Svemir Zeka Posted Wednesday at 19:24 Posted Wednesday at 19:24 8 minutes ago, Pixie said: Da, to jeste sigurno jedan oblik takvih "nefiltriranih" iskustava. Mada sam ja u svom ranijem postu mislila pre na npr. ADHD ili spektar autizma. Ali lepo sto mislimo zajedno. Shvatila sam to, da misliš u tom pravcu , ali su me asocirala ta iskustva "transcendencije" koja imaju neku fiziološku ili psihopatološku osnovu, a čula sam da mogu i da se se izazovu psihoaktivnim supstancama, pa zato.
Pixie Posted Thursday at 07:32 Author Posted Thursday at 07:32 11 hours ago, Svemir Zeka said: Shvatila sam to, da misliš u tom pravcu , ali su me asocirala ta iskustva "transcendencije" koja imaju neku fiziološku ili psihopatološku osnovu, a čula sam da mogu i da se se izazovu psihoaktivnim supstancama, pa zato. Da, a za ne mali broj ljudi su upravo iskustva koja smatramo prirodnim posebna, jer ih teško (ili nikako) dostižu (uz ili bez pomoći psihoaktivnih supstanci). Čini mi se da stvarnost još u većoj meri nije ista za sve nego što se obično uzima u obzir (ako se posmatraju samo vidljivi parametri), a svako svoju stvarnost i "stvara" i koristi za procenu situacije i reakciju. 1
Recommended Posts