March 31Mar 31 12 minutes ago, svashtabezneshto said:evo jednog feminističkog tumačenjaOvako se može posrati o bukvalno, ali bukvalno bilo čemu.
March 31Mar 31 Ako je Marija Ratković feministkinja, teško ženama.Ona je prosto Vedrana Rudan wannabe, i to loša. Ne znaš šta je bolje tu, da bude dobra ili loša.
March 31Mar 31 Serija je sasvim OK.Nemam pojma o pozadini pa sam se malo raspitao i ovo mi razjašnjava dosta pojmove: https://repozitorij.unizd.hr/islandora/object/unizd:6534/datastream/PDF/download
March 31Mar 31 ima li negde taj recnik smajlija? i da li to znaci da je taj sifarnik vazeci za sve? sta ja sve nalupam u porukama onda.....
March 31Mar 31 Impreaivnost cijele serije , po mom sudu, je to sto ne apostrofira nikoga kao odgovornog za događaje. Previse utjecaja koje je nemoguce kontrolirati. Lik oca radi težak posao a poceo je zarađivati, po izjavi djeteta koji ga idealizira kad je poceo izlaziti na hitne intervencije. (cak sluzbeno izjavljuje da je dosao kuci netom).Dakle od jednostavnog lika i jos jednostavnije majke( koja pruza ljubav na nacin na koju je ona dobila i shvatila, a tu je i opis scene kako su se upoznali ) ne moze biti.Skola u kojoj direktorica nema pojma sta je koje srce, krizic, kruzic...lik koji uvijereno provodi vojnu disciplinu do tek doslog tipa koji kasni na sat jer ima paranoju od nekontroliranih tinova.Najbolje opisuje policajka skolu koja smrdi na povracaljku, kupus i mastrubaciju.Psihologa koji se mora boriti sa svojim demonima( nisu naglaseni ali se podrazumijevaju po njenim osmjesima u liftu ili konverzacijom s debilbim cuvarom) i maloljetnom liku gdje mora sacuvati i profesiju i dostojanstvo ne shvacajuci (jer nije svemoguca) s cime se susrece...drotovi koji su svakodnevnom metodologijom identificirali pocinioca, ali ne shvacaju jedan q...Inace oboje izjavljuju da nisu htijeli djecu...I na kraju cerka koja je jela s istog stola i odgojena pod istim krovom racionalizira i pokusava ici dalje bez obzita na armagedon incel, femcal ili kako se zovu kulture za koje nemam pojma
March 31Mar 31 @raskopcani Da fino su zahvatili vise delova drustva, Mada ono sto su priklazali izgleda kao svemirski brod u odnosu na recimo Bec.
March 31Mar 31 10 minutes ago, glibav said:Shrink.Mislis da li je razlika u tome da je medicinski djelatnik ili suradbik u medicini?Pogodak
March 31Mar 31 2 hours ago, Malkmus said:Ja ne mislim da je to uvek izbor. Ako ne znaju kako, a žele, za mene to nije izbor, već sticaj loših okolnosti koje ne znaju da poprave.e. Mislim na nemogućnost pronalaženja partnerke, ne na ženomrštvo.Onda ja nemam usvojen tačan pojam incela.
March 31Mar 31 2 hours ago, giuseppe said:Involuntary... Po definiciji nije izbor.S. Graham je bog, ali stvarno.Ok, ja mislim na tzv "incel-kulturu"
March 31Mar 31 Popular Post Dok naša vlada glumcima i ostalim neposlušnim umjetnicima želi da ukine egzistenciju i potrpa ih u zatvore, britanski premijer je danas primio na razgovor autore Adolescencije u okviru šire društvene diskusije o temi koju je serija izbacila u prvi plan.Meni je jedan od utisaka i prikaz britanskog policijskog i pravnog sistema - kako se poštuju propisi i koliko su procedure efikasne; Cajci, advokati i ostali službenici u jednom trenutku čavrljaju neobavezno, ali kada krene posao momentalno uskaču u ulogu i postaju full automatika. Uzimam da je i to vjerno prikazano.Jedna od pouka posljednje epizode je da nije dovoljno ne batinati klinca kao što je moj stari mene i da nije dovoljno upisati ga na fudbal (ako je dječak). Tehnologija je ekstremno zakomplikovala roditeljstvo, jer je komunikacija među klincima međusobno, a i sa nama višeslojna, fluidna, trendovi se ređaju kao po traci, a ti u svemu budi i autoritet, ali i osoba od povjerenja, daj slobodu, ali i brani granice koje postaviš..
