Jump to content
IGNORED

African homeowners, kako li se toga do sad niko nije setio??

Eleniko

Recommended Posts

Posted

Meni uopšte ne liči na Severnu Koreju.

• Haha 8
Posted

kakav je lagos?

video sam neke prognoze da ce biti najmnogoljudniji grad za 50-100 godina

jos jedna prednost afrike je sto se gadja sa evropakom timezone. kome treba

Posted
21 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

kakav je lagos?

video sam neke prognoze da ce biti najmnogoljudniji grad za 50-100 godina

jos jedna prednost afrike je sto se gadja sa evropakom timezone. kome treba

Bio jedan lik kojeg znam tamo na venčanju 2006 čini mi se. Imao je pratnju sve vreme izvana dva lika sa kalašnjikovima. Tako mi je bio rekao.

Ali ima zona koje su tip top gde ne treba obezbeđenje jer imaš kontrolu na ulazu. 

Mislim da su ogromne razlike između zemalja, ne treba sve gurati u isti koš.

• +1 1
Posted

Naravno da su velike razlike izmedju zemalja al tamo se zemlje okrenu naglavacke dok si rekao finansijska kriza. And not in a nice way. 

OK je ako imate neku priliku za nenormalno placen posao na par godina ali da se kupuju nekretnine i masta o cekanju penzije u savani... 

• +1 2
Posted (edited)
9 minutes ago, Shan Jan said:

Naravno da su velike razlike izmedju zemalja al tamo se zemlje okrenu naglavacke dok si rekao finansijska kriza. And not in a nice way. 

OK je ako imate neku priliku za nenormalno placen posao na par godina ali da se kupuju nekretnine i masta o cekanju penzije u savani... 

Ja imam neke rodjake u Juznoafrickoj republici, od kraja aparthejda za njih je sve zeznutije koliko ja kapiram. Zivi se sure thing, ali u nekim ogradjenim naseljima po kojima setaju Buri sa puskama.

edit: sa gugla "The white population was about 20 percent during the apartheid era, but most migrated soon after the end of apartheid, leaving a white population of roughly eight percent. Currently, there are roughly 4.5 million white South Africans."

Edited by Mel
  • +1 1
Posted

drugari nisu mogli ostati, jer kako da zivis u 'blagodeti' dok se sve oko tebe raspada ispod svih merila raspadnutosti

i svi koje znas, jer tamo stices i prijatelje, su sve nescreniji

Posted (edited)

bio mi je junior poslom u tanzaniji.1 0 dana. bilo mu je OK. zanzibar je, reče, jako lep. ne bi ti ja dole išao ni u turizam.

Edited by đorđe geprat
  • Haha 2
Posted
3 hours ago, prima said:

drugari nisu mogli ostati, jer kako da zivis u 'blagodeti' dok se sve oko tebe raspada ispod svih merila raspadnutosti

i svi koje znas, jer tamo stices i prijatelje, su sve nescreniji

lepo si opisao srbiju

• +1 6
  • Haha 1
  • Hvala 2
Posted
On 10. 12. 2024. at 23:24, Mr.Mxyzptlk said:

lepo si opisao srbiju

ne mere, ne valja kako god da okrenes

@Shan Janmoji infoi su zastareli. mozda je danas drugacije stanje ? u nekoj od zemalja barem ? senegal ?

Posted

Imali smo neke forumase koji su ziveli u tim delovima Afrike, ja vise znam situaciju juzno od Konga. Tu dole se stvari ili nisu promenile ili se pogorsavaju.

Ovaj istok Afrike koji prica o nekoj mini EU (Kenija, Tanzanija, Uganda, Ruanda) su navodno jedno vreme isli na bolje ali ne znam situaciju tamo. 

U svakom slucaju, nek me isprave kolege ali mislim da ne postoji zemlja crne Afrike gde nema velikog broja jako siromasnih i gde je bezbedno hodati napolju :sad:

Posted
On 10. 12. 2024. at 0:50, noskich said:

Evo ga Saša u Najrobiju sređuje našim ljudima kupovinu:

Saša mi je dobar prijatelj i 1/3 Srbin :) a i ove cene su baš primamljive. Mislim da je šiling devalvirao, a sve se prodaje u šilinzima. Dok sam ja bio tamo cene nekretnina u boljim krajevima su bile kao Majamiju. Westlands je inače kraj gde je najbolji noćni život. Svakako je dobra investicija, pod uslovom da si vezan za Keniju. 

22 hours ago, Shan Jan said:

U svakom slucaju, nek me isprave kolege ali mislim da ne postoji zemlja crne Afrike gde nema velikog broja jako siromasnih i gde je bezbedno hodati napolju :sad:

Hodati danju ili noću? :) Siromaštva ima svuda, a bezbednost prilično varira iz mog iskustva. 

Veliki (glavni) gradovi su uglavnom preskupi i sa ogromnim saobraćajnim gužvama. Ljudi koji se sele u Afriku iz sličnih razloga kao noskich uglavnom idu na obalu.

Ja sam ovde razmatrao neki stan. Investitori su Nemci koji imaju dil sa vladom, pa mi je to ulivalo poverenje: https://fumba.town/for-sale-properties/

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ovakav stan u Najrobiju sto se kaže no-brainer kao što su bili i svojevremeno dvosobni stanovi u centru Atine za 40k eura ili garsonjera za 20k USD u Pnom Penu (pre i tokom Kovida). 

Posted
3 hours ago, noskich said:

Ovakav stan u Najrobiju sto se kaže no-brainer kao što su bili i svojevremeno dvosobni stanovi u centru Atine za 40k eura ili garsonjera za 20k USD u Pnom Penu (pre i tokom Kovida). 

Jeste verovatno dobra investicija, zlobnici bi rekli i da je Kijev trenutno no-brainer :) ali ako pričamo o životu u Najrobiju i to porodičnom, to je druga pesma. Mnoge stvari koje uzimamo zdravo za gotovo su tamo luksuz.

U svakom slučaju neki kompromis mora da se napravi - hoćeš da gledaš nosoroge na putu do posla, budi spreman da živiš u kolima ili da stalno gledaš preko ramena. Hoćeš da živiš na plaži  u gaćama dok ti majmun vršlja po dvorištu, zaboravi na kvalitetno zdravstvo ili recimo na vatrogasce koji dolaze ako im prethodno ne pošalješ pare za gorivo (true story).

Odoh sad u teretanu jer sam debelo krme, a deca u Africi nemaju šta da jedu...

• Hvala 2
Posted

Naravno, kao i uvek prednosti i mane u skladu sa ličnim okolnostima i životnoj etapi.