Vasilij Zajcev Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 11 hours ago, April said: Meni se plače kad vidim ko je čuvao Premijera. Na prvi pokušaj atentata policija dolazi za pola sata?! Što je najgore, taj Limes nije ni bio prvi pokušaj. Njega su valjda prvi put čekali na naplatnoj rampi sa zoljama, kada se vraćao s Kopa gde je i povredio nogu igrajući fudbal s nekom panduracijom.. A "obezbeđenje" je bilo stranačko, tj. ono koje ga je pratilo i dok je bio u DS-u. Sam Đinđić je imao veliko podozrenje prema generalno ideji "čuvanja", praćenja, zaštite...smatrao je to reliktom prošlosti i bilo mu je najniže na listi prioriteta. Zato je i pustio da mu stranka uvali "braću burgije", Veruoviće, koji su bili sitni uličarski krimosi s kraja osamdesetih, ortaci u tim godinama i sa samim Legijom, koji je takođe pripadao tom najnižem pilićarskom sloju wanna be krimosa. Mislim da ih Mile Novaković opisuje kao "jajare". Kad takva oportuna bitanga, kome je životna misija da s ulice uđe u neki salonac, dospe na poziciju šefa obezbeđenja premijera, on tu dužnost obavlja pre svega štiteći tu svoju guzicu. Prirodno, krije svoje neznanje nesarađujući sa drugima koji imaju znanje u toj oblasti, niti se trudi da nauči nešto novo iz oblasti kojom se bavi. Na sve to, radi se i o priglupom liku koji manjka bazičnom logikom. Ako imaš dokumentovanog člana kriminalne grupe kojoj se sprema hapšenje da ti preseče kolonu sa Premijerom, onda dižeš uzbunu, menjaš proceduru, rutinu, sve... Dodao bih tu i Janjuševića, na čijem je krilu i izdahnuo premijer, a koji je trebao da bude neki savetnik za bezbednost. Ovog puta boske-oportunista.. Sećam se da se u jednom trenutku i sam Vesić predstavljao kao Đinđićev telohranitelj, sav onako sitan i saobraćajni pandur. Prosto previše oportunista, a diletanata, se tu bilo naklatilo da je to i moglo drugačije da se završi. Ja vremenom počinjem da prihvatam tu ideju, bukvalno paradigme Srbije - ti ako hoćeš da očistiš svinjac, ti moraš da uđeš u njega. Da se isprljaš. Da ti se govna lepe za nogavice... A treći metak je čista udbaška priča i plasirao ju je udbaški novinar, Nikola Vrzić. Ovaj retard je to pokupio u letu, verovatno intuitivno, verovatno pokušavajući prvo sebe da opere od ideje da doveo Premijera na štakama na 180m od snajperiste. Inače se izjave aktera kakav je on uzimaju sa najmanjom dozom poverenja. Pogođen, u šoku, baš će jasno da razazna šta je pucanj, šta eho, šta rikošet... Gluposti. Na sve to je Jovanović odveo inspektore na mesto gde je upucavao pušku, nađene čaure, veštačeno oružje, sve nedvosmisleno utvrđeno (snimljeno i potpisano). 5 1
garcia Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago a tek priča o ledenom metku... ontopic: zlatko burić je legenda. u potpunosti potisnuo hrvacki i priča srbski 100%. mada se malo oseća da beži od infinitiva i nakalemljuje "da... da...", što bi Hrvati posprdno nazvali "dadakanjem" 😁
Hele Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Nepotrebno ovoliko izivljavanje za kraj, ali ajde. Ono, shvatili smo. Edited 21 hours ago by Hele 1
Fakundo Sava Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Vratio sam prvu epizodu ,kako nam je hrvatica lepo šuknula "Nikad nisi znao igrat nogomet" Loš je Jovica Stanišić ,i glumac i predstavljanje lika ,ne može to tako A gde Živković jel su njega preskočili zbog loše frizure Edited 18 hours ago by Fakundo Sava
vracharac Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Izudin Bajrovic je dobar glumac, a za Jovicu S se secam da je izgovorio novinarima dve recenice 1995 kad je oslobadjao valjda plave slemove koje je Mladic vezao za mostove ili francuske pilote. Tesko da bilo ko moze reci da li ga je dobro ili lose skinuo
Jimmy Kowalski Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Izudin prica kako inace prica, tako da nije ni pokusao da "udje u lik". Vrlo neubedljivo. I onaj sef Bandovicu i Stukanu ne moze da sakrije bosanski akcenat..
