Zabalujev Posted November 20 Posted November 20 Bio je i policijski general Boško Buha, ubijen 2002. https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-je-pre-20-godina-ubijen-general-major-bosko-buha/ Zanimljiva priča sa njim, kako je nađen popodne 5.X u onom haosu i kako je iste večeri organizovao jedinicu da pomogne opoziciji u stabilizaciji situacije.
Amos Posted November 20 Posted November 20 Inače, Čume me najviše podseća na srpskog Pingvina. Onaj koji će preživeti sve. Od toga kako ih je izvukao iz raspalog Juga, pa preko onih svih pokušaja atentata, bežanja i vraćanja u zemlju, do ovih svedočenja. Koliko je ljudi likvidirano i pohapšeno a on se onako paranoičan provlačio kroz sve to. I još je tu, eno ga posećuje Šešeljev štand na sajmu knjiga.
Jesper23 Posted November 22 Posted November 22 (edited) On 19. 11. 2024. at 10:40, Vasilij Zajcev said: Bagzi je inače tvrdio da je Spasojević bio Šešeljev izvor "Laufer". Jedna od poslednjih informacija koje je tabloidima dostavio taj famozni izvor je bila da je "Đinđić meta slobodnog strelca" (po narudžbini "haških Srba"). Šešelj je navodno samo igrao šah sa Spasojevićem, koji bi trebao valjda da je poznati šahista pa i izazov u tom smislu... A jedna od poslednjih izjava te barabe pred bežanje u Hag je bila tipa da "misli Đinđić da može da posluje sa Čumetom koliko hoće, pa da ga otkači kad mu se ćefne...e neće moći, moraće Đinđć da podeli sudbinu sa Čumetom" (u trenutku kad su zemunci uveliko lovili Buhu). I taj njegov dobrovoljni odlazak u Hag, to je snažna indikacija da je znao šta se sprema...njima je Hag bio veliko zlo ali je očigledno znao da se spremalo još veće. Lončar je kupovao stan od Sretka Kalinića, bio u Šilerovoj, Toma žvalavio ono o Titovim problemima s nogom pred smrt...sve ukazuje da je SRS bio političko krilo klana, tj klan bio vojno krilo SRS-a, sa JSO u okviru te haške priče. Govna su i samu akciju nazvali "Stop Hagu". Naravno, siguran sam da se taj deo priče neće ni pomenuti u seriji. Zašto se nisu tad obračunali sa Šešeljem, tad je već oštrica prethodnog režima otupjela, pao je Legija? Imali su sve uslove, čak je i Milošević umro. Pominjso je Bagzi i Čedu, samo je pred sudom ublažio verziju pa je ispalo da su htjeli i Čedu da skinu, samo nisu znali kako. Jng nisu mogli kad je bio kod njih u Šilerovoj, ko bi to počistio, a ispalo bi da su loši domaćini. Ostavio je samo dio gdje su zajedno krali oružje nakon 5.10. Slažem se da pozadina ubistva još nije razjašnjena, čak i ove suptilne naznake da su tu da bi zamaskirale trag zvijeri. Ta priča da du Srbi iz Haga nešto naručili ne pije vodu nikako, da su imali nilo kakav uticaj ne bi završili u Hagu. Đinđića su smaknuli oni koji su ostali. Edited November 22 by Jesper23
John Coltrane Posted November 22 Posted November 22 On 19. 11. 2024. at 10:40, Vasilij Zajcev said: Bagzi je inače tvrdio da je Spasojević bio Šešeljev izvor "Laufer". Jedna od poslednjih informacija koje je tabloidima dostavio taj famozni izvor je bila da je "Đinđić meta slobodnog strelca" (po narudžbini "haških Srba"). Šešelj je navodno samo igrao šah sa Spasojevićem, koji bi trebao valjda da je poznati šahista pa i izazov u tom smislu... A jedna od poslednjih izjava te barabe pred bežanje u Hag je bila tipa da "misli Đinđić da može da posluje sa Čumetom koliko hoće, pa da ga otkači kad mu se ćefne...e neće moći, moraće Đinđć da podeli sudbinu sa Čumetom" (u trenutku kad su zemunci uveliko lovili Buhu). I taj njegov dobrovoljni odlazak u Hag, to je snažna indikacija da je znao šta se sprema...njima je Hag bio veliko zlo ali je očigledno znao da se spremalo još veće. Lončar je kupovao stan od Sretka Kalinića, bio u Šilerovoj, Toma žvalavio ono o Titovim problemima s nogom pred smrt...sve ukazuje da je SRS bio političko krilo klana, tj klan bio vojno krilo SRS-a, sa JSO u okviru te haške priče. Govna su i samu akciju nazvali "Stop Hagu". Naravno, siguran sam da se taj deo priče neće ni pomenuti u seriji. Druga izjava je bila još indikativnija "ako neko vidi Zorana Djindjića, u narednih mesec ili dva, neka mu kaže da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom" (parafraziram) Ove reči je izjavio, krajem februara 2003. budući predsednik države Tomislav Nikolić (na istoj bini koju je delio sa Šešeljem) Serija karina dronjava (pardon maj frenč) pre svega zato što se publika "navlači" na najveći istorijski dogadjaj u zadnjih 30 godina, ali se u nedostatku "muda" poturaju fiktivni likovi, već mnogo puta pominjani tast, misteriozni "gospodar svega" a koji btw metaforično boluje od raka, pa zatim Jović, pošteni DB-ovac koji otvara dušu televiiziji i naravno od početka do kraja sa malim Urošem koji je valjda metafora izgubljene mladosti, ne znam. Možemo pričati o umetničkim slobodama, o razdvajanju bukvalnog/dokumentarnog od igranog, ali mislim da ovde tome nema mesta. Tj. uradjeno je prilično diletantski. 3
