Jump to content

Pomoć prosvetnim radnicima

Featured Replies

On 14. 4. 2025. at 15:05, Leia said:

Kavčić rulz kad je u pitanju user friendly opcija za uplatu, ne znam zašto i ovi IT ne naprave da može da se uplati inostranom kreditnom karticom

Zato što Kavčić ima fondaciju već godinama, a mreža solidarnosti je napravljena od strane par ljudi za par nedelja. Bukvalno su bili počeli sa ekselom, pa prave automatizovano rešenje.

Ok naravno cenim to što rade ali ovo da ne može da se uplati iz inostranstva je prilično ozbiljan nedostatak, nadam se da će i to rešiti u dogledno vreme. Mislim da i nije do tehničkog dela jer i oni najbanalniji templates za pravljenje sajtova imaju i opciju za online shopping, i na Kavčićevom sajtu kad uplaćuješ nije ”donation” nego ”purchase”, možda je do nekih dozvola, registracija itd

Kod Kavčića uplata ide od građana fondaciji, pa onda fondacija uplaćuje profesorima.
U mreži solidarnosti se uplaćuje direktno na račun profesorima. Zato oni ne mogu da uvedu plaćanje iz inostranstva, zato i pozivaju da se takve uplate vrše preko Kavčića.

uplaćivala sam preko kavčića jer je 1. jednostavniji, 2. nema problema kao kod it mreže (tipa, ja se danas prijavim da doniram, imam pare na računu, za par dana, nedelja kad mi se jave da treba da uplatim i kome, tih para više nemam ili sam se predomislila ili šta već. mislim da je to čekanje napravili dosta problema i dovelo do situacije da su neki ljudi dobili značajno manje novca nego što je očekivano)

Meni se IT mreza nije uopste javila, a prijavio sam se pocetkom marta ...