SNARC Posted November 24 Posted November 24 Pogledao veceras, slucajno naleteo jer sam jos posle druge epizode zakljucio da je govno nevredno paznje. Djindjica je ubila Srbija..mutljevine, interesi..tako, sve to nesto uopsteno, sivo, tesko, nedokucivo i nepoznato. I sve bi to bilo Ok da nas jos onomad nisu obavestili da je i Tita bolela noga pre smrti, ko se kada i kojim povodom napijao, ko ie Coki i zasto su nekoga lekara zvali Dr Smrt. Serem vam se u ton film. 9
ragasto Posted November 24 Posted November 24 @Кристофер Лумумбо Nisam 100% siguran, ali mi se čini da je ona. Zupčanik na reveru.
Vasilij Zajcev Posted November 24 Posted November 24 Suma sumarum, cacnuli su u one koji su priznali, osudjeni na 30 godina, umrli, u Caftatu ili kolicima.
Jimmy Kowalski Posted November 24 Posted November 24 22 minutes ago, ragasto said: Ma, tu šansu su iskoristili skoro maksimalno, koliko god da je bila mala. Ovo je serija za udarni termin RTS1, i u skladu sa njihovom uređivačkom politikom ispalo je samo da su zagrebali po svim mogućim i nemogućim zaverama (čini mi se da je Dušan Mihajlović večeras u epizodi nosio značku Rotari kluba na reveru, kao što u Kraju dinastije Obrenović jedan od zaverenika nosi prsten sa Masonskim šestarom) i osim još jednog spomenika Službi smo dobili bar vađenje teme iz mrtvih. Više od toga je nerealno očekivati. Sve osim sudskog epiloga je đoka, u ovim okolnostima u 2024, neka se bar priča o događaju. Da je autorima bila namera da zamute, mogli su da zamute još ihahaj. Osim sto su ljudi zaboravili na Duleta Rotarijanca, zaboravili su i kakva su djubrad bili Jocic i ostala DSS kompanija. Tako da u zasluge serije ide i sto sprecava da se to zaboravi. 1
Vasilij Zajcev Posted November 24 Posted November 24 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Osim sto su ljudi zaboravili na Duleta Rotarijanca, zaboravili su i kakva su djubrad bili Jocic i ostala DSS kompanija. Tako da u zasluge serije ide i sto sprecava da se to zaboravi. Serija baš to radi - zamagljava tu političku pozadinu, a samo je SNS bolje prošao od DSS. Šta su izvukli ovog paraplegičara Jočića, pa bi to trebalo da nam je dovoljno? Koštunica je predstavljen kao simpatični lagalistički trapavko koji drži alfu i omegu svih zločina 90ih iz "zakonskih" razloga.. Zašto naslov "Ako Đinđić preživi, Srbija neće" nema autorski potpis u seriji? Realan naslov, realan autor. Savetnik Vojislava Koštunice i direktor RTS. Ma važi... Gde je Dejan Mihajlov sa tumačenjem reči Mile Đinđić? Ljiljana Nedeljković, Gradimir Nalić...lik je imao ratni kabinet koji je radio na političkoj pripremi atentata. Nije sve počelo sa Jočićevim izborom za ministra i Legijinom predajom. Serija je go kurac u tom kontekstu, Koštunicin i Šešeljev zajednički wet dream. 8 1
Jimmy Kowalski Posted November 24 Posted November 24 Serija u kontekstu kojim se bavi je odlicna. Kad se bude sudilo Kostunici, Seselju i ostalima, neka se time bavi neka druga serija. 2
garcia Posted November 24 Posted November 24 20 minutes ago, Vasilij Zajcev said: Gde je Dejan Mihajlov lele, kakav je to krmak bio 🤦 1
Vasilij Zajcev Posted November 24 Posted November 24 24 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Serija u kontekstu kojim se bavi je odlicna. Kad se bude sudilo Kostunici, Seselju i ostalima, neka se time bavi neka druga serija. Jel ti realno mislis da ce njima suditi ili baviti neka druga serija? Ili to kazes tek tako, pro forme.. Post pre si napisao da serija cuva od nekog zaborava, a ja napisao sta je serija "zaboravila". Znaci, ili cekamo neku seriju koja nikad nece doci ili je ovo sto je ova "sacuvala" od zaborava dovoljno.
