March 31Mar 31 Femcel je ẓ̌enski incel u izvornom smislu, bez kasnije stečenog ideološkog predznaka.Zanimljivo je da je izraz "incel" u smislu samoidentifikacije prvi put upotrebila žena, naravno ne znajući kakvu će konotaciju kasnije poprimiti.
March 31Mar 31 Just now, Halvard said:Femcel je ẓ̌enski incel u izvornom smislu, bez kasnije stečenog ideološkog predznaka.Zanimljivo je da je izraz "incel" u smislu samoidentifikacije prvi put upotrebila žena, naravno ne znajući kakvu će konotaciju kasnije poprimiti.Ali kako to funkcionise za zene ako je samo u seksualnom smislu? Jer da se ne lazemo svaka zena moze da nadje nekog za sex koliko istog sekunda. Ili je ovo vise u smislu da ne moze naci onog koga bi htela ili ne moze za duzu vezu ili... sta vec.
March 31Mar 31 @bags -a da napravite poseban Adolescence topik (ina i na temi O serijama postova), pa da udarimo po spojlerima kao ljudi
March 31Mar 31 6 minutes ago, Shan Jan said:Ali kako to funkcionise za zene ako je samo u seksualnom smislu? Jer da se ne lazemo svaka zena moze da nadje nekog za sex koliko istog sekunda. Ili je ovo vise u smislu da ne moze naci onog koga bi htela ili ne moze za duzu vezu ili... sta vec.Mislim da ni kod incela nije generalno problem u tome što ne mogu da nađu seksualnu partnerku ono baš nikako, već što ne mogu da nađu onakvu kakvu zaslužuju.
March 31Mar 31 52 minutes ago, Svemir Zeka said:Stiže to i kod nas, možda s kašnjenjem, ali tu je. Susrela sam se s tom temom baš među decom. Endru Tejt bulšit i to. Imam i jednog femcela u kući 🙄Pitao ja ćerku da li zna ko je Tate, naravno da zna, i kaže da dečaci u razredu kod nje slušaju budalu...
March 31Mar 31 I to je isto jedan meni vrlo zanimljiv aspekt ove priče. "Incel" svakako nije termin prvobitno zamišljen za označavanje pripadnika populacije mlađih tinejdžera, kako se i onaj detektiv zapita, pa pobogu, ko nije incel sa 13 godina?! Ali očigledno je pronašao put i do njih i poprimio donekle drugačije značenje; nije Džejmi sebe okarakterisao kao incela, drugi su to uradili za njega.
March 31Mar 31 Tate je u tim pravim™ krugovima isto smatran za budaletinu.29 minutes ago, Shan Jan said:Ali kako to funkcionise za zene ako je samo u seksualnom smislu? Jer da se ne lazemo svaka zena moze da nadje nekog za sex koliko istog sekunda. Ili je ovo vise u smislu da ne moze naci onog koga bi htela ili ne moze za duzu vezu ili... sta vec.Uh ovo je daleko od istine cak i za brzinski seks. 22 minutes ago, Halvard said:Mislim da ni kod incela nije generalno problem u tome što ne mogu da nađu seksualnu partnerku ono baš nikako, već što ne mogu da nađu onakvu kakvu zaslužuju.Najvecim delom se ipak radi o bilo kakvom partneru i emotivnoj bliskosti.
March 31Mar 31 1 hour ago, Svemir Zeka said:Miloš: nije nebitna, meni bi da to proučavam bilo jako bitno koliko je Džejmi sam u svemu, a koliko nije.Ima dosta pitanja koja nemamo odgovore, od Rajana, preko te drugarice (koja kaze u jednom trenutku parafraziram "mene sad nema ko da voli"), po meni serija je najmanje od zlocinu,a mnogo vise o generaciji koja odrasta na nacin koji je prikazan u seriji. Da je americka serija, bilo bi 10 epizoda, razvodnili bi je najstrasnije, bilo bi ko zna kakvih "obrta"... ovako su Englezi odradili vrhunski posao socijalne drame, gde te posle gledanja tera da se zapitas u kakvom svetu zivimo i mi i ta generacija adolescenata.A svaka nova ima vece probleme kojih nismo svesni.
March 31Mar 31 Meni je najvise promasen casting. Klinac je dobro glumio ali nije veran predstavnik incela. Niko u seriji nije...
March 31Mar 31 Uhvatila sam sina kako sluša neke jutjubere, Bosance ili Hrvate, i sad jedan je onako, poprilično mizogin, ali to je neki Tejt za sedmogodišnjake. Pre jedno godinu i po, dve.Ulazim, reko: šta to slušaš On: bla bla (ime lika)Ne zanima me, nećeš to da slušašAli on je tako smešanA pa jel smešno šta priča o ženama? (Ovaj se smeje) E sad reci mi jesam ja žena i tvoja sestra jel žena? Jel to okej da se kaže?Uozbiljio se: pa nije. Pa eto, nađi nekog novog da slušaš. Kasnije sam čula možda još jednom nekad, u seriji tih jutjubera. Prestao je u međuvremenu bilo koga od njih da sluša. Sad su igrice (roblox i neke vožnje) s društvom na viberu. Inače, voli da se ponaša kao mangupčić, ali mu se nije primio incelizam, a mislim da ni kod drugara.
March 31Mar 31 10 minutes ago, Shan Jan said:Da li bi ste radije da vam sin slusa Tejta ili Kristijana Golubovica? Joe Rogana...
March 31Mar 31 4 minutes ago, Milosh76 said:Ima dosta pitanja koja nemamo odgovore, od Rajana, preko te drugarice (koja kaze u jednom trenutku parafraziram "mene sad nema ko da voli"), po meni serija je najmanje od zlocinu,a mnogo vise o generaciji koja odrasta na nacin koji je prikazan u seriji.Da je americka serija, bilo bi 10 epizoda, razvodnili bi je najstrasnije, bilo bi ko zna kakvih "obrta"... ovako su Englezi odradili vrhunski posao socijalne drame, gde te posle gledanja tera da se zapitas u kakvom svetu zivimo i mi i ta generacija adolescenata.A svaka nova ima vece probleme kojih nismo svesni.To govorim u svetlu reakcija na seriju, gde su ljudi počeli da se boje kakva su im deca. I ništa drugo. Drugi puta evo pišem
March 31Mar 31 Just now, Lezilebovich said:Moguce da "veran predstavnik incela" i ne postoji kao objektivna pojavaPogotovo ne među 13-godišnjacima.Njima je to uvreda, poruka "ružan si i niko te nikad neće hteti". Što je, da se ne lažemo, i te kako postojalo i u naše vreme, koje god ono bilo, samo klinci nisu imali pristup platformama koje bi ih izložili čitavoj jednoj ideologiji.