slusam ove psihijatre i moram priznati da uopste nisam skontao taj momenat da je mama bila skroz fokusirana na oca i da joj je to smanjilo vreme i paznju da se bavi decom ...
Yesterday at 12:261 day ma kakvi distancirani roditelji.meni je poenta u delu društvenog života dece u koji niti imamo uvid niti ga razumem sve i kad uvid imamo.još tatko mora da radi i zaradi. to bi bilo i deo rešenja, da se razbuca razulareni kapitalizam koji ti skida kožu sa leđa i ne ostavlja ti puno vremena za quality time sa porodicom.kao roditelj dvoje dece (3. i 7. razred) pokušavam stalno da vodim razgovore na temu fenomena sa društvenih mreža kao i društvenog života u školi. stvarno se trudimo i ja i supruga, ali ni to ponekad nije dovoljno, jbg. Edited yesterday at 12:281 day by garcia
23 hours ago23 hr On 16. 4. 2025. at 15:19, Jimmy Kowalski said:@Svemir Zeka imam pitanje za tebe, nadam se da nije previse licno. Da si ti recimo bila na mestu psihologa u ovakvom slucaju opisanom u seriji, dobijes zadatak da uradis procenu pred sudjenja, imas 3 seanse (mi smo videli tu poslednju), sve se izdesava kao u epizodi. Da li bi osetila potrebu da po zavrsetku sudjenja posetis ponovo decaka i ponudis se da uvek moze da te nazove i zatrazi razgovor s tobom gde vec bude sluzio kaznu? Drugim recima da se samoinicijativno angazujes da mu pomognes da prevazidje stanje u kome se nalazi..Znaš kako, ja verovatno bih. Mislim ne mogu stoprocentno da budem sigurna, jer nisam imala baš slučaj ubistva, šta ga znam, ne mogu sa sigurnošću da kažem. Ali znajući sebe sa svojim sklonostima (prelaženja sopstvenih granica), verovatno bih. Već sam po odlasku iz škola ostavljala kontakt deci koja su se vezala i javljali su mi se neko vreme. Šta znam, meni ostane taj osećaj. Nije baš situacija da se može reći "zovi me bilo kad i ja ću ti odgovoriti", ali može "dostupna sam tad i tad"..Sad, s druge strane, ovo postavljanje vremensko-prostornih granica je ono što de zove profesionalizam (koji, da, mnogi od nas ponekad prekrše).Ne znam da li je ona na početku rekla dečaku "videćemo se toliko i toliko puta", to je recimo morala da kaže, i da je cilj taj i taj. Ako nije, nego mu to saopštila trk u trećoj seansi, to jeste neprofesionalno. Sori što kasnim.
23 hours ago23 hr 1 hour ago, garcia said:kao roditelj dvoje dece (3. i 7. razred) pokušavam stalno da vodim razgovore na temu fenomena sa društvenih mreža kao i društvenog života u školi.Tvoji su skoro identično kao moju. Šta kažu? Moja starija kaže da onaj sistem simbola uopšte nije tačan