March 26Mar 26 aj i ja da uskocim sa nagadjanjima na ovu temu. Ne razumem se u oruzja ali znam sta je brzina zvuka.Elem, na nekim snimcima se vide ljudi kako se okrecu zato sto cuju pistaljke i nakon par trenutaka ti ljudi beze u stranu. Zvuk pistaljki putuje brzinom zvuka a to od cega ljudi beze putuje manjom brzinom, posto su se prvo cule pistaljke, Znaci, da su ljudi bezali od zvuka pustenog na razglasu™, prvo bi stigao taj zvuk pa tek onda reakcija na taj zvuk u vidu pistaljki.Da je samo panika u pitanju, kako je bia rekla, zbog redara i njihovog bacanja prsluka, ljudi bi bezali u pravcu ulice i ta panika ne bi daleko dobacila - par desetina metara. Cak i da su ljudi iz nekog razloga sami od sebe poceli da se razdvajaju, to sirenje bi bilo sporije. Na sirokim kadrovima se vidi kako ljudi udaljeni pedesetak metara, skoro istovremeno reaguju. U onoj guzvi ljudi ne mogu videti sta se desava na pedeset metara i to jos iza njihovih ledja pa da u par desetinki odreaguju svi na isti nacin. Dakle, ne verujem ni u paniku.Dakle, ostaje taj vorteks ili sta vec postoji u tom fazonu. Koliko sam video na netu, to se krece slicnom brzinom kojom se desavalo ovo pre desetak dana. Na netu vidim i da se tu prvo cuje eksplozija a culi smo da se pominjala neka eksplozija u tom kraju. Evo, ovde ljudi opisuju tu eksploziju. Da je pukao topovski udar, znali bi sta je u pitanju, videli bi dim i osetii bi barut.Sto se tice Dacicevog proslonedeljnog nastupa, rekao bih da se namerno majmunisao da bi skrenuo paznju na pogresan trag. Uostalom, da je rekao nesto sto ne treba, napusio bi ga Informer Edited March 26Mar 26 by ficfiric
March 26Mar 26 40 minutes ago, ficfiric said:Dakle, ostaje taj vorteks ili sta vec postoji u tom fazonu. Koliko sam video na netu, to se krece slicnom brzinom kojom se desavalo ovo pre desetak dana. Na netu vidim i da se tu prvo cuje eksplozija a culi smo da se pominjala neka eksplozija u tom kraju. Evo, ovde ljudi opisuju tu eksploziju. Da je pukao topovski udar, znali bi sta je u pitanju, videli bi dim i osetii bi barut.Vortex je velika skalamerija, neko bi to primetio i snimio. Edited March 26Mar 26 by Rudolf Pingvinoglu
March 26Mar 26 Iako sa 16 strana cure prilično jasne indicije da je iz nekakvog soničnog oruđa definitivno pucano, ja biram da ne verujem jer nIsAm ViDeO Hi-ReS sNiMaK kOjI tO pOtVrĐuJe, A tAkOđE nIsAm ČuO nI aUdIo GdE pAnDuR gOvOrI: e SaD ćU dA oKiNeM iZ zVuČnOg ToPa
March 26Mar 26 26 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Vortex je velika skalamerija, neko bi to primetio i snimio.Ne razumem se u oruzja ali po snimcima kuzim da se to nesto, od cega ljudi beze kretalo brzinom manjom od brzine zvuka, lupicu sad 50-100 m/s. Ne znam da li lrad moze da izazove tako nesto, da li je vorteks u pitanju ili nesto trece - samo kazem da nesto jeste upotrebljeno i da to nije zvuk sa razglasa™
March 26Mar 26 4 minutes ago, ficfiric said:Ne razumem se u oruzja ali po snimcima kuzim da se to nesto, od cega ljudi beze kretalo brzinom manjom od brzine zvuka, lupicu sad 50-100 m/s. Ne znam da li lrad moze da izazove tako nesto, da li je vorteks u pitanju ili nesto trece - samo kazem da nesto jeste upotrebljeno i da to nije zvuk sa razglasa™Mi ne znamo sve funkcije, ni lrada ni vortexa, tj ne znamo mogucnosti nekog jako vestog operatoraPrilicno si dobro objasnio zasto nije panikaAko neko hoce da dokaze da nije koristeno ni jedno ni drugo mora da demonstrira malo plasticnije od onoga sto je uradio mup. To onda razvija pricu dalje, na nesto trece, improvizaciju, vrhunsko kinesko/rusku skalamerijuKada neko hoce da laze onda snimi ono bezte, policija, nemoj neko da je remetio javni red i mir, ajmo razlazZa deo dokaza da je nesto koristeno sem povredjenih ljudi treba analizirati ponasanje, pricu, sporedne efekte, tacne interpretacije onoga sto je lik pricao neposredno pre subote. Videti kako Sofija Mandic sklapa kockice na jednom od izvestaja anketne komisije
March 26Mar 26 Sta rekose sad ovi sa FDUa u novom filmicu, nije zvucni top nego ... ? Edited March 26Mar 26 by Lezilebovich
March 26Mar 26 12 minutes ago, villiem said:Mi ne znamo sve funkcije, ni lrada ni vortexa, tj ne znamo mogucnosti nekog jako vestog operatoraEvo ti primer rada jednog jako veštog operatera™. Da sumiramo još jednom povodom vorteksa, jebao vas on:Uopšte nije sonično oružje, ispaljuje vazduhUopšte nije oružje nego igračka za rušenje kartonskih kutijaNe izaziva nijedan od simptoma vezanih za sonična oružjaČuje se glasan zvuk kad se iz njega opali, isto kao što se čuje zvuk kad se opali iz puškeRadi se o glomaznoj, nezgrapnoj napravi koju (za razliku od portable LRAD) apsolutno nema šanse da niko ne bi primetio12 minutes ago, villiem said:Ako neko hoce da dokaze da nije koristeno ni jedno ni drugo mora da demonstrira malo plasticnije od onoga sto je uradio mup. To onda razvija pricu dalje, na nesto trece, improvizaciju, vrhunsko kinesko/rusku skalamerijuLjudi božiji, kako vam ne dosadi da pričate sebi bajke o vrhunskim kinesko-ruskim skalamerijama koje se testiraju u Srbiji?Misliš da Kina nema dovoljno ljudi na kojima bi testirala svoje tajno vrhunsko oružje za razmicanje mase na nekoliko sekundi? Misliš da ga Rusija ne bi testirala u Ukrajini?12 minutes ago, villiem said:Za deo dokaza da je nesto koristeno sem povredjenih ljudi treba analizirati ponasanje, pricu, sporedne efekte, tacne interpretacije onoga sto je lik pricao neposredno pre subote. Videti kako Sofija Mandic sklapa kockice na jednom od izvestaja anketne komisijeSklapanje kockica nije dokaz ničega.
