Jump to content
IGNORED

Sablja

Milosh76

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, morgana said:

u klajnu pod slovom 'd' pise da su obje varijante ok

Nije Klajn reper za to, to je mnogo dublje pitanje kritike. Postoji stara dilema da li bi trebalo govoriti dečja književnost, obzirom da tako ispada kao da su deca stvarala tu književnost.

Ozbiljni kritičari odbacuju sintagmu "dečja književnost" zato se i pitam da li je ispravno reći "db-ovsko" smeće obzirom da ni db svakako nije ovo radio...

Posted (edited)
5 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Otkrio si toplu vodu da uvek ima klinaca sa drustvene margine koji postanu kriminalci i loze se na taj zivi brzi umri mlad fazon. Jos da otkrijes kako serija promovise kriminalce bilo bi super..

...

Edited by bradilko
Posted (edited)

Otkrio si toplu vodu da uvek ima klinaca sa drustvene margine koji postanu kriminalci i loze se na taj zivi brzi umri mlad fazon. Jos da otkrijes kako serija promovise kriminalce bilo bi super..

...

jebem li ga, nije mi forum ukazao da je post otisao u svet pa ako ima neko neka brise

Edited by bradilko
Posted
4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

nesto je margina povelika.

napisao sam ali ti nisi jos otkrio

Posted

Pa moguce da meni SBB pusta neku cenzurisanu verziju serije, gde su izbacene scene gde se velicaju kriminalci, pa te pitam da ih navedes.

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Masi se poenta sa tim da li ce neko postati krimos posle serije itd.

Serija je postala izmisljena prica o izmisljenim krimosima, pandurima i novinarima. Pored njih, od stvarnih na kraju braca Simovic ispadose likovi koji se najvise pojavljuju, totalno nebitni, a i sve oko njih je pretpostavljam izmisljeno.

Domaca produkcija, gluma, kamera, scenografija... imam pametnija posla nego to da gledam, osim ako nije nesto interesantno i kvalitetno. 

Ovo je bilo interesantno zbog stvarnih likova i dogadjaja, a sada stvarnih likova i dogadjaja je sve manje.

Kvalitetno? Nja. 

Posted
2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Pa moguce da meni SBB pusta neku cenzurisanu verziju serije, gde su izbacene scene gde se velicaju kriminalci, pa te pitam da ih navedes.

mozda i to.

ne moraju da se velicaju. dovoljno je ovako ih prikazati kako su prikazani u seriji.

nece zbog serije ili filma niko postati kriminalac ali moze da "pomogne".

za ovakve slucajeve su najbolji dokumentarci, da se vidi kakvi su stvarno bili ti olosi, primitivni, siledzije, psihopate majmunskih njuski

uostalom raspitaj se medju mladjarijom iz kraja. oni ce ti najbolje objadniti

Posted

Raspitao sam se. Igraju klinci igrice po ceo dan, draza im je kompjuterska pucacina nego da idu ovako po ulici i rokaju se..

• Tužno 1
Posted

Ne bih rekao da veličaju kriminalce, to što se bave njihovim životima ne znači da ih automatski predstavljaju u pozitivnom svetlu.

Meni je mnogo bitnije što su počeli, makar i stidljivo, u ovoj epizodi da se bave političkom pozadinom ubistva.

Indikativno je da su se neki od glavnih aktera iz tog perioda kao što su Koštunica i Dušan Mihajlović udaljili maksimalno iz javnog života, ne komuniciraju ni sa kim, a verujem da bi imali šta da kažu.

Posted

Raspitao sam se. Igraju klinci igrice po ceo dan, draza im je kompjuterska pucacina nego da idu ovako po ulici i rokaju se..

uzivaj u seriji

Posted
2 minutes ago, booyaka said:

Ne bih rekao da veličaju kriminalce, to što se bave njihovim životima ne znači da ih automatski predstavljaju u pozitivnom svetlu.

Meni je mnogo bitnije što su počeli, makar i stidljivo, u ovoj epizodi da se bave političkom pozadinom ubistva.

Indikativno je da su se neki od glavnih aktera iz tog perioda kao što su Koštunica i Dušan Mihajlović udaljili maksimalno iz javnog života, ne komuniciraju ni sa kim, a verujem da bi imali šta da kažu.

ne moras da ih velicas. dovoljno je prikazati ih kao neke socijalne slucajeve, neobrazovane od slicnih roditelja i sl koji su eto morali da postanu ubice i psihopate. 

prikazati te zveri kao bilo kakve ljude je automatski njihovo velicanje. 

mozda preterujem ali tak mi se cini..

u principu svi ti takvi filmovi i serije su mi odvratni i zabranio bih da ih gledaju mladji od 18 godina. 

• -1 1
Posted
27 minutes ago, Hele said:

Domaca produkcija, gluma, kamera, scenografija...

Dobro, ja moram da priznam da je meni sve ovo solidno rešeno, to jest best buy rešenje. Lepo su uštedeli na rasveti, scena je minimalna, mislim da su enterijeri uglavnom SIV (koji je takav i dalje, siv:)), a eksterijeri iz ruke sa minimalnim svetlom, pa se sve dosta gađa sa dokumentarnim snimcima iz Sablje. Ovo sinoć iskopavanje Stambolića, pa uviđaj na Meljaku, jedva su vidne tranzicije iz dokumentarnog u igrano. Tako da mi je to zanatski sve OK.

Problem imam sa dramaturškim delom, jednim delom kasta i izvedbi, kao i nekim nepreciznostima. 

• +1 2
Posted

Meni ova riba kida kako glumi. Sa tom simpsons facom

• +1 2
Posted
6 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Meni ova riba kida kako glumi. Sa tom simpsons facom

Odlicna je.

• +1 1
Posted (edited)

:D

Jebemti nedelju, pa se postizava: na forumu na kome su notorni kriminalci, bitange, raketasi, zelenasi, djubrad, od zla oca i jos gore majke Sopranosi, izdignuti do kulta, serijskog naravno, raspravlja se, i to ozbiljnotm da li TV serije generisu kriminal medju omladinom narocito...

:isuse: 

Edited by namenski