Jump to content

Pomoć prosvetnim radnicima

Featured Replies

On 14. 4. 2025. at 15:05, Leia said:

Kavčić rulz kad je u pitanju user friendly opcija za uplatu, ne znam zašto i ovi IT ne naprave da može da se uplati inostranom kreditnom karticom

Zato što Kavčić ima fondaciju već godinama, a mreža solidarnosti je napravljena od strane par ljudi za par nedelja. Bukvalno su bili počeli sa ekselom, pa prave automatizovano rešenje.

• Replies 104
  • Views 9.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Aleksija
    Aleksija

danas legle uplate za nasih 5 prijavljenih nastavnika, hvala svima u njihovo ime ❤️

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Ja sam se evo raspala danas 🥲 Toliko je ovaj osećaj, da će te podržati potpuno nepoznati ljudi, zbog ideje i podrške i svesnosti o tome šta nam rade.....neprocenjiv. Ovo je mnogo više od novca. Suze

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

mićica = filip zepter x2

Posted Images

Ok naravno cenim to što rade ali ovo da ne može da se uplati iz inostranstva je prilično ozbiljan nedostatak, nadam se da će i to rešiti u dogledno vreme. Mislim da i nije do tehničkog dela jer i oni najbanalniji templates za pravljenje sajtova imaju i opciju za online shopping, i na Kavčićevom sajtu kad uplaćuješ nije ”donation” nego ”purchase”, možda je do nekih dozvola, registracija itd

Kod Kavčića uplata ide od građana fondaciji, pa onda fondacija uplaćuje profesorima.
U mreži solidarnosti se uplaćuje direktno na račun profesorima. Zato oni ne mogu da uvedu plaćanje iz inostranstva, zato i pozivaju da se takve uplate vrše preko Kavčića.

uplaćivala sam preko kavčića jer je 1. jednostavniji, 2. nema problema kao kod it mreže (tipa, ja se danas prijavim da doniram, imam pare na računu, za par dana, nedelja kad mi se jave da treba da uplatim i kome, tih para više nemam ili sam se predomislila ili šta već. mislim da je to čekanje napravili dosta problema i dovelo do situacije da su neki ljudi dobili značajno manje novca nego što je očekivano)

Meni se IT mreza nije uopste javila, a prijavio sam se pocetkom marta ...

On 16. 4. 2025. at 0:49, Svemir Zeka said:

Danas smo zamoljeni da se javimo ko je šta dobio za prvo otkidanje od plate, jer je gomila njih dobila nešto baš malo i neadekvatno u odnosu na ostatak i predviđeno (njih par ništa). Radi se o IT fondaciji

Kod mene je bio slučaj da račun prosvetne radnice nije ispravan. Gledao sam pet puta i nema šta, dobro sam uneo sve. Poslao taj info nazad i do dana današnjeg niko nije odgovorio. Tako da, eto možda objašnjenja za te što ništa nisu dobili. A ovo što su neki dobili manje nego što su očekivali, to je do toga što nisu uplatili svi koji su se prijavili.

Javljali su se ljudi koji nisu dobili ceo iznos koji su prijavili pa su ovi što rade rekli da će to biti rešavano.
Oni imaju i neku posebnu grupu za delegate škola koje su se prijavile, pa tamo odgovaraju na sva pitanja. Tako da ti ljudi koji nisu dobili ništa ili deo treba da vide sa svojim delegatima o čemu se radi.
Ovo su neki od razloga:

Jedino što možemo je da kroz reklamaciju da nedostaje deo isplate to pokrijemo. A ovi što su dobili više, na njima je da vrate višak u Mrežu ili zadrže. To je do njih.

Mi radimo s običnim ljudima. Ne možemo da kontrolišemo uplatu. Neko se predomisli pa ne uplati. Neko uplati manje uprkos instrukcijama. Neko uplati više!uprkos instrukcijama. Nekom zaluta mejl u spam pa ga otkrije posle nedelju dana a mi poslali već drugi nalog da se nadoknati nastavniku to što fali.

Ili ovo:

drugi deo februara niko još nije dobio, te isplate će biti posle praznika. Mart će biti isplaćen iz 1 dela, a ne kao februar, nećemo više pratiti ritam ministarstva. Svakako je trebalo da 2. deo marta bude 22. Aprila ali je Ministarstvo donelo istorijsku odluku da ga isplati juče.

