March 29Mar 29 Ostalo mi je još dve epizode S02.Nisam ni posle S01 bio raspamećene, dobra serija, dobra premisa, dobra atmosfera, scenografija i sinematografija ali ne bih je svrstao u top kvalitet.Ipak, S02 mi nije toliko slaba koliko se pričalo na drugom topiku. Malo po malo razvija se priča i manje više stalno po nešto ispliva bitno po likove i sam tok radnje. Korektno, nekih 7.5/10.
March 29Mar 29 Prva sezona je bila spektakl zbog uzbuđenja, a druga je sjajna zbog dubine i tema koje je otvorila. Oduševile su me obe, iako su različite. Spora priča je uvek dobrodošla kad je dobra.
March 29Mar 29 Odlična poslednja epizoda, nisam siguran da bi ovo bio dobar kraj pošto prosto ne znamo šta će biti sa glavnim likovima.Britt Lower je Odličnu hemiju imaju ona i Adam Skot.
March 29Mar 29 4 hours ago, FOX river said:Pisano je već u temi “O serijama”.Možda da moderatori prenesu poruke odatle.Dobra je serija, ima zanimljivu atmosferu i zaplet. Nadam se da će brzo 3. sezona.Moras da tagujes moderatore, jer ko zna kad ce videti. Dakle, @aram, @radisa, @Hamlet Strašni , ko god ima vremena, ako mozete da prebacite postove o Severance, nema ih puno, od ove strane se pisalo po zavrsetku 2. sezone: https://parapsihopatologija.com/topic/31-o-serijama/page/1510/
March 30Mar 30 Author Pisao već negde, Severance mi je top2 (uz Silo) aktuelnih SF serija, bar za moj ukus. Voleo bih da zaokruže sve u 3 ili 4 sezone, da se ne razvlači previše.
March 30Mar 30 18 hours ago, Mil@n said:Odlična poslednja epizoda, nisam siguran da bi ovo bio dobar kraj pošto prosto ne znamo šta će biti sa glavnim likovima.Britt Lower je Odličnu hemiju imaju ona i Adam Skot.Šta znam, nije loša epizoda ali kraj je predvidljiv. Kraj S01 je dosta bolji
March 30Mar 30 2 hours ago, igoraki said:Šta sam napisao, majke ti?Stajalo je 'Severence', Aram sredio. Nebitno skroz, dešava se
March 30Mar 30 Majstor sam, nema šta...još sam kucao na searchu da bi našao sliku i uspem da omašim.Zabraniti scenaristima da koriste reč okay, pogledao sinoć neku epizodu, ako nije bilo 30 puta...are you okay? - yes, am okayStvarno su preterali.
March 31Mar 31 On 24.3.2025. at 14:03, FOX river said:Videćemo za godinu, dve, dok snime.Saznao sam nedavno od ljudi koji su sa nestrpljenjem cekali drugu sezonu da je potrajalo 2 godine i 7 meseci izmedju :)A ja im pricam kako sam samo posle prve nastavio da gledam drugu sezonu... Prva mi je bila odlicna, glumacka ekipa (sa zaboravljenim asovima), estetika, boje, druga malo slabija jer ima dosta nepovezanih delova u prici koja se dosta rasirila. Mislim da mi ne treba treca sezona, neka ostane u lepom secanju.
March 31Mar 31 2 minutes ago, FOX river said:Bio je štrajk holivudskih scenarista, pa je to usporilo snimanje 2. sezone.Da je barem samo snimanje usporeno. Cela radnja je minimalisticki slowmotion.
April 1Apr 1 Odgledao najzad, katastrašan pad kvaliteta od 1. do 2. sezone. Nije čak toliki problem meandrirajući nazovi zaplet koliki je problem potpuni tematski zaokret.Prva sezona se na vrlo zanimljiv način bavila dualnom prirodom svesti i otuđenjem radnika od plodova njihovog rada. U drugoj, autori nisu znali kako da dalje razrade te teme pa su se umesto toga bavili spasavanjem Markove žene iz kandži korporativnog kulta Ja ne pamtim da sam video brži sunovrat. Treća sezona me apsolutno ne zanima.