kud u maglu Simoviću Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 to su ovi iz donje lastve 100% ima jaka grobarska podružnica dole, jedna forumašica je predsednik uo gdl-a @morgana šta je granica da donju i gornju savinu? magistrala ili bokeške brigade
morgana Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: to su ovi iz donje lastve 100% ima jaka grobarska podružnica dole, jedna forumašica je predsednik uo gdl-a @morgana šta je granica da donju i gornju savinu? magistrala ili bokeške brigade brace grakalic, donja savina je ispod one pijacice tj trznog centra. (s druge strane ulice je srednja skola) Edited December 30, 2024 by morgana 1
le petit nicolas Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 za duzi boravak u cg ima jos nekih aspekata kojima treba posvetiti paznju. ko se zanima, treba da pogleda propise/uslove za dobijanje boravka. bez boravka se tretira kao turisticka viza. nije da djetici jure ljude po kucama da proveravaju - ako zbog neceg ne zapadnes drzavi za oko, mozes sedeti koliko hoces. ali, takav neko nema pravo na zdravstvenu zastitu a turisticke ambulante nisu dzabe + placaju se svi lekovi. takodje, treba razmisliti o transferu primanja iz srbije. bez boravka, ovde se moze imati samo tzv. nerezidentski racun, sto znaci: uplatis pare na racun pa trosis to sto imas. nema kupovine karticama na rate, sto je ovde sinonim za cekove, i dugih pogodnih stvari. tesko ces dobiti tel. broj sa racunom na kraju meseca (nikad ne znam sta je post, a sta pre paid). stalno kesiranje poskupljuje zivot. poz 1
kud u maglu Simoviću Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 3 hours ago, morgana said: brace grakalic, donja savina je ispod one pijacice tj trznog centra. (s druge strane ulice je srednja skola) pijačica je muerte, tu je sad corner shop pristojna radnja, deluje kao c/p arome u srbiji
Frank Pembleton Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 2 hours ago, le petit nicolas said: za duzi boravak u cg ima jos nekih aspekata kojima treba posvetiti paznju. ko se zanima, treba da pogleda propise/uslove za dobijanje boravka. bez boravka se tretira kao turisticka viza. nije da djetici jure ljude po kucama da proveravaju - ako zbog neceg ne zapadnes drzavi za oko, mozes sedeti koliko hoces. ali, takav neko nema pravo na zdravstvenu zastitu a turisticke ambulante nisu dzabe + placaju se svi lekovi. takodje, treba razmisliti o transferu primanja iz srbije. bez boravka, ovde se moze imati samo tzv. nerezidentski racun, sto znaci: uplatis pare na racun pa trosis to sto imas. nema kupovine karticama na rate, sto je ovde sinonim za cekove, i dugih pogodnih stvari. tesko ces dobiti tel. broj sa racunom na kraju meseca (nikad ne znam sta je post, a sta pre paid). stalno kesiranje poskupljuje zivot. poz A kako se "dobija" taj "boravišni status"? Mislim, mogu da guglam no mi je lakše da pitam 😉
morgana Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: pijačica je muerte, tu je sad corner shop pristojna radnja, deluje kao c/p arome u srbiji to jeste aroma (cg), corner shop:ovi su njene 'gradske' radnje, kao shop&go spram maksija 1
Lancia Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Ja gledam da nesto pazarim na Fuerteventuri.
le petit nicolas Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 1 hour ago, Frank Pembleton said: A kako se "dobija" taj "boravišni status"? Mislim, mogu da guglam no mi je lakše da pitam 😉 pogledaj zakon o strancima. kad mi je trebalo, znala sam ga skoro napamet, ali od tada je bilo nekih izmena. poz Edited December 30, 2024 by le petit nicolas 1
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 ma to je svuda manje više isto -brak, posao ili predstavništvo strane firme što se najčešće i koristi.
le petit nicolas Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) ne znam kako je sa penzionerima ili digitalnim nomadima, treba videti. poz Edited December 30, 2024 by le petit nicolas
kud u maglu Simoviću Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 gadna je zima dole, pogotovu kad veže 4-5-6 dana monsunskih kiša i juga a onda osvane ovakav dan pa se sve nulujetm hn pre par sati 2 2
le petit nicolas Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 (edited) da je 4-5-6... kise su pocele 11. 11. (znam, jer sam 10. bila na plazi). prestale su pre 3-4 dana. za to vreme je bilo 3 x po pola dana sa suncem. ostalo: kisno i oblacno, vetrovito i oblacno, ili sva tri odjednom. nocu, kao i danju. dve trecine tih dana je duvalo hladno sever-istok, ostalo jug. (znam, jer zbog grejanja spustam roletne s vetrovite strane). bez obzira na sve, u pravu si da se nuluje. nigde nisam dozivela takav preobrazaj pejzaza, energije i raspolozenja kao ovde, kad je oblacno i kisa/sunce. poz Edited December 31, 2024 by le petit nicolas 1
Ardian Posted January 1 Posted January 1 Već par godina razmišljam o stanu/kući na moru ... To bi bio rezervni dom. Kad nam se smuči ovde, da zbrišemo tamo. A možda bi se i izdavao u međuvremenu, ako je izvodljivo. Ali, svakako ne bih kupovao zbog toga. Bitno je da su fiksni troškovi što manji. Za sad mi je favorit severna Italija / Istra. Sve je blizu odatle, lako se skokne do Austrije, Švajcarske, Francuske. Naravno, Italija. Ispade Trst - top choice. Nisam to očekivao kad sam krenuo da razmišljam o moru onomad ...
Recommended Posts