@Lezilebovich

Na slično pitanje kao tvoje ovo je bio odgovor:

Ne treba da ponavljate prijavu kao donatori. Jednostavno, nismo još uvek sve isplatili. Ima jedno 700 ljudi koji nam vise zbog raznih grešaka i to peglamo ručno. Jako sporo ide. Ali ne može brže

Ma da, pa niko ne kaže ništa za donatore, ja kažem - svaka čast svakome, velika je to stvar. I funkcionisao je sistem. Samo je pitanje koliko je održivo, ipak, na tako velikom broju ljudi u prosveti, a na duže vreme.

Za sve vas ♥️

Samo da potvrdim, danas sam pričala s našim delegatom za donacije.

Od februarskog prvog dela ništa više nije stiglo našoj školi. Doduše, jedan kolega je dobio IT za drugi deo februara. To je to.

Kaže da se sad uplaćeno preusmerava za fakultetske profesore.

Ovo mi je stiglo od mreze solidarnosti veceras:

"Dragi donatori,

🎉 Imamo sjajne vesti!

Pokrenuli smo novu verziju naše aplikacije i automatizovali ceo proces, onako kako dolikuje 👉 IT zajednici 👈

🔥 Šta ti donosi nova aplikacija?

Od sada možeš da:

Uđeš na svoj nalog sa mejlom kojim si se registrovao

Menjaš podatke – na primer, iznos donacije

Potvrdiš uplatu jednim klikom – bez dodatnog slanja potvrda

Skeniraš QR kod za uplatu, ali i dalje možeš koristiti klasičnu uplatnicu – kako ti najviše odgovara

Uloguj se na svoj nalog

A sada – velika novost:

Mreža solidarnosti se širi i na univerzitetske radnike! 🎓

Zbog svoje podrške studentima i zalaganja za obrazovanje, mnogima su plata i egzistencija potpuno oduzeti. Verujemo da zaslužuju našu pomoć – baš kao i prosvetni radnici u osnovnim i srednjim školama.

📍 Zajedno smo do sada uspeli da:

️Povežemo više od 3500 prosvetnih radnika

Umrežimo preko 123 miliona RSD direktno onima kojima je najpotrebnije

Aktivno doprinesemo u više od 350 škola širom Srbije

I sve to – zahvaljujući tebi. 🙏

Hvala ti što si deo ove zajednice.

Hvala ti što pomažeš direktno, bez posrednika.

Hvala ti što dokazuješ da solidarnost u Srbiji živi. 💙

Ako imaš bilo kakvo pitanje – slobodno nam piši.

Zajedno sa prosvetnim i univerzitetskim radnicima.

Tvoja Mreža solidarnosti"

Sa tim sto mi nisu poslali nista u aprilu za uplatu (stiklirao sam svojevremeno da sam spreman da doniram u narednim mesecima, ali nista nije stizalo nakon te inicijalne uplatnice za mart). Ja sam se posle prebacio na Kavcica skroz.

Ni meni nikad nisu poslali podatke za uplatu (prijavila se pocetkom marta), pa sam se prebacila na Kavcica. Kod njega je jednostavno, ne cekas nista i provereno radi.

Sad su mi stigle iscepkane instrukcije, i moram da primetim da su sve za osobe koje se zovu na S (kao i prosli put).

Ni meni nije ništa stiglo u aprilu i isto je stiglo danas. Izgleda da su danas pustili novu turu za uplate.
Dobro je što sada ima sajt gde može da se vidi kako smo se prijavili, da se izmeni iznos, podesi da li je mesečno ili ne. Ja sam u listi imao i neku zaostalu instrukciju za plaćanje još iz marta za šta mi nisu bile stigle instrukcije, to su stornirali, ali sam morao da im pišem za to.
Koliko razumem na mreži radi svega 5-6 ljudi i bukvalno se ubijaju od posla. Svaka im čast, ali ne znam što ne uključe još ljudi da im pomažu.

Imate na instagramu jako lepe digitalne grafike da kupite. Sva lova ide prosvetarima. Ukucajte #umetnostsolidarnosti