Wednesday at 10:133 days Sad će na satelitskim snimcima da analiziraju zvuk OSINT ludilo.U odgovorima izvesni Chris Mattmann iz NASA kanališe Krošeka na bosanskoj TV; cw za živčane forumaše tananih senzibiliteta:According to him, the footage shows signs of confusion and alarm."They are not covering their ears in pain, as if there were some acoustic weapon. Typically, these types of things cause an ear-covering type of response, and you are not seeing them do that. There is like a high-decibel type of noise or siren, and you’re not kind of hearing that necessarily in the video," he explained.Mattmann added that the sound heard in the recordings is sharp and sudden."It doesn’t match sort of the tone of any type of sonic weapon. These sonic weapons are also called long-range acoustic devices or LRADs. Instead, it looks more like some type of physical phenomenon, or a shock wave, and things like that. So, just based on the video evidence, it doesn’t seem like that, at leat to me," Mattmann concluded.
Wednesday at 10:283 days On 21. 3. 2025. at 22:34, 3opge said:dokle samo mislis ovde da kroshekujes ponavljajuci ove bedastoce Ko pita ono što ga se ne tiče...On 19. 3. 2025. at 21:20, 3opge said:@Weenie Poohda li bi mogao da me podsetis kako bese ona teorija koju si do juce sa svojim jaranom ovde propovedao... dobiće odgovor koji ne želi da čuje ¯\_(ツ)_/¯On 21. 3. 2025. at 22:34, 3opge said:ne moraju se efekti infrazvuka proizvoditi samo "cistim" infrazvukom gde je f < 20 Hz, ne znam da li si svestan da je zvuk moguce frekventno modulisati slicno kao i radio talase i tako formirati visokofrekventne pakete na niskoj frekvenci sto i te kako ima svoje osobenosti i razne efekte pogotovo kada je pojacano i usmereno.za efekat koji je izazvan na demonstracijama sasvim je bilo dovoljno recimo emitovati zvuk niskoleteceg aviona preko LRAD-a.Ma šta kažeš, visokofrekventni paketi na niskoj frekvenci, pa još pojačano i usmereno? Tell me more, ChatGPT!Emitovati zvuk nije isto što i koristiti sonično oružje. Zvuk niskoletećeg aviona bi svakako mogao da natera okupljene da se na trenutak razbeže, baš kao što bi mogao i bilo koji drugi glasan zvuk, ali to veze nema sa LRAD ni sa bilo kojim drugim tipom soničnog oružja.Ako bi hteo da plašiš ljude glasnim zvukom, neuporedivo lakše i efikasnije rešenje bi bio dron sa ugrađenim megafonom. Evo npr. ovaj komercijalni model emituje zvuk jačine 130db. Po mraku i u proletu, niko ne bi znao šta to dolazi niz ulicu.Ali neee, mora da bude baš sonično oružje, ispaljeno sa nepoznate lokacije nekoliko stotina metara dalje, u dva pravca istovremeno, na moduliranim visoko-niskim frekvencijama Sve to samo zato što su vam retardi sa Eko Straže stavili u glavu ideju soničnog topa dan ranije, i to nehotično jer su hteli da napišu "vodeni top".
Wednesday at 10:313 days 12 minutes ago, Filozof manijak said:ne odustaješ Zašto bih?Pozdravljam činjenicu da se na matičnoj temi sad više priča o zborovima nego zvučnim topovima; ova tema upravo služi zdravom odlivanju sonične retardacije, ne treba joj dozvoliti da zamre.
Wednesday at 10:563 days Nemoj da se ljutiš, ali činjenica da zoveš neidentifikovane snimke zvuka "dokazima" samo demonstrira da ne znaš o čemu govoriš.
Wednesday at 11:003 days Ljudi ogluveli na bazi kurca, treba ih pozvati da čitaju Vinija i Krola ako žele i da oćorave
Wednesday at 11:023 days 5 minutes ago, Weenie Pooh said:Nemoj da se ljutiš, ali činjenica da zoveš neidentifikovane snimke zvuka "dokazima" samo demonstrira da ne znaš o čemu govoriš.ma kakvi, govorim o tome da:MUP ima u svom arsenalu nekoliko desetina tih soničnih oružjaDa su 15.marta ta oružja bila stacionirana u Beogradu (imamo direktne fotografije)Da je to oružje veće ranije bilo korišćeno na teritoriji Srbije iako je ilegalno po važećem zakonuDa se vlast upire da dokaže kako nema oružje, kako ima ali nije koriščeno, kako je korišćeno ali služi za prenošenje poruka.....i poslednje, da sam lično čuo izvestan zvuk jer sam bio na nekoliko desetina metara od lokacije gde je sonično oružje upotrebljeno. Šta kaže OSINT, ili pojedini tik-tokeri, uticajni tviteraši koji nisu bili na licu mesta, apsolutno ne uzimam kao relevantno mišljenje.