March 26Mar 26 Šta je problem sa scenariom po kome se jedan ili više lradova upotrebljeno za dizanje panike u trenutku kad su to pokušali i na druge načine?
March 26Mar 26 32 minutes ago, Lezilebovich said:Sta rekose sad ovi sa FDUa u novom filmicu, nije zvucni top nego ... ?Jonski.
March 26Mar 26 24 minutes ago, Dsnake said:Šta je problem sa scenariom po kome se jedan ili više lradova upotrebljeno za dizanje panike u trenutku kad su to pokušali i na druge načine?Vini vise voli kada su mu kockice razbacane po podu.I histerise ako nije tako.
March 26Mar 26 26 minutes ago, Dsnake said:Šta je problem sa scenariom po kome se jedan ili više lradova upotrebljeno za dizanje panike u trenutku kad su to pokušali i na druge načine?Ništa, to je i dalje jedna od opcija, ako je verovati snimcima koji kruže.Ovo što su sada spomenuli u filmu, jonizirajuća vazdušna masa, nisam siguran na šta konkretno misle...
March 26Mar 26 30 minutes ago, Weenie Pooh said:Sklapanje kockica nije dokaz ničega.Ok, videcemoNajavio je kraj price, tacku, nema visePre toga nasilje, upade, dovukao kriminalce, ogradio 'vojsku', izneo strategiju odbrane traktorima(od talasa/mase), postavio vise lradova okolo, uneo portabl lradove u kamp, podelio kisobrane, izbusio traktorima gume da ne mogu da se krecu, gadjao kamenicama u 19Sve to da ne bude nista, samo da saceka kraj i da se ide kuci, da ne bude stampedo, da ne bude kako je rekao, da ne zavrsi pricu, da ne bude tacka, da ga guraju protesti ka neizbeznom kraju vladavine a da ne zna sta ce sa sobom, ni on ni mafijaVideo je neozbiljan, pominjao sam funkcije i operatera koji zna da sta koje dugme radi. Ako je vojna oprema koja nije dozvoljena zakonom onda ne pise sve u prirucniku, ne mora kinesko/rusko, moze neki lrad. Koji god merni uredjaj, reflektor ili slicno upalis ne koristis sve mogucnosti vec samo primarnu funkciju, kao onaj nasnimljen komadant, obucen mozes da dodjes do komplet dejstva. Mislim da je nabavljena verzija lrada i da je koristen minimalnoNe lici na paniku(Koju su napravili redari), vi kao da nikada niste bili deo panike, to jednostavno ne izgleda tako. Jedino sto pije vodu je svest da si na sredini puta pa instiktivno bezis na trotoar ali mislim da to vazi na pocetku, kasnije mora da ide u svim pravcima, ne moze da se odrzi pravac.Ovo sve bez zvuka, bez povreda sluha, osamucenosti sto je prijavljeno mnogo vise da bi bilo na silu i daj sta das samo da je nesto Edited March 26Mar 26 by villiem
March 27Mar 27 4 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ovo što su sada spomenuli u filmu, jonizirajuća vazdušna masa, nisam siguran na šta konkretno misle...To je valjda onaj pominjani vorteks top.
Thursday at 09:505 days 16 hours ago, ficfiric said:Na sirokim kadrovima se vidi kako ljudi udaljeni pedesetak metara, skoro istovremeno reaguju. U onoj guzvi ljudi ne mogu videti sta se desava na pedeset metara i to jos iza njihovih ledja pa da u par desetinki odreaguju svi na isti nacin. Dakle, ne verujem ni u paniku.Dakle, ostaje taj vorteks ili sta vec postoji u tom fazonu. Koliko sam video na netu, to se krece slicnom brzinom kojom se desavalo ovo pre desetak dana. Na netu vidim i da se tu prvo cuje eksplozija a culi smo da se pominjala neka eksplozija u tom kraju.Brzina širenja "efekta" duž ulice je po nekoj slobodnoj proceni oko 30kmh i konzistentna na svim snimcima gde se vidi dovoljno dugačak segment ulice, nije brza koliko tvrdis. Daleko sporije i od zvuka (1200+) i od vortex ring-a (160+). Jedini način da se matchuje brzina je ako se LRAD pomera i cilja duž ulice ili neki dron putuje tom brzinom duž ulice i odozgo baca zvuk. Odnosno dva sinhronizovana Drina ili LRADa u dva pravca širenja. Brzina matchuje brzine širenja panike (crowd surge).sa snimaka širom sveta.Nema nikakve eksplozije u snimcima (osim nekih sitnih), a ni phone kamera ne bi propustila eksploziju jer eksplozije se čuju na svim freovencijama.