duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 minutes ago, radisa said: Gacko meni kad mu se približavaš od strane Čemernog (nekad, sad je tu most) podseća sa onim ogromnim dimnjacima na Springfield iz Simposnovih... Zapravo je Gacko čemerno . Jad i beda. I bolest. A nekad bio najbolji kajmak usvijet. 1
radisa Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Just now, duda said: Zapravo je Gacko čemerno . Jad i beda. I bolest. A nekad bio najbolji kajmak usvijet. Ne znam, bio sam jednom, posllom u elektrani, pre 8-9 godina... U Trebinje sam išao češće, isto poslom... Trebinje mi je ostavilo jako lep utsiak, da ima more, bilo bi jedno od najlepših malih mesta koje sam posetio... Inače, apropo teme, razmatrao sam da imam nešto na moru za penziju i izbor je uglavnom zbog papaira i sličnih stvari CG... ALi ne sad, tek za 5+ godina... Da napravim prvo kuću na selu ovde i onda da cinculiram između vojvođanskog sela i nekog stana na moru, kako mi se ćefne... AKo bude moglo... Samo da pobegnem iz grada, muka mi je, odavno...
morgana Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) ako biste trebinje na moru, razmotrite omiš, ima sličan vajb. doduše i hrvatske cijene. Edited December 29, 2024 by morgana
Svemir Zeka Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 minutes ago, duda said: Zapravo je Gacko čemerno . Jad i beda. I bolest. A nekad bio najbolji kajmak usvijet. Ali moram jednu pohvalu. Pre nekoliko godina, ovaj mali prdavac, bio baš mali, bacao peglu sve od mora. Taman se malo smirilo, kad na jednoj krivini ostade pegla u vazduhu, koliko je iznenada bljucnuo. Stanemo tu, nedelja bila, neradno, upeklo sunce, žasu totalni. Izađe iz vodovoda neki čiča, ajde uđite, operite klinca...sedite na kafu malo da se oporavite. Svaka čast čiči. Tako smo se upoznali s kancelarijama vodovoda u Gackom 3 1
radisa Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 minutes ago, morgana said: ako biste trebinje na moru, razmotrite omiš, ima sličan vajb. doduše i hrvatske cijene. Jbg, kupiti sa srpskim državljanstvom kuću u Hrvatskoj je omanji pakao, koliko sam razumeo advokate... Kud ne naučih Mađarski, jebem ti samog sebe :( 1
ivy Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 meni je ok taj put..vozim ga bar dva puta godisnje..ali traajjjeeee.. do Ns-a ne moze bez 10sati...samo strpljenje pa polako..
dragance Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 45 minutes ago, Svemir Zeka said: Trebinje je lepo i sunčano, jeftino jer je Bosna. Aman zaman, Hercegovina! Kakva Bosna vas sve spopala. Nebo i zemlja. Aj, i HN je Hercegovina, ali ona staaara. 3 2 1
Svemir Zeka Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Just now, dragance said: Aman zaman, Hercegovina! Kakva Bosna vas sve spopala. Nebo i zemlja. Aj, i HN je Hercegovina, ali ona staaara. Jeste, izvinjavam se 🙏 1
glibav Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 21 minutes ago, Eleniko said: apropo čemernog i kamiona imam traumu iz ranog detinstva išli smo na more time putem, tjentište čemerno pa dole na kupare i mline mi vozili novu škodu 1000mb, golubije plavu moji roditelji jako ponosni, ko sam ja da im kvarim ugođaj sa 7 godina i razvukla se kolona kamiona u brdima oko čemernog i to traje i traje i traje u nekom trenutku moj sreten skupu hrabrost i krene u preticanje al jebiga, šleper ima minimum 20 metara mala škoda, 5x manja i to preticanje traje i traje i traje i približava se krivina kad ono - hop isti takav šleper izranja iz krivine i ide nam u susret ja zalegnem na zadnje sedište, pokrije se dete rukama preko glave vidim sreten koči, mira vrišti i 10 sekundi pauze nema sudara, ništa podigne