March 31Mar 31 1 hour ago, bags said:@raskopcaniDa fino su zahvatili vise delova drustva, Mada ono sto su priklazali izgleda kao svemirski brod u odnosu na recimo Bec.Jebo ti to svoje selo
March 31Mar 31 2 hours ago, svashtabezneshto said:evo jednog feminističkog tumačenjaMarija Ratkovic19. март у 23:45 ·Molim vas da posmatrate Adolescence u jednom specifičnom ključu - ključu sveta fokusiranog na muškarce. I to muškarce koji stalno nešto cmizdre. Prva epizoda prikazuje brutalno hapšenje trinaestogodišnjeg dečaka zbog kako saznajemo sumnje na ubistvo, dečak bira da bude s tatom u stanici, tu su i inspektor i advokat i brojni drugi gospodini, jedni druge tapšu i govore stvari kao što je veruješ li mi, verujem ti. Druga donosi tatu koji sebe smatra blagim i nema pojma gde je sve šupalj dok izigrava alfu a sin koga maltretiraju donosi razrešenje objašnjavajući mu emoji. Treća epizoda prikazuje horor svake ženske osobe na poslu a to je carstvo polupismenih muškaraca niže rangiranih ili manje obrazovanih od nje koji joj se podsmevaju, paternalizuju ali tu je i naravno i pokoje dete koje koristi imperativ, širi se i pokazuje lepezu kmečanja o svojoj tužnoj sudbini. Poslednja epizoda pokazuje još jednog oca koji hoće da jebe to jutro ali žena misli da nije prikladno, pa mu je uništen rođendan time što mu nekakvi momci vandalizuju kola a potom ga spopadaju razne budale čestitajući mu što je odjajio sina on se iznervira onda je tenzija gde se on izdrka na decu neku i na kola, onda mu sin prizna sve. I posle plače što je odgajio sina i gde je pogrešio možda najviše što je sin gledao u kompjuter a njega je tata tukao pa je ispao okej. Onda je posle kraj.Muškarci koji piju, drogiraju se, varaju žene, nasilni su i sve u svemu imaju 1000 problema sami sa sobom na to kažu ko u onom meme - u jbt kako kompleksna serija. Doslovno ni da im se napiše na tarabi MORON ne bi znali da razaznaju šta je to, pa bi ko onaj ćale išli okolo da im neko objasni meme, emoji i kako se pere sprej. Serija je jasna samo ženama, ali žene ubijaju, zar ne.Usrala se od feminizma.
March 31Mar 31 51 minutes ago, raskopcani said:Mislis da li je razlika u tome da je medicinski djelatnik ili suradbik u medicini?PogodakMislim da je rečeno da je klinički psiholog. Dakle, psiholog.
March 31Mar 31 u srbiji postoje 2 škole feminizma (3 tačnije, ali ova treća funkcioniše od pre raspada jugoslavije i prilično je marginalizovana jer godine, svetlana slapšak bi recimo bila predvodnica te škole), 1. koja je u feminističke borbe krenula posle petooktobarskih promene, u potpunosti ignorišući rezultate koje je sfrj postigla na politikama rodne ravnopravnosti*, i 2. koja stasava poslednjih godina na nekoj levičarskoj sceni i izvan projektnog finansiranja (uglavnom su to neformalne grupe, ženska solidarnost (na čijem protestu je DJV dobio šut u dupe). ni one se ne pozivaju na jugoslovensko nasleđe, ali ga bar ne ignorišu.* problem sa prvom grupom je što su potpuno ignorisale kontekstu kom se one bave feminizmom i da su teme koje pokušavaju da nametnu i reše, ovde uglavnom već rešene (žene u nauci, pravo na abortus, pravo na jednake plate **) a ignorisan je socijalni kontekst: ekonomski razoreno društvo i retradicionalizacija praćena nasiljem. kao da su teme veštački uvezene jer se njime bavi feministička scena velikog sveta. to je od feminističkog pokreta otuđilo mnoge pa imamo one idiotske napomene 'nisam feministkinja' gomile žena koje 'žive feminizam'. ** sećam se moje majke koja sa nevericom sluša o mogućnosti da žena za isti posao može biti manje plaćena, kad me je pitala o čemu ove žene pričaju i zašto, dok smo gledale neku emisiju pred dvadesetak godina, a moja majka je matrijarh naše porodice, nesrećnim sticajem okolnosti, ja čak ni u široj porodici nisam imala jasnu muške figura koja na bilo koji način utiče na život mene majke i sestre), prvi čas u školi učiteljica koja priča o valentini tereškovoj, prve dve moćne figure sa kojima se srećem van porodice milka planinc i margaret tačer itd, itd, a sad on topik, negde mi je nestalo u prethodnom postu da je marija ratković i teoretičarka kulture (tako je potpisuju)