Posted March 16Mar 16 za pocetak kratak pregled uticaja niskih frekvencija (infrazvuk)na ljude: * 19 Hz je frekvencija na kojoj rade oci tako da su moguci efekti usmerenog zvuka ove frekvencije pojava "duhova", panika, strah... * rezanje na 18 Hz proizvodi tigar pre napada na zrtvu * 5 - 10 Hz tzv "braun frekvencije" koje navodno izazivaju mucninu i moguce useravanje u gace
March 17Mar 17 Nisko frekventni talasi se ne mogu efikasno usmeriti (a sa snimaka ispada kao da je nešto usmeravano po centru Kralja Milana) niti se proizvesti glasno bez ogromnih zvučnika. Ja stvarno ne znam, nisam video podudaranje ni sa jednim poznatom oružjem. Nema visokih frekvencija zvučnog topa i brzina kojom se prostiralo duž ukice je svega 30ak kmh, što je eventualno moguće ako je neko targetirao i pomerao duž ulice, ali ne vidim mogućnost tako preciznog usmeravanja. Mikrotalasno area denial proizvodi bol i peckanje kože koje niko nije prijavio. Ove ostale stvari - tipa pacemakera - nemam pojma sta znače. Pre će pacemakera stati od nekog elektromagnetnog signala nego zbog zvuka. A i ne znamo statistiku koliko je toga bilo i da li je statistički značajno.
March 17Mar 17 LRAD je u upotrebi na prekookeanskim brodovima sada već nekoliko decenija. Pitoma (i stara) verzija se može videti ovde: https://www.murrayontravel.com/2008/11/cruise-ship-security---lrad-sound-cannons.html Još jedan tekst o upotrebi, malo stariji, je ovde: http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4418748.stm Tako da nije u pitanju nikakvo egzotično oružje u krugovima koji se time bave, kamoli 20 godina kasnije od ovih tekstova. @namenski će se valjda pojaviti sa novijim informacijama.
March 17Mar 17 Kinezi su se hvalili kako su napravili "ultra sonic gun",laki prenosni sistem koji može da se nosi u ruci i da izgleda kao recimo "anti dron puška".Mada on se ne čuje u radu,već samo frekvencija pogadja unutrašnje organe.
March 17Mar 17 eto, ne bi me čudilo da je brat si pomogao donacijom a šta sve danas postoji, jbt, tehnologija napreduje brzinom svetlosti, sad ovde neko poteže šta sve ima obični smrtnici ne verujem da imaju i blage veze šta sve danas postoji recimo, dao mu neko nešto novo, da malo eksperimentiše kad je već u prilici dobro njemu a dobro i donatorima pička im svima materina, ko god da je upetljan u ovo
March 17Mar 17 Quote Evo vam kako sprave izgledaju, ima puno modela, od lako prenosnih, ručnih, pa do većih https://genasys.com/lrad-products/ https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/51610-lrad-i-ads-upotreba-zvuka-gde-mu-nije-mesto-bez-politike/page/4/#comment-871528
March 17Mar 17 Ne znam da li mi je jača činjenica da se tema zove "zvučni laseri" ili da je otvara video čija je prva rečenica "Have you ever wondered what ghosts sound like?" Saser i laser su raznorodni pojmovi, bukvalno veze nemaju jedan sa drugim osim što se u oba slučaja radi o talasima - jedni su zvučni a drugi svetlosni. "Sound laser" ima smisla koliko i "zvuk svetla". Debata na Novoj, jedan sagovornik ceni da je bio nezakonit top, dok druga sagovornica ceni da je bio nezakonit i nehuman top
March 17Mar 17 Author 3 minutes ago, Weenie Pooh said: Ne znam da li mi je jača činjenica da se tema zove "zvučni laseri" ili da je otvara video čija je prva rečenica "Have you ever wondered what ghosts sound like?" Saser i laser su raznorodni pojmovi, bukvalno veze nemaju jedan sa drugim osim što se u oba slučaja radi o talasima - jedni su zvučni a drugi svetlosni. "Sound laser" ima smisla koliko i "zvuk svetla". Debata na Novoj, jedan sagovornik ceni da je bio nezakonit top, dok druga sagovornica ceni da je bio nezakonit i nehuman top ne budali, taj izraz sam stavio samo zato to se koristi ravnopravno sa drugim izrazima
March 17Mar 17 Author da ne govorim da je saser nesto drugo, blage veze nema sa LDAR-om, stoga ne mlati
March 17Mar 17 A video je odabran da sto lakse priblizi problem onima koji su sa fizikom na vi, pretpostavljam... I pozdravljam, jedan od boljih kanala na netu btw ..
March 17Mar 17 2 minutes ago, 3opge said: ne budali, taj izraz sam stavio samo zato to se koristi ravnopravno sa drugim izrazima Ali ne koristi se. "Zvučni laseri" koje si pomenuo nemaju blage veze sa zvučnim oružjem o kojima se spekulisalo u kontekstu beogradskih protesta. Kao što i sam priznaješ, SASER ("zvučni laser") nema veze sa LDAR; jedno je eksperimentalna tehnologija čija je primena uglavnom u medicini, drugo je postojeći tip oružja čija je primena uglavnom crowd control. Kad već imamo zasebnu temu, ne bi bilo loše držati je fokusiranu. Ako pričamo o LDAR, pričajmo o LDAR. Ako pričamo o eksperimentalnim ili hipotetičkim tehnologijama tipa SASER ili infrasound DEW, može i to, ali treba jasno razgraničiti šta postoji a šta ne postoji. Ovako već na prvoj strani imamo Xi Jinpinga koji donira Vučiću nešto novo da malo eksperimentiše
March 17Mar 17 Sta god da je bilo, bilo bi fer da znamo sta vlada koju mi placamo ima i kako to koristi na svojim gradjanima.
March 17Mar 17 1 hour ago, Krošek said: objasni molim te kako je doplerov efekat nesto drugo u onosu na sve ono sto sam ja danas pisao pominjuci doplerov efekat neki od vas verovatn znaju sta sam pisao gore, i receno mi je da ne baratam dobro pojmom doplerovog efekta, pa vas molim da mi pomognete da utvrdim da li ja mozda ne razumem dobro sta je to