Jump to content

Zvucni laseri i oruzja sa usmerenim zvukom (LRAD)

Featured Replies

7 hours ago, Spooky said:

Bio sam danas u Beogradskoj tokom 16 minuta tišine. Zavrpava tišina, čuju se pištaljke i buka koja u talasu prilazi i prekida tišinu i barem trećina ljudi oko mene u panici - neko uzvikuje "evo ga opet, opet". Ja vičem - "Ovo su pištaljke, smirite se, smirite se".
I srećom dolazi svuk do nas, i nema nikakvih pomeranja masa, panika prolazi. I 10 minuta kasnije prilazi lik sa prilično bučnom onom drvenom čekrtaljkom (ne znam kako se zove) i ponovo panika. Doduše, ni ja nisam bio siguran šta je u pitanju dok lik nije prišao, mislio sam neko lupa nekim šipkama po pruzi.... Elem, mnogo smo se straha nakupili.

Jel moze Krosek da objasni kako to da pored tolikog nakupljenog straha i panike, bacanja prsluka od strane redara, intervencije policije, dakle pored svih tih unutrasnjih psiholoskih procesa, nije se desio makar jedan dogadjaj kao sto se desio 15og. Da se masa u velikoj brzini ujednaceno razdvaja.

• Replies 337
  • Views 16.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Rudolf Pingvinoglu
    Rudolf Pingvinoglu

Moja je pretpostavka da ga ta crtica plaši jer ona označava početak zvuka koji obiluje jako niskim frekvencijama, ispod 100 Hz. Na toj jačini (osetno jače od avionskog motora, ako si blizu mesta odakl

• Ratamahatta
    Ratamahatta

• gospode boye

Posted Images

Sto puta pređeš preko istog praga, sto prvi se sapleteš 🤷‍♂️

A možeš li ti da objasniš u čemu je bila poenta petnaestog, čemu je poslužilo to ujednačeno razdvajanje mase u velikoj brzini?

Pritero nas Weenie uza zid. Za poentu da se obratimo eventualno Dijani Hrkalović u kostimu Majkl Džeksona specijalno pod policijskom pratnjom dovedenoj na književno veče.

8 hours ago, Weenie Pooh said:

Sto puta pređeš preko istog praga, sto prvi se sapleteš 🤷‍♂️

A možeš li ti da objasniš u čemu je bila poenta petnaestog, čemu je poslužilo to ujednačeno razdvajanje mase u velikoj brzini?

Kolektivni dogadjaj gde se par hiljada ljudi istovremeno i spontano saplete o prag. I ti razumes da je to nemoguce.

Ja te pitam u čemu bi bila poenta, ti to preskačeš i trubiš "alternative su nemoguće" 🙄l

Ne znam poentu.

9 hours ago, kralj said:

Pritero nas Weenie uza zid. Za poentu da se obratimo eventualno Dijani Hrkalović u kostimu Majkl Džeksona specijalno pod policijskom pratnjom dovedenoj na književno veče.

Meni je zbog štiklica više zaličila na Princa.

e0d77dd0070095866e198d22513dbe77.jpg

• Author
On 29. 6. 2025. at 0:37, glibav said:

Jel moze Krosek da objasni kako to da pored tolikog nakupljenog straha i panike, bacanja prsluka od strane redara, intervencije policije, dakle pored svih tih unutrasnjih psiholoskih procesa, nije se desio makar jedan dogadjaj kao sto se desio 15og. Da se masa u velikoj brzini ujednaceno razdvaja.

verovatno nije bilo sinergetskog dejstva psihologije mase jer se prvi covek pored bacacha prsluka nije uplaseno sklonio u stranu neprirodnim korakom