le petit nicolas Posted December 5 Posted December 5 (edited) @eumeswil stranka treba za bilo sta drzavno/javno. tu, u stvari, uskace (stranacka) rodbina jer ti, kao stranac nisi glasac, pa si potpuno nekoristan i nezanimljiv. ostaju dve mogucnosti: privatnici kojima treba strucnjak tvoje vrste i mikronski mala nisa specificno strucnih koji su potrebni u necem drzavnom/javnom. na primorju, bar kod mene, vazan je i smestaj. skoro je pa pravilo da stanarima daju otkaz u junu, pa ih opet primaju u septembru jer leti izdaju turistima. luda kuca od selidbi. poz Edited December 6 by le petit nicolas
morgana Posted December 6 Posted December 6 (edited) @eumeswil ima ljudi koji preferiraju cjelogodisnje stanare, ali kad iznajmljujes stan na to moras da obratis paznju. bude naznaceno u uslovima. ako budes trazio smjestaj, nemoj se oslanjati samo na web portale sa oglasima za izdavanje i prodaju nego i na fb grupe, tu ljudi objave i nekretnine koje su prosjecno, dakle ne fensi, opremljene i nisu orijentisani iskljucivo prema turizmu. na stranu sto su i turisticke prosjecno opremljene. ako nam kazes u kojim oblastima trazis posao, mozda budemo imali neki makar opsti info. u svakom slucaju - nezaposlenost na primorju je jako niska. moguci problem je sto je trziste pojedeno turizmom, najveci udio poslova se vrti oko njega i srodnih grana, ako iskljucimo javni sektor. gradjevinski sektor apdorbuje znacajan broj trazilaca posla, radnike sa istoka ali inzenjere od kuda god dodju. Edited December 6 by morgana
le petit nicolas Posted December 6 Posted December 6 setila sam se jos jedne oblasti: zanati. ovde se lako otvori svoja firma, a potreba za zanatlijama svih vrsta je ogromna. firme koje grade imaju svoje ekipe i tu nije ulaz, ali kad su zgrade gotove i useljene, nastaje traznja. bilo kakvih majstora uopste nema dovoljno, a onih koji su zaista poznavaoci ima u promilima. mnogo je priucenih. ili,recimo, moja poznanica radi kao vaspitacica u privatnom vrticu. poz 1
Recommended Posts