Jump to content

Severance

Featured Replies

Posted

Odlično finale s2 Severancea, dobili smo neka razjašnjenja, doduše opet na kašičicu.

Ne znam koliko još planiraju da teraju ovako, ranije je bilo priče da će biti samo tri sezone, sad negde čitam da je u planu čak šest, Adam Skot ima da se useli u Madam Tiso muzje do kraja serije.

I naravno, opet cliffhanger na kraju.

Samo da ne moramo da cekamo na trecu sezonu koliko smo za drugu.

• Author

Mislim da ih je onaj štrajk pisaca usporio, trebalo je ovo ranije da izađe. Pride i nije nešto komplikovano za snimanje, imaju otprilike 4 seta i ukupno 10 likova, jako malo vizuelnih efekata.

Doduše ne znamo u kom pravcu planiraju da idu, i ovo do sad je maksimalno uvrnuto.

MacRumors
No image preview

Apple Officially Renews 'Severance' for Season 3

Following the release of season two's finale, Apple today announced that its hit show "Severance" has been renewed for a third season. ...

Severance se moze posmatrati kroz dve ravne. Kao svaka serija koja ima neki big mystery kao osnovni zaplet, fejluje jer su sva objasnjenja uvek svode na trivijalnosti. Imamo neki Egan kult, ludake koji eksperimentisu nad ljudima i uspostavljaju kontrolu nad njima zarad nekakvih svojih interesa, u konacnici da vladaju svetom. Boring!

S druge strane, imamo psiholosku studiju. Ono kao scenario da dozivis neku nesrecu i imas amneziju i ne znas ko si. Kompjuterskim recnikom resetovan si na fabricka podesavanja. Koliko se ta "nova" verzija tebe razlike od "stare" ako nemas secanja na sve ono sto te je oblikovalo kao licnost. Mene je odmah privukao taj aspekat price, odnos innie - outie i mislim da je na tom polju seriju vrlo dobra. Postavlja dobra pitanja o kojima je interesantno diskutovati. Mi smo se kao gledaoci vezali mnogo vise za innie verzije likova. Oni nisu svojom voljom nastali, zivot im je vrlo ogranicen sto se iskustva tice, a mogu da nestanu u sekundi kao da ih nikada nije bilo. S jedne strane zelis da Mark Scout i Gemma ponovo budu zajedno, s druge da Mark S i Helly R budu zajedno. Dijalog izmedju dva Marka je jako dobro napisan, obojica imaju validne argumente.

U tom smislu, radujem se 3. sezoni da cemo se i dalje druziti sa tim likovima i deliti njihove dileme. Odgovori na pitanja o planovima i motivima Eganovih su mi nebitni. Necemo dobiti ni mnoge odgovore ili ce biti trivijalni kao sto rekoh. Takodje mi je besmisleno i trazenje svih nelogicnosti i naivnosti oko funkcionisanja severance tehnologije i Lumon kompanije, a ima ih puno.

• Author

Da, tehnički prave šizofrene likove i istražuju odnose između unutrašnjih ličnosti, baš dobra i zanimljiva postavka.

Meni se sviđa i satirični prikaz modernog korporativnog okruženja, sve je sivo i jednolično, dobijaš sredstva za rad i stimulaciju u vidu nekih nebuloznih sitnica, privezak za ključeve, nova olovka, krempita za dezert i tako neke gluposti. A onda dođe kraj jednog kvartala i firma napravi bukvalno feštu, slavi se veliko dostignuće, čitavo jedno odeljenje se bavi time, tu se ne štede novci, ali ti kao jedan mrav u celom sistemu opet nemaš ništa od toga. Ili postojanje drugih odeljenja za koje nemaš blagu predstavu šta rade i zašto uopšte postoje.

Kult je tu samo nebulozni dodatak, kao začin. Tiptopić su to odradili.

Samo mala ispravka, sve je belo, ali naravno fejk i sterilno. Kao i osmesi Mr Milchicka..

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Samo mala ispravka, sve je belo, ali naravno fejk i sterilno. Kao i osmesi Mr Milchicka..

ovo je ponajbolji opis default ppp teme posle upgradea.

Poslednja epizoda Severanca jedina dobra. Meni bi ovo bio sasma dobar kraj, ne mora dalje.

On 22. 3. 2025. at 23:02, Katikon said:

Poslednja epizoda Severanca jedina dobra. Meni bi ovo bio sasma dobar kraj, ne mora dalje.

Slažem se, bukvalno su mogli da sviraju kraj, ali su odabrali cliffhanger. Nekako su uvek bile bolje serije gde su na vreme stisli kočnicu (kao Breaking Bad), ali valjda znaju šta rade.

2 hours ago, FOX river said:

Slažem se, bukvalno su mogli da sviraju kraj, ali su odabrali cliffhanger. Nekako su uvek bile bolje serije gde su na vreme stisli kočnicu (kao Breaking Bad), ali valjda znaju šta rade.

Pa nije cliffhanger, to bi bilo da su prekinuli kod scene pre trcanja. Ovako je jasno sta je Mark S izabrao..

Meni bi bio zaokružen kraj da je izašao sa svojom ženom.

Ovako su utrčali u Lumon dok alarm za uzbunu svira i naslućuje se da bi mogli da budu uhvaćeni, sankcionisani.

Mislim da će se serija dalje baviti unutrašnjom borbom između innie i outie Marka, da li će uspeti da prođu reintegraciju. Čak mislim da će innie Mark da dobije neku višu funkciju u Lumonu, možda Floor Manager.

Videćemo za godinu, dve, dok snime.

MV5BOThjMjc4NDUtNmIyOC00MzhmLWIxNjQtMDlkKrenuo da gledam drugu sezonu, a treća je potvrđena pa cenim da su zaslužili poseban topik.

Za sad mi je jako pozitivan utisak što se tiče produkcije, dosta bogatije deluje od prve sezone, priča ide slow za sada, ali tako je bilo i sa prethodnom sezonom pa se nadam da će ispoštovati gledaoce.

Pisano je već u temi “O serijama”.

Možda da moderatori prenesu poruke odatle.

Dobra je serija, ima zanimljivu atmosferu i zaplet. Nadam se da će brzo 3. sezona.

druga sezona se pretvorila u ljubavnu sapunicu ali ok, vozi po malo i dalje ona bizarna distopijska atmosfera koja te uvuče u prvoj