Jimmy Kowalski Posted November 25 Posted November 25 Nije posao autora serije da ispravljaju krive drine. Ako su neki ljudi propusteni da odgovaraju pred zakonom, to je propust onih koji su vodili istragu i bili na vlasti. Nema te serije na svetu koja ce optuziti stvarne licnosti za nesto sto nisu zaista optuzeni u stvarnom zivotu. 3 1
booyaka Posted November 25 Posted November 25 Pojedini previše očekujete od jedne RTS serije. Možda budemo bolje sreće za par godina.
Milošica Posted November 25 Posted November 25 (edited) Ja ništa više od ovoga nisam očekivao. S ogradom da sam na početku osme epizode, ali otprilike se vidi kuda vodi. Samim tim nisam ni razočaran ni oduševljeven. Mogu da pohvalim kako je serija odrađena sa zanatske strane, uključujući glumce. Ne mislim da je Mićanović predstavio Zorana kao nekog naivnog lika. Volim što su ubacili Zoranov momenat sa KiM. Edited November 25 by Milošica
stray cat Posted November 25 Posted November 25 4 hours ago, booyaka said: Pojedini previše očekujete od jedne RTS serije. Možda budemo bolje sreće za par godina. Pa kao, bilo odloženo emitovanje serije pred izbore zbog nekih prikazivanja na stranim festivalima, a kao nije se nekom dopalo da baš tada bude. Mene tako navukli da je pogledam. I uspeli, dobar marketing.
Vasilij Zajcev Posted November 25 Posted November 25 8 hours ago, Jimmy Kowalski said: Nije posao autora serije da ispravljaju krive drine. Ako su neki ljudi propusteni da odgovaraju pred zakonom, to je propust onih koji su vodili istragu i bili na vlasti. Nema te serije na svetu koja ce optuziti stvarne licnosti za nesto sto nisu zaista optuzeni u stvarnom zivotu. Daj leba ti prođi me se sa tim floskulama...ispravljanje krivih drina, posao nekih drugih serija koje ce nekad biti snimljene. Osnovno je pravilo da u životu imaš samo jednu šansu da (nešto) uradiš po prvi put. Kod ovakvih stvari, najčešće i poslednji. Takva je serija koja se bavi atentatom na Zorana Đinđića. Zove se Sablja i to joj ta istorijska šansa, da prikaže relevantne događaje i ličnosti koji su na ovaj ili onaj način umešane ili bili akteri tog konkretno događaja. Niko ne očekuje da serija "optužuje" (sudi ili presuđuje), to su sve eskapizmi, ali ja kao gledalac, i recimo neko ko je svedočio tom vremenu, očekujem elementarno poštenje od autora. Znači, ili je napraviš kao krimić o malom ubistvu među kumovima i komplikovanim porodičnom životu inspektora Rakića, zadovoljiš sve ove genZ-gledaoce, ili pošteno napraviš seriju koja prati elementarnu faktografiju. Može tu i malo ubistvo među kumovima, jer autorska sloboda, ali pošteno što se tiče i ovog dela sa političkim kišobranom. I opet, niko ne priča o optužbama, prikaži elementarnu istinu. Zašto su uopšte takli Jočića? Eto, on uopšte nije bio "optužen u stvarnom životu", ako ćemo da pratimo tu logiku. Ne, nego bi autori da se jebu ali da im ne uđe, šatro postavljaju pitanja ali samo mrtvim ustima i paraplegičarima. I jasno je meni što kaže nekoliko vas - ovo je RTS-ova serija u prajmu i ovo je njen maximum u trenutku u kome se danas nalazi Srbija. I to mi je pošteno. Ne slažem se ali mi je pošteno sagledavanje. To jest poštenije mi je odustati od projekta nego pustiti ovaj autocenzurisani poluproizvod. 7
Recommended Posts