Wednesday at 11:292 days 10 minutes ago, Filozof manijak said:ma kakvi, govorim o tome da:MUP ima u svom arsenalu nekoliko desetina tih soničnih oružjaDa su 15.marta ta oružja bila stacionirana u Beogradu (imamo direktne fotografije)Da je to oružje veće ranije bilo korišćeno na teritoriji Srbije iako je ilegalno po važećem zakonuDa se vlast upire da dokaže kako nema oružje, kako ima ali nije koriščeno, kako je korišćeno ali služi za prenošenje poruka.....i poslednje, da sam lično čuo izvestan zvuk jer sam bio na nekoliko desetina metara od lokacije gde je sonično oružje upotrebljeno.Šta kaže OSINT, ili pojedini tik-tokeri, uticajni tviteraši koji nisu bili na licu mesta, apsolutno ne uzimam kao relevantno mišljenje.Od svega navedenog jedino stavka #5 je relevantna, ali ni ona nije dokaz nego svedočenje - ni manje ni više pouzdano nego npr. Krošekovo. Dokaz bi bio snimak policije kako aktivira oružje na lokaciji. To nemamo i zato ovde drobimo o tehnikalijama, a one prilično konkluzivno sugerišu #nijesedesilo tumačenje. Jer:LRAD ne zvuči kao ono što se na snimcima čujeLRAD nema efekat kakav se na snimcima vidi"Pa dobro možda je Vortex Ring Gun ili nešto treće" nije argumentReakcija mase na snimcima sugeriše paniku čiji je povod moglo da bude bilo štaIdeja "zvučnog topa" je plasirana na dan protesta sasvim nehotično od strane spektakularnih nemača pojma
Wednesday at 11:372 days Da li je relevantna ili nije, neka svako proceni za sebe.Za mene je verovatnoća da je 15.marta upotrebljeno sonično oružje protiv demonstranata daleko veća od Krošekove verzije masovne histerije izazvane bežanjem redara.
Wednesday at 12:182 days Author eto, expert cak zna kako LRAD "zvuci" iako svaka budala do sada zna da je moguce preko LRADa pustati ploce koje god hoces, moze i DJ da sa nakaci. toliko o expertu
Wednesday at 12:442 days 19 minutes ago, 3opge said:eto, expert cak zna kako LRAD "zvuci" iako svaka budala do sada zna da je moguce preko LRADa pustati ploce koje god hoces, moze i DJ da sa nakaci.toliko o expertuNije potrebno biti ekspert, potrebno je kapirati osnovne stvari.Jeste "moguće preko LRADa puštati ploče koje god hoćeš", ali nije moguće ostvariti efekat o kome ovde govorimo. Za efekat "soničnog topa" neophodno je emitovati zvuk određene frekvencije i određenog intenziteta. Kako to zvuči mogao si da čuješ u Fergusonu. Imaš i ovaj portabl primer iz Francuske.LRAD nije magičan uređaj koji ostvaruje svoj efekat nezavisno od kvaliteta zvuka koji emituje. To što ti zamišljaš bukvalno ne postoji.
Wednesday at 12:512 days nevolja je sto je tvoj prvi upis bio vidi kako ovo pisti sa sve snimcima pistanja (zaista me mrzi da trazim taj upis, a cini mi se da nije bio samo jedan). to nije isti zvuk kao u beograduni pomena frekvancija ni intenziteta, nicegakada sam ja nekoliko puta napisao i kacio da svaki zvuk moze biti emitovan, razlicitog intenziteta i sta sve ne nisi uopste obratio paznjuergo ... cilj je dokazati da nije to oruzje koristeno uprkos svedocenjima ljudi i ociglednom nesvakidanjem pomeranju masestrucnost i argumenti nisu vazni i mogu se gradiratitako da, sve ti je to jalov posao vinisam sebe diskvalifikujes kao (dobronameran) diskutant
Wednesday at 13:122 days 5 minutes ago, cedo said:nevolja je sto je tvoj prvi upis bio vidi kako ovo pisti sa sve snimcima pistanja (zaista me mrzi da trazim taj upis, a cini mi se da nije bio samo jedan). to nije isti zvuk kao u beograduNe moraš da tražiš prvi upis, imaš ovde gore gde bukvalno iste primere kačim. "Vidi kako ovo pišti, to nije isti zvuk" je bila moja teza od početka pa do danas. 5 minutes ago, cedo said:ni pomena frekvancija ni intenziteta, nicegaAli upravo se o frekvencijama i intenzitetu tu radi, odnosno o kvalitetu zvuka koji se na različitim snimcima (ne) čuje. Ne znam šta drugo misliš da "vidi kako ovo pišti" može da znači?5 minutes ago, cedo said:kada sam ja nekoliko puta napisao i kacio da svaki zvuk moze biti emitovan, razlicitog intenziteta i sta sve ne nisi uopste obratio paznjuBukvalno isto to gore piše @3opge, i ja njemu ko i tebi strpljivo odgovaram da se može proizvesti drugačiji zvuk, ali će onda biti drugačiji biti i njegovi efekti.Kad se kaže "korišćenje zvučnog topa" to ne znači bilo koji zvuk pušten kroz LRAD zvučnik, ne znači "pustili nam Cecu sa razglasa". Korišćenje zvučnog topa znači da je temitovana određena vrsta zvuka (visok, intenzivan, usmeren) kako bi se masa dezorijentisala i naterala u bežaniju. 5 minutes ago, cedo said:tako da, sve ti je to jalov posao vinisam sebe diskvalifikujes kao (dobronameran) diskutantDa li je posao jalov ili ne, to će reći sud istorije. Za sada, ja mislim da je kontriranje masovnoj autohipnozi dužnost svakog (dobronamernog) diskutanta.