namenski Posted November 22 Posted November 22 36 minutes ago, John Coltrane said: Serija karina dronjava (pardon maj frenč) pre svega zato što se publika "navlači" na najveći istorijski dogadjaj u zadnjih 30 godina, ali se u nedostatku "muda" poturaju fiktivni likovi, već mnogo puta pominjani tast, misteriozni "gospodar svega" a koji btw metaforično boluje od raka, pa zatim Jović, pošteni DB-ovac koji otvara dušu televiiziji i naravno od početka do kraja sa malim Urošem koji je valjda metafora izgubljene mladosti, ne znam. Možemo pričati o umetničkim slobodama, o razdvajanju bukvalnog/dokumentarnog od igranog, ali mislim da ovde tome nema mesta. Tj. uradjeno je prilično diletantski. Naravno da je kurcina, bas kao i Andric, sta se moglo i ocekivati... Narocito sto je samo ubistvo Djindjica, i stvarno i simbolicki, dogadjaj tolikog dometa u toliko dimenzija, da ga nema smisla pokusavati sabiti u TV seriju koja 'oces-neces barata takozvanim cinjenicama pogotovo dok su i stvarni akteri i jos vise posledice zivi i deluju na dogadjanja u Srbiji... Sa ambicijom da publici objasnitm kako je bilo ... Djindjicevo ubistvo ceka svoju umetnicku transpoziciju u pre svega beskrupulozno politizovani film, nesto u stilu Vajde ili Gavrasa, gde se nece morati da naslanja i na takve gluposti kao sto je fizicka slicnost glumaca sa stvarnim likovima... A to cemo se nacekati i tesko docekati: svesno ili ne, serija stavlja adakta sam dogadjaj i danasnjoj publici, utreniranoj na prosta resenja nudi upravo to, tako da je sve u svemu stvorila narativ za buduce rasprave o Djindjicu i okolnostima koje su dovele do njegovog streljanja na ono cuveno: bilo u dnevniku, gledao sam na televiziji seriji...
Hele Posted November 22 Posted November 22 Uros je umobolan lik, narocito posto treba da predstavlja vise likova ili klince u tadasnjoj/sadasnjoj Srbiji. Hoce to tako, kao dobar momcic, ali ono ide da rokne premijera i tu je u ekipi sa najgorim olosem u zemlji. Ali kao jbg keva se zna sa klosarima i on tu tako kao cini usluge jadan. Upao u lose drustvo mukice, ali divan decko, sa onom drugaricom je super, vidi se da je dusa. Kako ja nisam upao slucajno u neki klan? Ne ide to tako jbt, kao da nismo rasli ovde pa nam prodaju price kao da smo neki Norvezani koji gledaju seriju.
booyaka Posted November 22 Posted November 22 Realno u 90im nikad nije bilo lakše baviti se kriminalom, država je to čak i podsticala na neki način, dosta običnih ljudi su prodavali švercovane cigarete, gorivo, odeću, menjale se devize na ulici itd. Od toga do prodaje droge mali je bio korak, i svi smo znali barem sitne krimose, ko nije imao jasno izgrađen sistem vrednosti lako je mogao da sklizne u to. 4
Nikodije Posted November 22 Posted November 22 13 minutes ago, Hele said: Uros je umobolan lik, narocito posto treba da predstavlja vise likova ili klince u tadasnjoj/sadasnjoj Srbiji. Hoce to tako, kao dobar momcic, ali ono ide da rokne premijera i tu je u ekipi sa najgorim olosem u zemlji. Ali kao jbg keva se zna sa klosarima i on tu tako kao cini usluge jadan. Upao u lose drustvo mukice, ali divan decko, sa onom drugaricom je super, vidi se da je dusa. Kako ja nisam upao slucajno u neki klan? Ne ide to tako jbt, kao da nismo rasli ovde pa nam prodaju price kao da smo neki Norvezani koji gledaju seriju. Moj drug iz osnovne škole je ubijen sa 15 godina, da 15, jer je upao u neki kriminal. Ovako je bio super dečko, družili se, igrali fudbal, solidan đak, sve naizgled normalno.
booyaka Posted November 22 Posted November 22 Ja znam tri takva slučaja, svi iz mog razreda, isto osnovna škola.
ragasto Posted November 23 Posted November 23 To je porodica izbeglica kojima se u najtežem životnom trenutku neko našao. Pa tek onda ide sve ostalo. 2
John Coltrane Posted November 23 Posted November 23 Šmrika, to je pored Jadranova, na putu ka Rijeci, tamo je fin svet, nema krimosa
Sludge Factory Posted November 23 Posted November 23 Ova epizoda je katastrofa i zanatski. Cak imam utisak i da Bandovic glumi losije. Sranje.
Milosh76 Posted November 23 Author Posted November 23 Bandovic moze da gleda 3 minuta u jednu tacku i bice bolji od svih glumaca u seriji. Ovo veze nema da imenom serije, sve sto ima veze su prakticno sporedni likovi. Ulogu Legije sam mogao i ja da odigram toliko je bilo komplikovano, a sastanak sa DelPonte pored Djindjica, Ceda i Beba 😂😂😂 Mnogo gluposti i besmislica.
Hele Posted November 23 Posted November 23 Mene vec smara ozbiljno i nisam fan tih krimi dzimi RTS serija. Ali ok, ko voli nek izvoli. Izbor autora kakvu seriju snimaju. Valjda ce jednom snimiti nesto poput prvih pet minuta danasnje epizode, to je nesto sto bih ja voleo da gledam. Stvarni likovi, politicke spletke...
Recommended Posts