Кристофер Лумумбо Posted Monday at 00:52 Posted Monday at 00:52 (edited) Auu, kidnapovase mileta novakovica, pa predivno. uh, evo ga ponovo tast, mnogo je neprijatno. ovaj sto ubija mrava, ja sam sve vreme mislio da je on duca, toliko su upecatljivo prilazali likove iz zemunskog klana. Naravno, jos jedna :nije se desilo: scena. Cela epizoda je totalno sranje. Edited Monday at 01:07 by Кристофер Лумумбо
Hele Posted Monday at 01:11 Posted Monday at 01:11 Ne znam sta da mislim, prvi sam branio umetnicku slobodu i branim je i dalje, ali eto, meni se licno ne svidja previse odlazenje u pravcu da se ovoliko fokusira na izmisljene likove do nivoa da se oni sad i... Realno, tu smo da vidimo kako su predstavili ovaj dogadjaj, onaj dogadjaj, ko glumi koga, kako su skinuli likove... to daje seriji puta 5 na zanimljivosti. Neka RTS-ova serija gde panduri i neka novinarka rasvetljavaju ubistvo i pozadinu nekog xy ubistva... pa ne bih ni gledao iskreno. Nadam se samo da sad ovo preterano skretanje sa stvarnih likova nije iz nekih drugih razloga... Ajde da vidimo kako ce se zavrsiti pa da donosimo sud. Ipak, eto zakljucka, naterali su me na razmisljanje - umetnicki cilj ispunjen.
Кристофер Лумумбо Posted Monday at 01:50 Posted Monday at 01:50 (edited) Uh, nakon 6. epizode prekidam da gledam seriju, ovo veze sa mozgom nema, uspeli su pricu da uteraju u random krimi seriju koja veze nema sa desavanjima Edited Monday at 01:51 by Кристофер Лумумбо 2
garcia Posted Monday at 02:57 Posted Monday at 02:57 je l samo meni ona novinarka ide na živac? to je kao gluma? nadrkani pogled moj ima da te zvekne™ pročitah negde da je triput padala prijemni za akademiju. 2 2
Mindaugas Žukauskas Posted Monday at 08:20 Posted Monday at 08:20 Kakvi fleševi da se onoliko pušilo u radnom prostoru. Dobro smo mi i pretekli, ma koliko nas bilo 1
smooth.Op Posted Monday at 11:04 Posted Monday at 11:04 Malo sam preleteo gostovanje autora serije kod Galeba. Čitav koncept se zasniva na tri fiktivna lika, plus Đinđić. Oni treba da pokriju bitne aspekte, politika, mediji, policija i kriminal. Na primer, Uroš služi da se publika identifikuje sa tim likom i on je prozor u taj svet. Nema scene klana u kojoj nije Uroš. Svi iz klana su prikazani kroz njegove oči. To je suština koncepta. Svesno su birani stariji glumci za uloge zemunaca i Legije. Oni su imali oko 35 godina, a izgledali su na slikama i imali životno iskustvo kao da su dosta stariji. Tako da su se tražili glumci koji to samom pojavom mogu da iznesu, više nego da bude imitacija. Ideja za snimanje serije je potekla od RTS 2018/19. godine. Konkurisali su za razne EU fondove, pa su zbog apliciranja morali da napišu sadržaje epizoda. Imali su za tri epizode, a onda su angažovali još jednog scenaristu kako bi zadovoljili traženu formu (ili šta već) i tako su sklopili osam epizoda. 1 1
Zabalujev Posted Monday at 12:20 Posted Monday at 12:20 U ovoj epizodi je pomenut i "čika Miki", DBovac koji je bio u vezi sa novinarkinom mamom. Ti metodi su primenjivani i u drugim obaveštajnim agencijama, na primer https://www.theguardian.com/uk-news/2018/oct/15/undercover-police-spies-infiltrated-uk-leftwing-groups-for-decades https://www.abc.net.au/news/2020-12-06/uk-women-discover-boyfriends-were-undercover-police-officers/12949940 Ima i dece rođene iz takvih veza, agenti su koristili identitete preminule dece približno njihovog godišta.
