Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Život (i) na primorju

Featured Replies

to su ovi iz donje lastve 100%
ima jaka grobarska podružnica dole, jedna forumašica je predsednik uo gdl-a

@morgana šta je granica da donju i gornju savinu? magistrala ili bokeške brigade

• Replies 117
  • Views 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• +1   Jedna moja koleginica se neviđeno ložila na horoskop i išla na kurseve i jednom na nekoj kafi dovuče lika koji ti kao pravi natalnu kartu i "sve što kaže, pogađa".   Crta onaj

• Aman zaman, Hercegovina! Kakva Bosna vas sve spopala. Nebo i zemlja. Aj, i HN je Hercegovina, ali ona staaara.

• le petit nicolas
    le petit nicolas

svrckala po donjem grblju i lustici pre par nedelja. bilo je nervnolekovito, ovako nekako:     poz

Posted Images

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

to su ovi iz donje lastve 100%
ima jaka grobarska podružnica dole, jedna forumašica je predsednik uo gdl-a

@morgana šta je granica da donju i gornju savinu? magistrala ili bokeške brigade

brace grakalic, donja savina je ispod one pijacice tj trznog centra.

(s druge strane ulice je srednja skola)

Edited by morgana

za duzi boravak u cg ima jos nekih aspekata kojima treba posvetiti paznju. ko se zanima, treba da pogleda propise/uslove za dobijanje boravka. bez boravka se tretira kao turisticka viza. nije da djetici jure ljude po kucama da proveravaju - ako zbog neceg ne zapadnes drzavi za oko, mozes sedeti koliko hoces. ali, takav neko nema pravo na zdravstvenu zastitu a turisticke ambulante nisu dzabe + placaju se svi lekovi. takodje, treba razmisliti o transferu primanja iz srbije. bez boravka, ovde se moze imati samo tzv. nerezidentski racun, sto znaci: uplatis pare na racun pa trosis to sto imas. nema kupovine karticama na rate, sto je ovde sinonim za cekove, i dugih pogodnih stvari. tesko ces dobiti tel. broj sa racunom na kraju meseca (nikad ne znam sta je post, a sta pre paid). stalno kesiranje poskupljuje zivot.

poz

3 hours ago, morgana said:

brace grakalic, donja savina je ispod one pijacice tj trznog centra.

(s druge strane ulice je srednja skola)

pijačica je muerte, tu je sad corner shop

pristojna radnja, deluje kao c/p arome u srbiji

2 hours ago, le petit nicolas said:

za duzi boravak u cg ima jos nekih aspekata kojima treba posvetiti paznju. ko se zanima, treba da pogleda propise/uslove za dobijanje boravka. bez boravka se tretira kao turisticka viza. nije da djetici jure ljude po kucama da proveravaju - ako zbog neceg ne zapadnes drzavi za oko, mozes sedeti koliko hoces. ali, takav neko nema pravo na zdravstvenu zastitu a turisticke ambulante nisu dzabe + placaju se svi lekovi. takodje, treba razmisliti o transferu primanja iz srbije. bez boravka, ovde se moze imati samo tzv. nerezidentski racun, sto znaci: uplatis pare na racun pa trosis to sto imas. nema kupovine karticama na rate, sto je ovde sinonim za cekove, i dugih pogodnih stvari. tesko ces dobiti tel. broj sa racunom na kraju meseca (nikad ne znam sta je post, a sta pre paid). stalno kesiranje poskupljuje zivot.

poz

A kako se "dobija" taj "boravišni status"? 

Mislim, mogu da guglam no mi je lakše da pitam 😉

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

pijačica je muerte, tu je sad corner shop

pristojna radnja, deluje kao c/p arome u srbiji

to jeste aroma (cg), corner shop:ovi su njene 'gradske' radnje, kao shop&go spram maksija

Ja gledam da nesto pazarim na Fuerteventuri.

1 hour ago, Frank Pembleton said:

A kako se "dobija" taj "boravišni status"? 

Mislim, mogu da guglam no mi je lakše da pitam 😉

pogledaj zakon o strancima. kad mi je trebalo, znala sam ga skoro napamet, ali od tada je bilo nekih izmena.

poz

Edited by le petit nicolas

ma to je svuda manje više isto -brak, posao ili predstavništvo strane firme što se najčešće i koristi.

ne znam kako je sa penzionerima ili digitalnim nomadima, treba videti.

poz

gadna je zima dole, pogotovu kad veže 4-5-6 dana monsunskih kiša i juga

a onda osvane ovakav dan pa se sve nulujetm

IMG_0313.thumb.jpeg.651d819de26cdd5b0404820ef52b37f0.jpeg

hn pre par sati

da je 4-5-6... kise su pocele 11. 11. (znam, jer sam 10. bila na plazi). prestale su pre 3-4 dana. za to vreme je bilo 3 x po pola dana sa suncem. ostalo: kisno i oblacno, vetrovito i oblacno, ili sva tri odjednom. nocu, kao i danju. dve trecine tih dana je duvalo hladno sever-istok, ostalo jug. (znam, jer zbog grejanja spustam roletne s vetrovite strane).

bez obzira na sve, u pravu si da se nuluje. nigde nisam dozivela takav preobrazaj pejzaza, energije i raspolozenja kao ovde, kad je oblacno i kisa/sunce.

poz

Već par godina razmišljam o stanu/kući na moru ...

To bi bio rezervni dom. Kad nam se smuči ovde, da zbrišemo tamo. A možda bi se i izdavao u međuvremenu, ako je izvodljivo. Ali, svakako ne bih kupovao zbog toga.

Bitno je da su fiksni troškovi što manji.

Za sad mi je favorit severna Italija / Istra. Sve je blizu odatle, lako se skokne do Austrije, Švajcarske, Francuske. Naravno, Italija.

Ispade Trst - top choice. Nisam to očekivao kad sam krenuo da razmišljam o moru onomad ...