Jump to content
IGNORED

Čisto srce može izneti promenu

cedo

Recommended Posts

Posted

treba i to reci

dani bogatica su poceli po srbiji

prvo raca

sada i kraljevo

ako neces da cujes sta ti se govori

branice te policija

svaki dan i svuda

dok vise ne bude mogla i htela date brani

Posted

niko ovo ne moze da pobedi

niko, nikada i nigde

Posted

Opet placem, e dodjavola.

Posted

https://www.instagram.com/p/DGaKCsas88i/

Pešačenje od Beograda do Kragujevca, dugih 138 km kroz srce Šumadije, za mene je bilo više od fizičkog izazova, postalo je putovanje koje je oblikovalo moje razumevanje zajedništva, istorije, ljubavi i ljudske topline.

Krenuo sam sa rancem na leđima, zajedno sa više od 400 studenata iz Beograda, opremljeni šatorima, vrećama za spavanje, štapovima za hodanje i kabanicama.
Put nas je vodio kroz Sopot, Mladenovac, Orašac, Topolu, Aranđelovac i Čumić. Svako od ovih mesta nosi istoriju, a posebno su nas dirnula mesta od velikog istorijskog značaja, gde smo se podsetili važnih događaja iz naše prošlosti.
U svakom mestu ljudi su nas dočekivali sa osmesima, pozdravljali i nudili nam osveženje i hranu, njihova gostoljubivost dala nam je dodatnu snagu za svaki naredni korak, a njihova velikodušnost bila je podsetnik na dobrotu i ljubav koja postoji u ljudima, deca su trčala pored nas, nosila crteže i poruke a svaki njihov osmeh bio je podstrek za naredni kilometar.

Put nije bio bez izazova, dugi sati hoda ostavili su tragove na nogama, bilo je trenutaka kada su teški momenti i vremenski uslovi testirali našu izdržljivost, ali podrška kolega pomogla nam je da prevaziđemo sve prepreke. Posebnu zahvalnost za RGB i redare koji su neumorno vodili ljude i brinuli o njima, takođe želim da izrazim duboku zahvalnost kolegama sa VZŠ i Medicinskog, koji su brinuli o našem zdravlju i pružali prvu pomoć, njihova stručnost bila je od presudnog značaja za uspeh našeg poduhvata, vi ste naši tihi heroji.

Dolazak u Kragujevac bio je trenutak ispunjen emocijama. Stigli smo na Sretenje, dan koji simbolizuje slobodu i borbu za pravdu. Naš dolazak bio je dočekan aplauzima i pesmom, spremili su nam medalje i zahvalnice, a osećaj solidarnosti bio je na vrhuncu.
Ovo putovanje me je naučilo da snaga nije samo u fizičkoj izdržljivosti, već i u zajedništvu, podršci i ljubaznosti ljudi koje srećemo na svom putu. Zahvalan sam svim ljudima koji su nas podržali i mojim kolegama čija su odlučnost i entuzijazam učinili ovo iskustvo nezaboravnim.
Putovanje koje je ostavilo neizbrisiv trag u mom srcu, podsećajući me na lepotu ljudske povezanosti i zajedničke borbe za bolje sutra. 🇷🇸❤️

Na redu je Niš!