Jump to content

Pomoć prosvetnim radnicima

Featured Replies

Nisu kontaktirali još sve ljude. Imaju više donatora (para) nego što su zahtevi škola koje su se prijavile.

Ali sada je drugi deo plate, pa verovatno kontaktiraju i ostale.

14 minutes ago, Hubris said:

Da li vam je taj email kojim se potvrdjuje prijem podataka stigao odmah, automatski? Mislim na Mrezu Solidarnosti. Registrovala sam cim je postavljeno, nista nisam dobila, niko me nije kontaktirao. Sada sam popunila ponovo I opet nisam dobila nikakvu potvrdu. Ima li jos nekoga sa slicim problemom?

Odmah pri prijavi dobiješ generički mail, ono - hvala što ste se prijavili trtmrt. Proveri spam/junk folder da slučajno nije tamo završilo.

A mail sa podacima za uplatu dobiješ kad dodje red na tebe, ja sam čekao jedno 7-8 dana.

8 minutes ago, salerokada said:

Nisu kontaktirali još sve ljude. Imaju više donatora (para) nego što su zahtevi škola koje su se prijavile.

Ali sada je drugi deo plate, pa verovatno kontaktiraju i ostale.

To znam, ali po pisanju ovde sam shvatila da su ljudi dobijali nekakav automatski odgovor/potvrdu kada su se registrovali. Ima li nekoga ko nije dobio takvu potvrdu a kasnije je kontaktiran sa detaljima za uplatu?

2 minutes ago, goofs said:

Odmah pri prijavi dobiješ generički mail, ono - hvala što ste se prijavili trtmrt. Proveri spam/junk folder da slučajno nije tamo završilo.

A mail sa podacima za uplatu dobiješ kad dodje red na tebe, ja sam čekao jedno 7-8 dana.

Hvala, nisam videla odgovor dok sam pisala poruku. Dakle postoji automatski email, ja to nisam dobila ni prvi ni drugi put, proverila sam junk folder I sve ostalo. Ako nema niko drugi sa tim iskustvom znaci da je do mene, bog zna zasto. Onda prelazim na fondaciju…

40 minutes ago, Hubris said:

Da li vam je taj email kojim se potvrdjuje prijem podataka stigao odmah, automatski? Mislim na Mrezu Solidarnosti. Registrovala sam cim je postavljeno, nista nisam dobila, niko me nije kontaktirao. Sada sam popunila ponovo I opet nisam dobila nikakvu potvrdu. Ima li jos nekoga sa slicim problemom?

Mislim da nema nikakvog mejla, tj. nije ni meni stigao, samo čekaš da te kontaktiraju.

Ovo se dobije, to je auto-repply sa Google Forms sistema. Pisu vasi odgovori i prikacen je neki PDF dokument.

IMG_4234.png

Svastika mi je prosvetni radnik - pomazem joj celog zivosta, a necu sada..

Inače, sad je provereno već - niko od zaposlenih na fakultetima nije dobio platu, tu ne mislim samo na akademike već i na pomoćno osoblje, čuvare, čistače itd.

Nadam se da će biti akcije prikupljanja i za te ljude.

I nadam se da će svi kolektivno da tuže državu i da im se najebu mame.

On 21. 3. 2025. at 17:40, goofs said:

Inače, sad je provereno već - niko od zaposlenih na fakultetima nije dobio platu, tu ne mislim samo na akademike već i na pomoćno osoblje, čuvare, čistače itd.

Nadam se da će biti akcije prikupljanja i za te ljude.

I nadam se da će svi kolektivno da tuže državu i da im se najebu mame.

Pitanje za tebe ili već nekog ko može pomoći informacijom, kako se oštećeni prijavljuju za pomoć?

Koliko sam shvatila iz napisanog na sajtu škole imaju delegate koji koordiniraju uplate nastavnicima, da li isto važi i za fakultete i kako se tačno delegati prijavljuju fondaciji, ima li neki link i obrazac kao za donatore?

Dobih jutros najzad email od Mreze solidarnosti, cirkularni, registrovanim donatorima u kojem se moli za strpljenje. Dakle i ako ne stigne nikakav email pri registraciji, onaj screen sa google docs koji je goofs postavio je dovoljan, registracija uspesna.

Medjutim sad procitah na lokalnoj protestnoj grupi da se preko mreze solidarnosti ne moze uplatiti novac iz inostranstva. Ima li ovde nekoga ko je uplatio iz inostranstva preko njih? Da ne cekam bezveze ako na kraju nece moci tako.

https://www.instagram.com/p/DHIvVXvsNOa/

16 minutes ago, Hubris said:

Dobih jutros najzad email od Mreze solidarnosti, cirkularni, registrovanim donatorima u kojem se moli za strpljenje. Dakle i ako ne stigne nikakav email pri registraciji, onaj screen sa google docs koji je goofs postavio je dovoljan, registracija uspesna.

Medjutim sad procitah na lokalnoj protestnoj grupi da se preko mreze solidarnosti ne moze uplatiti novac iz inostranstva. Ima li ovde nekoga ko je uplatio iz inostranstva preko njih? Da ne cekam bezveze ako na kraju nece moci tako.

Ne moze.

Kavcic fondacija prima uplate iz inostranstva

Svastika mi je prosvetni radnik, a i sestricina i uplatih im po pola plate na racune kad su ovi krenuli sa kaznjavanjem.

Od mene je to skromni prilog, a njima bas znaci - imaju kredite, porez i ostale obaveze koje im je drzava ovim bezumnim potezom uskratila.

Samo neka pumpaju i dalje, i ja bih da sam boljeg fizickog zdravlja.

4 hours ago, Leia said:

Pitanje za tebe ili već nekog ko može pomoći informacijom, kako se oštećeni prijavljuju za pomoć?

Koliko sam shvatila iz napisanog na sajtu škole imaju delegate koji koordiniraju uplate nastavnicima, da li isto važi i za fakultete i kako se tačno delegati prijavljuju fondaciji, ima li neki link i obrazac kao za donatore?

Ne znam nažalost ništa o tome, možda @Aleksija može da pomogne, ona je prosvetni radnik

Postoje delegati za školu, oni prikupljaju podatke i oni komuniciraju s IT zajednicom i Alek Kavčić fondacijom.

Link za donatore i za jedne i druge je dostupan javno, mislim da je na početku topika.

Ne znam za fakultete.

5 hours ago, Leia said:

Ovde su informacije - https://mrezasolidarnosti.org/

Sumirani odgovori na najvažnija pitanja. Ne možete da nađete ono što tražite?

Obratite nam se na naš email ili preko naših društvenih mreža.

[email protected]

Ovo je objava vezana za fakultete
https://x.com/ITSrbijaOrg/status/1903885805380051282?t=qaEjYf8cZRrpGPzv_W_Y5A

Neće da embeduje pa evo teksta:

Stojimo uz univerzitetske radnike! Zajedno sa Pobunjenim univerzitetom i drugim akterima radimo na mapiranju potreba, kao i na definisanju obima i kriterijuma podrške. Trenutni model Mreže solidarnosti, koji obuhvata kolege iz osnovnih i srednjih škola, nije direktno primenljiv na univerzitete zbog specifičnih okolnosti i različite strukture prihoda. U naredne dve nedelje pokušaćemo da sagledamo da li postoje kapaciteti za održivu podršku i univerzitetskoj zajednici. Hvala vam na poverenju, razumevanju i podršci.

Edited by salerokada