Jump to content
IGNORED

Preseljenje u Crnu Goru i poslovi

eumeswil

Recommended Posts

Posted (edited)

@eumeswil stranka treba za bilo sta drzavno/javno.

tu, u stvari, uskace (stranacka) rodbina jer ti, kao stranac nisi glasac, pa si potpuno nekoristan i nezanimljiv.

ostaju dve mogucnosti: privatnici kojima treba strucnjak tvoje vrste i mikronski mala nisa specificno strucnih koji su potrebni u necem drzavnom/javnom.

na primorju, bar kod mene, vazan je i smestaj. skoro je pa pravilo da stanarima daju otkaz u junu, pa ih opet primaju u septembru jer leti izdaju turistima. luda kuca od selidbi.

poz

Edited by le petit nicolas
Posted (edited)

@eumeswil ima ljudi koji preferiraju cjelogodisnje stanare, ali kad iznajmljujes stan na to moras da obratis paznju. bude naznaceno u uslovima. ako budes trazio smjestaj, nemoj se oslanjati samo na web portale sa oglasima za izdavanje i prodaju nego i na fb grupe, tu ljudi objave i nekretnine koje su prosjecno, dakle ne fensi, opremljene i nisu orijentisani iskljucivo prema turizmu. na stranu sto su i turisticke prosjecno opremljene.

ako nam kazes u kojim oblastima trazis posao, mozda budemo imali neki makar opsti info.

u svakom slucaju - nezaposlenost na primorju je jako niska. moguci problem je sto je trziste pojedeno turizmom, najveci udio poslova se vrti oko njega i srodnih grana, ako iskljucimo javni sektor. gradjevinski sektor apdorbuje znacajan broj trazilaca posla, radnike sa istoka ali inzenjere od kuda god dodju.

Edited by morgana
Posted

setila sam se jos jedne oblasti: zanati.

ovde se lako otvori svoja firma, a potreba za zanatlijama svih vrsta je ogromna.

firme koje grade imaju svoje ekipe i tu nije ulaz, ali kad su zgrade gotove i useljene, nastaje traznja. bilo kakvih majstora uopste nema dovoljno, a onih koji su zaista poznavaoci ima u promilima. mnogo je priucenih.

ili,recimo, moja poznanica radi kao vaspitacica u privatnom vrticu.

poz

• +1 1