Jump to content
IGNORED

Čisto srce može izneti promenu

cedo

Recommended Posts

Posted

Cedo, ako mi dozvoljavas upliv

• Hvala 1
Posted
On 28. 1. 2025. at 23:31, cedo said:

tako se zasluzuju spomenici, da se ne bi zaboravilo

Posted
1 hour ago, Fins fleet said:

Cedo, ako mi dozvoljavas upliv

svi dobro obuceni i negovani, ustala visa srednja klasa! 

Posted

Moze li ovo ovde?

Brnaba na jutrenju kod Jovane :blink:

sJqiR0O.jpeg

Jel to nju Jovana muva :lolol:

• Haha 1
  • -1 1
Posted (edited)
13 minutes ago, Serena said:

Moze li ovo ovde?

Brnaba na jutrenju kod Jovane :blink:

sJqiR0O.jpeg

Jel to nju Jovana muva :lolol:

kad vec pirtas :), ako mene pitas, ne mislim da ovde treba kaciti likove koji su opoganili i zemlju i ljude

samo cisto srce, ljude koji su u ovim desavanjima na strani svetla

male heroje svakako

mozda na temu bescasca, ali i ta nije za zezanje

mislim da smo do sada ove pogani kacili na teme po funkciji koju su upraznjavali, neretko i na temu protesta

mozda moze da se otvori tema za sprdanje njima

a mozda je i tema jahanja na pzd pravo mesto

Edited by cedo
  • Hvala 1
Posted
36 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

svi dobro obuceni i negovani, ustala visa srednja klasa! 

Ako je autoru to bila namera kada je kacio, meni nije kada sam prenosio (nisam ni primetio dok ti nisi rekao). Nego osmesi i dobro raspolozenje.

Posted (edited)
On 25. 11. 2024. at 15:02, cedo said:

On 25. 11. 2024. at 15:13, cedo said:

i svedocenje starine

"Drugar, to ti nije trebalo": Svedočenje starijeg Novosađanina nakon prebijanja u policiji

Pet policijskih službenika učestvovalo je u prebijanju starijeg Novosađanina Ilije Kostića u policijskoj stanici, naveo je on u izjavi Tužilaštvu.

On 27. 11. 2024. at 23:25, cedo said:

Pravni zastupnik Ilije Kostića (74): "Na kraju je jedan od tih POLICAJACA rekao sledeće: Nemoj nikom to da kažeš. Znamo gde stanuješ. Doći ćemo sa hiltijem, razvalićemo ti vrata i pobićemo ti sve živo i neživo u stanu."

Znamo da su Drmanac, načelnik kriminalističke policije, i načelnik policije Radonjić, dva najznačajnija čoveka u policiju, ušli u prostoriju i počeli sadistički da vrše torturu nad Ilijom, da ga šamaraju, udaraju i na kraju da mu zadaju teške telesne povrede! Ovo nije prvi put za ove sadiste. Drmanac je na protestu 2020. tukao dete sa smetnjama u razvoju, dok je Radonjić sa Drmancem prebio i vršio torturu nad Uroševićem 2017. Oni su osuđeni za to delo na sramno male kazne, pored toga ostali su da rade u policiji i postali dva najbitnija čoveka u policiji u Novom Sadu!

Edited by cedo
Posted

Splitski svećenik: Dužni smo podržati srpske studente. Oni koji mrze, nek se liječe

sa facebooka

ZATO JE VAŽNO

Zašto je važno podržati studentske i građanske prosvjede i štrajkove u Srbiji? Zašto je to važno i kod nas u Hrvatskoj?

Zato što je riječ u njihovoj borbi za društvenu pravdu i pravosudnu učinkovitost. Zato što svakom mislećem i odgovornom građaninu treba biti stalo do tih, univerzalnih vrijednosti, za kojima vapi i naše, poniženo i učmalo, hrvatsko društvo. Njihovu je borbu prepoznao demokratski svijet. Volimo si laskati da smo i mi dio tog svijeta.

Zato što mi nismo SAD ili Japan, zemlje sa sigurnim okružjem (ako je igdje uopće sigurno), već pribalkanska zemljica. A Balkan će uvijek biti bure baruta. Zato što je Srbija pred našim vratima i zato što demokracija, mir i društvena pravednost u toj zemlji znači stabilnost u našem okružju. To nije važno samo idiotima.

Zato što ne možemo glumiti da smo Alisa u zemlji čudesa, jer se događaji u Srbiji odvijaju na samo pola sata vožnje od naše granice. Zato što stabilnost ovog dijela Europe i te kako utječe na hrvatsko gospodarstvo, od prometa, trgovine do turizma.

Zato što je riječ o mladim generacijama, koje se u vrijeme Domovinskog rata nisu ni rodile. Predbacivati im ulogu ratnih huškača i podržavatelja rata 91. je čista zloća, koja govori o pakosti onih koji to čine. Bizarno. Ne, ne postoji transgeneracijska, ni kolektivna krivnja. Toga nas je Krist oslobodio. Tko živi u mentalnom sklopu da netko mora biti kriv jer je Srbin, Kinez ili ne znam koja p. materina, neka odmah ujutro ode u izabranog liječnika obiteljske medicine po uputnicu za specijalista. Vlastite su frustracije gadna stvar. To treba liječiti.

Zato što dobar čovjek želi dobro svima. Zli za svoju zloću traži bizarna opravdanja. Zato što su Hrvatska i Srbija susjedi. Ne mogu niti trebaju bježati jedni od drugih. Razvoj demokracije i pravne države u Srbiji može samo pridonijeti našem dobru. Sjetite se samo pitanja nestalih u Domovinskom ratu. Dobro jednih mora biti dobro drugih. Tko se tome suprotstavlja, sretan mu put u Sjevernu Koreju. Tamo će naći istomišljenike.

Zato što srbijanske vlasti ionako sve i svakog optužuju za urotu. To je simptom režima koji umire. Krajnje je cinično podršku studentima ocijeniti kao miješanje u tuđu zemlju. Recite radije da ih mrzite jer su Srbi. I sami znate da je tako. Da nije njih, mrzili biste nekog drugog. Jer imate potrebu mrziti. I to još loše pakirate u celofan "nemiješanja".

Zato što je borba za pravdu i demokraciju borba svakog uljuđenog građanina. Bila ta borba u Srbiji, Gazi ili Ukrajini. To smo dužni podržati radi generacija koje dolaze.

Zato što iskreno domoljublje podrazumijeva poštivanje drugih. Nacionalizam je izvitopereno domoljublje. Nacionalizam je sravnio Vukovar i napunio jamu na Ovčari leševima. Htjeti dobro drugima, drugačijima, je naša kršćanska dužnost. Ta se mladost u Srbiji, pobogu, bori za bolji život sutra. Mi u Hrvatskoj se ne borimo. Mi idemo u Njemačku i Irsku.

Nazivati one koji podržavaju studentsku i građansku borbu u Srbiji Jugoslavenima je samo znak jada onih koji to kažu. Ili zamjena teza ("a što s...?) - tipično za one koji nemaju argumente. A zloća ih nema. Razumijem ih. Nije lako maskirati vlastitu zloću, pa mi, pravo, takvih bude žao. Nisu jadni krivi jer i ne mogu bolje. Nije svima dano