Кристофер Лумумбо Posted Monday at 12:46 Posted Monday at 12:46 Ok, ali zasto uopste pominju to kada imaju prave ljude i prave dogadjaje koji su jos zanimljiviji? Ne razumem ovaj koncept gde je u pocetku 80% stvarnost 20% fikcija, a onda zaokret gde je 80% fikcija. Zasto sludjuju ovaj napaceni narod, dovoljno je dramaticno i bez ovih jefitinih skretanja. 5
Nikodije Posted Monday at 12:55 Posted Monday at 12:55 To jeste čudno, al možda se vrate na pravi put u finišu, videćemo. Ovi fiktivni likovi bi trebalo da nas vode kroz priču, a ne da odjednom njihove izmišljene priče postanu fokus. Ako ostanu na polju fikcije biće šteta zbog propuštene šanse.
Hele Posted Monday at 13:02 Posted Monday at 13:02 Pa pise lepo da su imali tri epizode pa je dosao novi scenarista. Kucao sam jutros na guglu: ,,sablja serija forum", da vidim sta se jos pise. Naravno, odmah izlazi faking ana.rs. Tamo devojke pisu iskljucivo o izmisljenim likovima i dogadjajima u seriji. Kao da gledaju fikciju, pu, kakvo djubre Boris itd. Tako da, mislim da eto odgovora zasto je to tako. Njima je glavni utisak da je neki izmisljeni lik djubre. Kapiram da je serija ipak trebala neke druge poruke da posalje. Ali, eto, ostacu pri temu da postujem umetnicku slobodu. Ako je to.
Zabalujev Posted Monday at 13:03 Posted Monday at 13:03 U ove dve epizode su išli na to da ilustruju kako je DB bio gadan, možda zato više idu u ove šeme. Videćemo kako će da finiširaju, ali ovo sa ovom dvojicom pandura, mislim preteraše...
Кристофер Лумумбо Posted Monday at 13:18 Posted Monday at 13:18 Sumnjam, predaleko su otisli bez potrebe. Svidja mi se koncept gde idu idu kao past i present, vreme pre i nakon atentata, samo sto to nisu dobro iskoristili. Recimo da sad random klince koji gleda seriju pitas zasto je ubijen Djindjic dace ti 20 razlicitih odgovora. Takodje, Spasjojevic i Lukovic su potpuno nebitni likovi u seriji, ne isticu se ni najmanje. Cume takodje, kljucna licnost, u seriji potpuno nebitan. Covek je bio u vojnoj bazi u Slovackoj kad se desilo ubistvo, vrlo zanimljiv i vrlo bitan deo price je jedva pomenut. Bukvalno su resili da krenu u akciju zato sto se donosi zakon i zato sto ce ovaj propevati. Kako scenaristi nije bio zanimljiv taj detalj ili njegov upad u ambasadu u Turskoj gde je pobego od klana. Mogli su ove dve epizode da iskoriste da bolje objasne motive, to je kljuc, a dramaticnost ne bi falila jer je realnost bila zanimljivija od ovog random naklapanja. DB deo price, pa imali su svoje ljude u dbu, oni su ih postavili, cak taj deo i pominju, i onda izmisle tasta…ljudi su osudjeni, znaju im se imena i prezimena, ima mnogo informacija sa sudjenja koja mogu da se iskoriste da se napravi dobra prica. Mediji, tu su takodje zasrali, umesto da pokazu drugi ugao, onaj koji se zaista desio, a to je da klan ima svoje novinare, svoje medije kojima duca direktno diktira sta da pisu oni izmisle jalovu pricu. 2
Milošica Posted Monday at 13:23 Posted Monday at 13:23 Znam da je nekim ljudima "Klan" delovao neozbiljno, čak i karikaturalno, ali meni je tu sve što pominješ mnogo bolje obuhvaćeno. Da li zbog većeg broja epizoda, da li što je akcenat serije baš na klanu, ne znam.
Recommended Posts