Jump to content
IGNORED

Sablja

Milosh76

Recommended Posts

Posted

Pa jeste, meni je smetalo sto je karikaturalno. Eto jos jedna zamerka, tu je Stukan pokidao Cumeta, ovde mi se ne svidja kao insepktor. Mnogo je bolji u ulozi negativca. 

Posted

meni Štukan pljunuti general Papaja Rodoljub Milović tako da sam očekivao story arc koji bi malo ispoštovao zbilju.

milovic-stukan.jpg

Posted
50 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Sumnjam, predaleko su otisli bez potrebe. Svidja mi se koncept gde idu idu kao past i present, vreme pre i nakon atentata, samo sto to nisu dobro iskoristili. Recimo da sad random klince koji gleda seriju pitas zasto je ubijen Djindjic dace ti 20 razlicitih odgovora. Takodje, Spasjojevic i Lukovic su potpuno nebitni likovi u seriji, ne isticu se ni najmanje. Cume takodje, kljucna licnost, u seriji potpuno nebitan. Covek je bio u vojnoj bazi u Slovackoj kad se desilo ubistvo, vrlo zanimljiv i vrlo bitan deo price je jedva pomenut. Bukvalno su resili da krenu u akciju zato sto se donosi zakon i zato sto ce ovaj propevati. Kako scenaristi nije bio zanimljiv taj detalj ili njegov upad u ambasadu u Turskoj gde je pobego od klana. Mogli su ove dve epizode da iskoriste da bolje objasne motive, to je kljuc, a dramaticnost ne bi falila jer je realnost bila zanimljivija od ovog random naklapanja. 

DB deo price, pa imali su svoje ljude u dbu, oni su ih postavili, cak taj deo i pominju, i onda izmisle tasta…ljudi su osudjeni, znaju im se imena i prezimena, ima mnogo informacija sa sudjenja koja mogu da se iskoriste da se napravi dobra prica. 

Je l' vredi gledati Klan? 

• +1 1
Posted

Meni je ova serija težak prosek. Nije ni totalno đubre, drži pažnju, ali ne razumem zašto snimati seriju po istinitom događaju (i to iz relativno skore istorije), a ubaciti ovoliko fikcije, izmišljenih scena i likova.

• +1 2
Posted (edited)

da bi se lakse reklo kriv je duh vremena i nuzno ali bezlicno korumpiran sistem. tast.

i djindjic jer je predao heroje. 

nijedna ideoloska recenica nije data djindjicu da parira toj tastovoj. samo gola dnevna praksa.

zasto su heroji™ predati hagu, zato. nigdje pomena 100000 mrtvih.

preproducirano smece od serije, eto.

Edited by morgana
  • +1 7
  • -1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
19 hours ago, ragasto said:

Gledaj odmah.

Meni je ovo ok, da se zagrebe koliko može po temi koja je prilično zaboravljena i vremenom iskrivljena. Pa ko je zainteresovan za dodatnu nastavu, eto mu i zapisnika sa suđenja.

Gde se može naći taj zapisnik sa suđenja?

Posted

Svako ko gleda seriju, a da nista ne zna o likovima (pa i to koji su izmisljeni, a koji stvarni), o tastu, JSO, DB i pripadnicima klana moze sve najgore da misli. Ne postoji nijedna scena u kojoj su pokazani u pozitivnom svetlu.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Svako ko gleda seriju, a da nista ne zna o likovima (pa i to koji su izmisljeni, a koji stvarni), o tastu, JSO, DB i pripadnicima klana moze sve najgore da misli. Ne postoji nijedna scena u kojoj su pokazani u pozitivnom svetlu.

Ovo je tačno.

Posted (edited)

no shit.

tast ne postoji. tu je samo radi mistifikacije i razvodnjavanja istorijske krivice.

sablja nije homeland nego istorijski događaj. naravno da je dramatizacija ideologizovana u korist gazde rts-a.

Edited by morgana
  • +1 5
  • -1 2
  • Vojvodo,serdare 2
Posted (edited)
22 minutes ago, morgana said:

da bi se lakse reklo kriv je duh vremena i nuzno ali bezlicno korumpiran sistem. tast.

i djindjic jer je predao heroje. 

nijedna ideoloska recenica nije data djindjicu da parira toj tastovoj. samo gola dnevna praksa.

zasto su heroji™ predati hagu, zato. nigdje pomena 100000 mrtvih.

preproducirano smece od serije, eto.

Sve je u skladu sa javnim servisom, mogli smo sa stopostotnom verovatnocom da kazemo da ce da propuste kroz dugine boje 

Edited by villiem
  • +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
Just now, villiem said:

Sve je u skladu sa javnim sevisom, mogli smo sa stopostotnom verovatnocom da kazemo da ce da propuste kroz dugine boje 

naravno.

Posted
15 minutes ago, Have_Fun said:

Gde se može naći taj zapisnik sa suđenja?

Nasao na pescaniku

Posted
1 hour ago, Amos said:

Je l' vredi gledati Klan? 

Mozes, nije nista posebno, ali moze da se pogleda.

• Hvala 1
Posted (edited)
38 minutes ago, morgana said:

no shit.

tast ne postoji. tu je samo radi mistifikacije i razvodnjavanja istorijske krivice.

sablja nije homeland nego istorijski događaj. naravno da je dramatizacija ideologizovana u korist gazde rts-a.

Kad je serija pocela, bila je prica da novinarka nije postojala, ali je simbol tadasnjeg novinarstva - odnosa prema Djindjicu i gazenje preko svega zarad informacija/licne koriste.

Tako onda mozemo reci i da je tast ta duboka drzava, odnosno neko ko stoji cak i iznad Markovica i ekipe. Pa nek tumaci to ko kako hoce, da li su to neki nasi ljudi, strane sluzbe...

Meni to nije problem, jasno je da postoji pozadina ubistva, cak i ona koja ide dalje od nama poznatih likova. Samo ne ocekuje se od autora serije valjda da to konkretno otkriju ko su tj. da imenuju nekog britanskog, americkog, ruskog... ili cijeg god coveka koji je tu vukao konce.

Meni je to sve ok. I sve mi je ok dok je uvek sve vezano uz pricu koja se stvarno dogodila. 

Spojler - ovde se sad rokaju dva pandura koja u stvari ni ne postoje. E, tu mi je vec problem i previse i besmisleno na kraju krajeva. Skretanje skroz sa price. Ajde da na primer jedan izmisljeni pandur rokne Spasojevica i Lukovica koji su se predali pa je tu kao fora da se kaze da su ova dvojica ubijeni, a nisu morali da budu. Medjutim, rokanje medjusobno dva izmisljena lika mi je previse, narocito kad to sada postaje glavna prica, tako se zavrsava epizoda...

Edited by Hele
  • Hvala 1
Posted
On 16. 11. 2024. at 11:43, Jimmy Kowalski said:

I molba za nekog od moderatora @aram @Valk@Hamlet Strašni da sakupi postove o Sablji na posebnu temu, kad vec nije otvorena odmah.

moram da napravim uvod jer se više ne vidi niz tvitova sa suđenja zemuncima, na jednom mestu bagzi priča kako je šljuka ubijen jer je to tražio čeda. tu priču sam vremenom skroz smetnuo s uma, a slušam opet novakovića na balkan info i on je u fazonu da je to takva budalaština da neće o tome da govori.