Zabalujev Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Aaa, Mraović Mrav je Vukojević Vuk, svo vreme nam je bilo pred očima. Dobra je peta, ilustracija "Haškog bratstva" i dip stejta. Neko mi reče pri gledanju serije da ga serija podseća na neke novije italijanske, verujem. Štukan u sceni kad se nervira postaje Bosanac. Opet mi samo upadaju u oči akcenti. Elem, serija drži nivo. Oko Đinđićevog obezbeđenja, sećam se da je i to bilo predmet kritika u ono vreme - nikud ne sme bez telohranitelja, šta će mu toliko obezbeđenje, zašto se selio u državnu rezidenciju iz svog stana, kako Koštunica može i dalje da živi u svom stanu na Ćoldoru... Na kraju potpuno amatersko obezbeđenje, a profesionalci iz MUP na to,valjda, samo slegali ramenima? Edited 12 hours ago by Zabalujev 1
Hamlet Strašni Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Vasilij Zajcev said: Što je najgore, taj Limes nije ni bio prvi pokušaj. Njega su valjda prvi put čekali na naplatnoj rampi sa zoljama, kada se vraćao s Kopa gde je i povredio nogu igrajući fudbal s nekom panduracijom.. A "obezbeđenje" je bilo stranačko, tj. ono koje ga je pratilo i dok je bio u DS-u. Sam Đinđić je imao veliko podozrenje prema generalno ideji "čuvanja", praćenja, zaštite...smatrao je to reliktom prošlosti i bilo mu je najniže na listi prioriteta. Zato je i pustio da mu stranka uvali "braću burgije", Veruoviće, koji su bili sitni uličarski krimosi s kraja osamdesetih, ortaci u tim godinama i sa samim Legijom, koji je takođe pripadao tom najnižem pilićarskom sloju wanna be krimosa. Mislim da ih Mile Novaković opisuje kao "jajare". Kad takva oportuna bitanga, kome je životna misija da s ulice uđe u neki salonac, dospe na poziciju šefa obezbeđenja premijera, on tu dužnost obavlja pre svega štiteći tu svoju guzicu. Prirodno, krije svoje neznanje nesarađujući sa drugima koji imaju znanje u toj oblasti, niti se trudi da nauči nešto novo iz oblasti kojom se bavi. Na sve to, radi se i o priglupom liku koji manjka bazičnom logikom. Ako imaš dokumentovanog člana kriminalne grupe kojoj se sprema hapšenje da ti preseče kolonu sa Premijerom, onda dižeš uzbunu, menjaš proceduru, rutinu, sve... Dodao bih tu i Janjuševića, na čijem je krilu i izdahnuo premijer, a koji je trebao da bude neki savetnik za bezbednost. Ovog puta boske-oportunista.. Sećam se da se u jednom trenutku i sam Vesić predstavljao kao Đinđićev telohranitelj, sav onako sitan i saobraćajni pandur. Prosto previše oportunista, a diletanata, se tu bilo naklatilo da je to i moglo drugačije da se završi. Ja vremenom počinjem da prihvatam tu ideju, bukvalno paradigme Srbije - ti ako hoćeš da očistiš svinjac, ti moraš da uđeš u njega. Da se isprljaš. Da ti se govna lepe za nogavice... A treći metak je čista udbaška priča i plasirao ju je udbaški novinar, Nikola Vrzić. Ovaj retard je to pokupio u letu, verovatno intuitivno, verovatno pokušavajući prvo sebe da opere od ideje da doveo Premijera na štakama na 180m od snajperiste. Inače se izjave aktera kakav je on uzimaju sa najmanjom dozom poverenja. Pogođen, u šoku, baš će jasno da razazna šta je pucanj, šta eho, šta rikošet... Gluposti. Na sve to je Jovanović odveo inspektore na mesto gde je upucavao pušku, nađene čaure, veštačeno oružje, sve nedvosmisleno utvrđeno (snimljeno i potpisano). Nije njemu stranka uvalila Veruoviće. Možda služba neka ili neko iz sluzbe koji je bio u stranci ali ne stranka. Jel mu i Dejana Živkovića nametnula stranka? 1
Hele Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Urosev psiholoski profil mi je malo nejasan. Kad nije sa klanom, najnormalniji je momak svojih godina i dobra dusa. I onda ode sa najvecim olosima. Kao nece bas do kraja da ucestvuje u mucenju, ali tu je sve vreme sa njima i odan. Koji je to tacno mentalni sklop? Zemunci su svi psihopate, normalan covek bi pukao i vristao u njihovom okruzenju.
April Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Izudin Bajrovć je doktor profesor. Uvek sveden, kilometrima od banalnih imitacija, legitimni naslednik Zaima Muzaferije. Samim svojim karakterom Bajrović podseća na Stanišića, uvek deluje iz drugog plana, kratkim pitanjem sa pauzama, Reklo bi se da samo nastavlja tamo gde je stao u Žalicinom Gori vatra, ali je tad bio mladi lokalni kvarni pandur na nižoj poziciji, a ovde već napravio karijeru, stekao iskustvo i manire. 1
Nikodije Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Hele said: Nepotrebno ovoliko izivljavanje za kraj, ali ajde. Ono, shvatili smo. To ubistvo Vuka jeste bilo tako surovo obavljeno, jedino mi se time line ne poklapa. Mislim da je Vuk ubijen mnogo posle Sablje. Možda su mu zato i promenili ime u seriji. 2
Nikodije Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago ...btw kada je na kraju uvodnog dela dok Đinđić odlazi JS rekao na telefonu "sa ovim ne može da se razgovara" zaledio sam se koliko je to bilo efektno. 1
Vasilij Zajcev Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 47 minutes ago, Hamlet Strašni said: Nije njemu stranka uvalila Veruoviće. Možda služba neka ili neko iz sluzbe koji je bio u stranci ali ne stranka. Jel mu i Dejana Živkovića nametnula stranka? Ne znam ko je Dejan Živković.
Vasilij Zajcev Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Izudin prica kako inace prica, tako da nije ni pokusao da "udje u lik". Vrlo neubedljivo. I onaj sef Bandovicu i Stukanu ne moze da sakrije bosanski akcenat.. Ma cela uprava beogradske policije zvuči kao policijska stanica Sokolac 1 2 1
Hamlet Strašni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 56 minutes ago, Vasilij Zajcev said: Ne znam ko je Dejan Živković. A kako mu je stranka uvalila Veruoviće i Gezu?
Recommended Posts