April 4Apr 4 Kupih ovo sokoćalo na Temuu za pripremanje šunke, da malo eskperimentišem. Kilo i 600 sv.plećke, 20g soli preko noći u usitnjeno meso. Sutradan zamesio sa slatkom alevom, biber i bluk u prahu. Kuvano na 70-80 'c par sati. Zgodno je sto ima ovaj termometar koji mi deluje relativno tačan, tako da sam kuvao dok nije pokazao 72 stepena u sredini. Prva tura 600g malo krupniji komadi mesa.Nije bilo loše, ali malo žvakasto tako da sam drugu polovinu dodatno usitnio. Falio mi je malo onaj "umami" ukus tako da sam zdrobio dve kocke govedjeg bujona i štapnim blenderom umuljao u masu. Dodao sam i jednu kašiku soja sosa. To je još jednu noć prenoćilo u frižideru, i druga tura ispade značajno bolja i ukusnija. Kao i prošli put umotao sam u onu kesu od celofana za pečenje piletine i probao da što gušće sabijem u presu. Troši se jako brzo jako brzo i najbitnije da se klincima sviđa, stavljamo u razne wrapove sa salatama i sendviče. Priličan zicer jer je meso bilo vrhunsko pa šta god da sam sa njim radio bilo bi dobro, ali hajde malo igranja što da ne. Sledeći put ću probati sa ćuretinom.
April 4Apr 4 @General Melchett i dakle u lonac sa vodom koja vri, pa dok ne ode temp. dokle želiš? A da, za umami zajebi kocke, fileti inćuna su ono što želiš.
April 4Apr 4 Stavim u dubok lonac i zajedno grejem vodu od nule, 4-5/9 da ne predje 80'c. E kocke su domace smrznute, ne koristim one gotove.
April 16Apr 16 pa nisam uzimao na TEMU nego kod nekih poljaka, stiglo za dva dana. uzeo sam komplet zajedno sa dubokim uskim loncem i unutrašnjim posudom, taman mi to treba i za kuvanje špargli, došli manje od 40€. spremio sam mix 600gr teletine i kilo svinjskog vrata, deo naseckan, deo krupno mleven, deo pretvoren u paštetu. začine muljao nešto sam.
April 24Apr 24 https://drive.google.com/file/d/1B0hJT7Ln4tI9xV4u48EfHQYmlT-kRxuP/view?usp=sharingAko nekome zatreba...Ja to vec godinama radim
April 24Apr 24 On 13. 4. 2025. at 13:35, napadaj said:Ćaletova ovogodišnja slaninaLjubav na prvi pogled