Jump to content
IGNORED

African homeowners, kako li se toga do sad niko nije setio??

Recommended Posts

Posted (edited)

Interesantno kako je preko noći Zanzibar niotkuda postao obavezna stanica za srpski krem de la krem, a zatim i paket aranžmani za ne-sirotinju.

Pre toga crna Afrika se nije uopšte ni spominjala. Uvrh glave su bili Egipat ili Tunis. 

Edited by noskich
Posted (edited)
2 hours ago, dragance said:

Znao sam da će noskich odmah da upadne ovde, da traži svoj robovlasnički život negde preko tudjih pleća.

Deca robovi kopala kobalt koji je u tvom laptopu i telefonu. 

Edited by noskich
Posted

Sa čega ti kucaš? 

• +1 1
Posted

prvi put sam ove godine bila na egipatskom mediteranu, zaljubila se u more, šokirala se siromaštvom, (potez marsa matruh - aleksandrija),

a ono što je iznenađujuće je izgradnja, al alamejn pa mislim sve do aleksandrije je u nedovršenoj novogradnji, beograd na vodi na steroidima, za koga se to pravi? 

kakva bi bila kupovina nekretnine negde na tom potezu? 

(a najlepša su stara naselja sa privatnm malim vilama i javnim plažama. bila sam ranije na crvenom moru i u kairu, ovo je potpuno drugačije iskustvo, išla bih opet, u aleksandriju se sutra preselila)

Posted
17 minutes ago, dragance said:

Sa čega ti kucaš? 

Potpuno isto.

Nema razlike u odjevanju.

• Haha 1
Posted
19 minutes ago, svashtabezneshto said:

prvi put sam ove godine bila na egipatskom mediteranu, zaljubila se u more, šokirala se siromaštvom, (potez marsa matruh - aleksandrija),

a ono što je iznenađujuće je izgradnja, al alamejn pa mislim sve do aleksandrije je u nedovršenoj novogradnji, beograd na vodi na steroidima, za koga se to pravi? 

(a najlepša su stara naselja sa privatnm malim vilama i javnim plažama. bila sam ranije na crvenom moru i u kairu, ovo je potpuno drugačije iskustvo, išla bih opet, u aleksandriju se sutra preselila)

Egipat je počeo da nudi državljanstvo ako se kupi nekretnina određene vrednosti.

Ima nekoliko videa na tu temu sa raznim lokacijama, pogledaj u kanalu.

• Hvala 1
Posted

gde će ova tema da nas odvede, živ nisam.

• Haha 5
Posted
7 hours ago, svashtabezneshto said:

nije tamo sve što izgleda nedovršeno stvarno nedovršeno

ko menja stan, sve svoje sobom nosi, prozore, vrata, šta god može da se izvali

• +1 2
Posted

U nekim arapskim zemljama ima ta fora da nikada ne dovršis zgradu ili kuću da ne bi plaćao porez. Tako je bilo u Siriji, ne znam sad da li važi i za Egipat isto.

Posted

isto je i u egiptu

• +1 1
Posted
8 hours ago, noskich said:

Interesantno kako je preko noći Zanzibar niotkuda postao obavezna stanica za srpski krem de la krem, a zatim i paket aranžmani za ne-sirotinju.

Pre toga crna Afrika se nije uopšte ni spominjala. Uvrh glave su bili Egipat ili Tunis. 

Crna Afrika je skupa za turizam, prevashodno sto ne postoji jeftin a bezbedan smestaj. Zanzibar je ocigledno uspeo to da sredi, mada, kako cujem od ljudi, cim zadjes malo van turistickih ruta oce crnac kill.

7 hours ago, svashtabezneshto said:

To je zanimljivo pitanje, Egipat je neverovatno bezbedan i moderan tamo gde su gradovi napravljeni za turiste ali Aleksandrija to nije. Tako da neko ko tamo zivi bi mogao da kaze bolje kako gledaju na strance hriscane, na zene, koliko je bezbedno, kakva je zdravstvena nega itd itd... Egipat ima ogromno siromastvo, desavaju se prevrati, granice se sa Izraelom, trenutno su na ivi bankrota... Ne znam, mene odbija sva ta nestabilnost. BTW, i dalje vecina brakova u Egiptu su ugovoreni a zene su uglavnom zatvorene u kuci.

5 minutes ago, noskich said:

U nekim arapskim zemljama ima ta fora da nikada ne dovršis zgradu ili kuću da ne bi plaćao porez. Tako je bilo u Siriji, ne znam sad da li važi i za Egipat isto.

Vazilo je tamo pocetkom 2000ih, bukvalno svaki hotel je imao neki ugao daleko od ociju koji se kao gradi. Ne vidjam to odavno.

• +1 1
Posted
18 minutes ago, Zli Gli said:

uvezao crnkinju za tricavih 7000 evra, znaci riba gori, lepa, zgodna, zubi neki holivudski, oci fantazija, ma kraj, nema dalje.

A jel vraćana kilometraža?

• Haha 6
Posted
26 minutes ago, Shan Jan said:

Crna Afrika je skupa za turizam, prevashodno sto ne postoji jeftin a bezbedan smestaj. Zanzibar je ocigledno uspeo to da sredi, mada, kako cujem od ljudi, cim zadjes malo van turistickih ruta oce crnac kill.

To je zanimljivo pitanje, Egipat je neverovatno bezbedan i moderan tamo gde su gradovi napravljeni za turiste ali Aleksandrija to nije. Tako da neko ko tamo zivi bi mogao da kaze bolje kako gledaju na strance hriscane, na zene, koliko je bezbedno, kakva je zdravstvena nega itd itd... Egipat ima ogromno siromastvo, desavaju se prevrati, granice se sa Izraelom, trenutno su na ivi bankrota... Ne znam, mene odbija sva ta nestabilnost. BTW, i dalje vecina brakova u Egiptu su ugovoreni a zene su uglavnom zatvorene u kuci.

Vazilo je tamo pocetkom 2000ih, bukvalno svaki hotel je imao neki ugao daleko od ociju koji se kao gradi. Ne vidjam to odavno.

Sta si ovo sve prokomentarisao a ignorišes @Zli Gli?

• Haha 1
Posted
16 minutes ago, JozoMujica said:

A jel vraćana kilometraža?

Sa tim je uvek neizvesno ali stanje je kao u oglasima kad napisu NOV NOV NOV, cista desetka i za nas nesto mladje od doticnog gospodina koji ju je doveo