pbg12345 Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 8 minutes ago, Kampokei said: Moj utisak je da su Bokelji generalno prilicno pitom narod. ili kako to podgoricani pezurativno vole reci "oni lacmani (u sirem smislu)..."
Amos Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Btw, često razmišljam kako verovatno ne bih ni znao za HN da nije bilo rata jer bih provodio zime kod tetaka u Zadru, kojim sam bio očaran kroz dečije oči. U nekom paralelnom univerzumu je tako.
morgana Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 minutes ago, pbg12345 said: ili kako to podgoricani pezurativno vole reci "oni lacmani (u sirem smislu)..." to se izgubilo
Eleniko Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 27 minutes ago, Kampokei said: Moj utisak je da su Bokelji generalno prilicno pitom narod. Bokelji je sve samo ne homogena zajednica, imho. 1
kud u maglu Simoviću Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 to upoređivanje hn/cg primorje vs. italija/slovenija za nekoga ko ima samo srpski pasoš je u domenu sf-a možda nije baš sf, al samo ako si dobitnik loto premije u milionskom iznosu ili si u vrhu vlasti prethodnih desetak godina, tako da… generalni trend već par decenija u eu je selidba na “topla” mora. jbg nama je ovo najbliže i najjednostavnije ko je u finansijskoj i administrativnoj poziciji svakako su slovenija i italija bolje opcije. ali je prekomplikovano iz xy razloga pored ova dva svakako pre odlaska dole, ne bi bilo loše provesti jednu zimu ili bar mesec, dva kao ispitivanje dal je čovek uopšte spreman na takav način života 2
Kampokei Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 20 minutes ago, pbg12345 said: ili kako to podgoricani pezurativno vole reci "oni lacmani (u sirem smislu)..." Tako i Srbi Hercegovci vole reci za Trebinjce (isto uglavnom Srbe) da su se "polatinili", da su poprimili puno dubrovačkog, itd. 1
kud u maglu Simoviću Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 trebinje je takođe top destinacija za miran život samo ga jebe što je u bosni žali bože 1
Frank Pembleton Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: to upoređivanje hn/cg primorje vs. italija/slovenija za nekoga ko ima samo srpski pasoš je u domenu sf-a možda nije baš sf, al samo ako si dobitnik loto premije u milionskom iznosu ili si u vrhu vlasti prethodnih desetak godina, tako da… generalni trend već par decenija u eu je selidba na “topla” mora. jbg nama je ovo najbliže i najjednostavnije ko je u finansijskoj i administrativnoj poziciji svakako su slovenija i italija bolje opcije. ali je prekomplikovano iz xy razloga pored ova dva svakako pre odlaska dole, ne bi bilo loše provesti jednu zimu ili bar mesec, dva kao ispitivanje dal je čovek uopšte spreman na takav način života Sve 5 na ovo, zato sam i spomenuo samo CG... Inače ja "sanjam" jednu takvu "avanturu" da provedem jedno 2-4 zimska meseca na primorju. Samo što dalje od tog sanarenja nisam otišao 🤪
bradilko Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 1 hour ago, pbg12345 said: apsolutno mada mi i nije jasno sto se pominju crna gora/crnogorci kad je herceg novi srpski grad u kom zive iskljucivo srbi pa da si bio u hn bilo bi ti jasno. tamo vec 30 godina dobijaju prosrpske stranke na izborima. djukanovicu i ekipi je hn oduvek trn u oku.
kud u maglu Simoviću Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 najmanji problem novembar, decembar i januar ako taj test prođeš, spreman si naravno imanje sopstvenog prevoza značajno bi pomoglo u eksperimentu 2
le petit nicolas Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) kola su a must. javni prevoz tuga, ako je potreban svakodnevno. skupa tuga. poz Edited December 29, 2024 by le petit nicolas
bradilko Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: najmanji problem novembar, decembar i januar ako taj test prođeš, spreman si naravno imanje sopstvenog prevoza značajno bi pomoglo u eksperimentu bez auta ili bar skutera nema se sto ovde raditi.
Sestre Bronte Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 ja na moru teško podnosim leto, eventualno bih probao da živim negde gde se priča neki od jezika koje ne znam, među srbe, crnogorce, hrvate i ostale ni u ludilu, teški smarači, svi od reda 1 2 2
bradilko Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 minutes ago, Sestre Bronte said: ja na moru teško podnosim leto, eventualno bih probao da živim negde gde se priča neki od jezika koje ne znam, među srbe, crnogorce, hrvate i ostale ni u ludilu, teški smarači, svi od reda ma ako neces leti onda bi ti bilo super. poliprazno sve. mozes da se osamis gde oces. manje vise je mirno, tiho osim za novu godinu i slicne praznike. i brda su ti gore blizu,
Recommended Posts