dete glavu sa zadnjeg sedišta vidim kamion stao u svojoj strani, sreten na njegovoj strani i ćuti, drži se za volan a baja šofer raširio ruke u fazonu, care gde si krenuo sa cvećem u kosi i tako preživesmo čemerno nastavismo dalje ali mislim da nam je ceo odmor prošao u znaku ovog događaja. tako da i dan danas ne kupujem kola koja ubrzavaju manje od 8 sekundi na 100km, škoda je sigurno bila na pola minuta Desilo se i meni, ja bio vozac. Klinac pre toga bacao peglu, a pre toga nije barem 10+ god povracao. Zakacio sam retrovizorom kamion koji sam obilazio toliko blizu je bilo. Posle toga mene neki kamion obilazio. Da sam imao pistolj taj dan neki vozac kamiona bi sigurno stradao, NK tablice. Rekao bih nikad vise tim putem u zivotu ali nikad ne znas. 1
kud u maglu Simoviću Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) @radisa ako čekaš 5+ godina postoji realna mogućnost da mne uđe u eu pa se onda komplikacija diže na kvadrat a to za omiš i generalno cro obalu, jebe ga samo što su ti hrvati komšije sa svih strana sem cg, a da si na adiatiku ostje opcija samo slovenija. meni je piran bio simpa nešto sam kao o gledao po netu oglase, tek onda sam saznao da je u blizinu pirana neka bolnica/stacionar za lečenje đankoza i da je grad za život u kurcu zbog toga(pošto platio, poto prodao) tako da ostaju samo još izola koja je bombon i ankaran naravno i portorož, al to kad dobijem na loto-u par miliona eura Edited December 29, 2024 by kud u maglu Simoviću 1
Mel Posted December 29, 2024 Author Posted December 29, 2024 Koji je neki minimum ako neko hoce da kupi stan, tipa 50 kvadrata u Herceg Novom - deluje da bi se od 120 hiljada moglo nesto gledati ne predaleko od mora?
glibav Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 A sto se zivota na moru tice, 80ih sam provodio letnje i majske raspuste na moru. Leti ok, ali Maj, ja sam tako dozivljavao smrt. Nigde nikoga, bura, mnogo hladnije nego kod babe na selu sa 1m snega. Hleb van sezone dolazi svaki drugi dan u kombiju i to pola sata stoji. Igrali samo karte po celi dan. Sa drveca vise ogromna gnezda iz kojih ispadaju gusenice nemam pojma sta je ono bilo. Zelja uspesno ubijena u najmladjim godinama. Mada sada je sigurno bolje ako ima bolje infrastrukture. Uvek pre neka kuca na selu. 1
morgana Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) 33 minutes ago, radisa said: Jbg, kupiti sa srpskim državljanstvom kuću u Hrvatskoj je omanji pakao, koliko sam razumeo advokate... Kud ne naučih Mađarski, jebem ti samog sebe :( cg ce za 2-2,5 g u eu po svemu sto sad slusamo sa te strane. doduse i srbija ce nesto kasnije. kazem zbog kupovine nekretnine u eu i peripetija. napisao vec kums, sad vidim . Edited December 29, 2024 by morgana
radisa Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Just now, morgana said: cg ce za 2-2,5 g u eu po svemu sto sad slusamo sa te strane. doduse i srbija ce nesto kasnije. kazem zbog kupovine nekretnine u eu i peripetija. jbg, šta će biti biće... (kad žena neće da prodamo odmah kuću u NS, napravimo na selu novu, a da ostatak uožimo u nešto na moru :( ) 1
morgana Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) 24 minutes ago, Mel said: Koji je neki minimum ako neko hoce da kupi stan, tipa 50 kvadrata u Herceg Novom - deluje da bi se od 120 hiljada moglo nesto gledati ne predaleko od mora? moze, mada zavisi sta je za tebe 'ne predaleko' gradsko podrucje je, ako ti ne smeta uzbrdica, ionako vecinom ne predaleko od mora, za najvise 10-15 minuta si na prvoj plazi (ali ti iduci nazad treba vise vremena, dok ne nabildujes nozne misice da trcis uz stepenice) Edited December 29, 2024 by morgana
Recommended Posts