Shan Jan Posted December 13 Posted December 13 (edited) Ta nemogucnost setanja ulicom je nesto sto mi uzimamo ovde zdravo za gotovo. Kad ti oduzmu tu mogucnost zivot se itekako promeni. Nije mi zao sto sam sunce Afrike u kuci sa bazenom zamenio za mali stan i sivilo NBGa. Edited December 13 by Shan Jan 4
noskich Posted December 13 Posted December 13 1 hour ago, Shan Jan said: Ta nemogucnost setanja ulicom je nesto sto mi uzimamo ovde zdravo za gotovo. Kad ti oduzmu tu mogucnost zivot se itekako promeni. Nije mi zao sto sam sunce Afrike u kuci sa bazenom zamenio za mali stan i sivilo NBGa. Preko dana ili noću? Za noćne varijante nekima ne bi smetalo, ono penzosi, mala deca itd.
Shan Jan Posted December 13 Posted December 13 1 minute ago, noskich said: Preko dana ili noću? Za noćne varijante nekima ne bi smetalo, ono penzosi, mala deca itd. Pa preko dana je bilo rizicno ali ne i garantovano da ces da stradas. Drugi problem je i sto je vecim delom godine plus 50 a ne postoji infrastruktura za pesake, samo automobili. No, ni u kuci nisi bezbedan, meni su obili kucu jednom dok nisam bio tu a auto nekoliko puta.
noskich Posted December 13 Posted December 13 https://www.economist.com/the-world-ahead/2024/11/20/africa-will-have-some-of-the-fastest-growing-economies-in-the-world-in-2025 In 2025, the imf says, nine of the world's 20 fastest-growing economies will be in Africa. Most of these are non-resource-intensive states. Rwanda, Ethiopia, Ivory Coast and Tanzania, for example, are projected to grow by at least 6%.
goofs Posted December 13 Posted December 13 Zanzibar je elitni deo Tanzanije, a tamo je rasulo. Milion ljudi živi na ostrvu koje obiđeš uzduž i popreko za čuku i po kolima. Možete misliti na šta liče javne ustanove, bolnice, doktori, pijace, korupcija je verovatno takva da su SNS pilićari u poređenju. Nekim devojkama iz grupe je neko preko noći upao u sobu, kroz prozor drugog sprata zgrade, i ukrao fotoaparat i novčanike. Jbo pare i aparat, neko je bio tu dok su one spavale. U rezort kad odeš, oko 18-19h uveče izađu 2-3 čoveka sa kalašima na ramenu, da stražare. Kad si turista nije ti to tako strašno jer si opčinjen morem i prirodnom lepotom, ali kad staneš i razmisliš zbog čega tu moraju da bleje teško naoružani likovi… Nije to za život, pogotovo ne za stare dane nekoga ko je navikao na Evropu i civilizaciju. 5 2
vladavsnarod Posted December 13 Posted December 13 Ja sam se prilično bezbedno osećao u Kejptaunu recimo. Maputo mi je bio pesma, svuda sam išao pešaka i noću. Sad se malo rokaju oko izbora, ali prođe i to Saša sa onog klipa mi je pričao kako su u Namibiji dobili policijsku pratnju kad su rekli panduru da su popili par piva. Ruanda je isto ok i veoma čista. Naravno bezbednost je samo jedna stavka iz Quality of Life indeksa. 46 minutes ago, goofs said: korupcija je verovatno takva da su SNS pilićari u poređenju. Ja uvek kažem - sve što je ovde loše tamo x10. Jedna preporuka ako niste gledali. Vezano je i za ovu temu, a i za korupciju: King of Zanzibar
Popular Post prima Posted December 14 Popular Post Posted December 14 On 13. 12. 2024. at 15:03, vladavsnarod said: Naravno bezbednost je samo jedna stavka iz Quality of Life indeksa. 11
Desmond Bojčinski Posted December 14 Posted December 14 Meni Uganda ostala u sećanju kao pravi biser. Sređeno, čisto, bez smeća okolo, klima savršena, nekoliko puta bezbednija od svega u široj okolini. Mentalitet ljudi je takođe totalno drugačiji, više su rezervisani. Kampala je haotična u odnosu na ostatak zemlje što se tiče saobraćaja mada je daleko od petka popodne u Beogradu. Na ulicama se vidi da su sirotinja u novčaniku ali ne i u glavi - aktivno sam tražio smeće ili plastičnu kesu na ulici, jok. Tldr, ostaje kao plan C za penziju, ako Urugvaj pukne nekako, ili mi se izjalovi plan za život milionera na Alpima.
Shan Jan Posted December 14 Posted December 14 19 minutes ago, Desmond Bojčinski said: Meni Uganda ostala u sećanju kao pravi biser. Sređeno, čisto, bez smeća okolo, klima savršena, nekoliko puta bezbednija od svega u široj okolini. Mentalitet ljudi je takođe totalno drugačiji, više su rezervisani. Kampala je haotična u odnosu na ostatak zemlje što se tiče saobraćaja mada je daleko od petka popodne u Beogradu. Na ulicama se vidi da su sirotinja u novčaniku ali ne i u glavi - aktivno sam tražio smeće ili plastičnu kesu na ulici, jok. Tldr, ostaje kao plan C za penziju, ako Urugvaj pukne nekako, ili mi se izjalovi plan za život milionera na Alpima. Meni pricao jedan od nasih koji je tamo radio jos za energoprojekt, da toliko sve raste da cim malo zaborave da poseku travu, probude se u dzungli oko kuce.
igoraki Posted December 14 Posted December 14 49 minutes ago, Shan Jan said: cim malo zaborave da poseku travu, probude se u dzungli oko kuce. 1
Eleniko Posted December 14 Author Posted December 14 svaka čast moderaciji ispadoh kreator topića tome se nisam nado 1 1
dragance Posted December 14 Posted December 14 Znao sam da će noskich odmah da upadne ovde, da traži svoj robovlasnički život negde preko tudjih pleća. 1
James Marshall Posted December 15 Posted December 15 33 minutes ago, Midžeta said: Mislila sam da je ovo noskich legendica otvorio Ja bih ovo nazvao - Crni kućevlasnici, moja je ku...ća veća od tvoje 1 2
Weenie Pooh Posted December 15 Posted December 15 Kome se kupuju nekretnine u Africi, neka pogleda prvo dokumentarnu seriju King of Zanzibar. Malo je senzacionalistička, ali ipak fino ilustruje muljačine u doba korone. Ja sam baš negde u to vreme i posetio Zanzibar, mudro promašivši te poljske all-inclusive trange-frange kripto aranžmane.
Recommended Posts