kurdi Posted December 12 Posted December 12 On 27. 11. 2024. at 19:15, wayfaring stranger said: Ima tu sta da se istrazuje nisu ti u box-u diskovi po redu!
wayfaring stranger Posted December 12 Posted December 12 6 hours ago, kurdi said: nisu ti u box-u diskovi po redu! Jel? Nisam primetio. Popraviću. Inace taj boks je kupljen tako sto su poslate pare Glitterhouseu za nesto sasvim drugo, a oni nisu imali pa su ponudili pored ostalog taj boks koji im je tek stigao. Bilo sudjeno da završi kod mene. Sa druge strane, dao sam ga jednom bivšem posetiocu berze u SKCu kod koga je stajao par godina. Na kraju čujem da je čovek umro i oprostim se od boksa. Nakon par meseci javlja mi se zajednički drugar i kaže da mu je pre smrti taj drugar, pored ostalog, dao i boks da mi vrati. Bio sam u šoku. Townesova muzika je predodredjena da se uvuče u moj život i tu večno ostane. O Townesu mogu mesecima. Npr. kako sam ga otkrio. Nikola Tamindzic (koga jako dobro znaš-znamo) je te inflatorne 1993 doneo na berzu New West motel da proda. Posto ga nije prodao, na kraju berze pitam da čujem. Kaže, naravno, samo ti si noiser, neće se to tebi svideti iako je Sub Pop. Nije to klasičan Sub pop bend. Pustim album i narednih šest meseci nisam mogao da se odlepim od istog. Na albumu je i obrada Snake mountain blues, Townes Van Zandta. Ko je TVZ? Niko sa berze nije imao nista od njega te '93. Žika (koga takodje dobro znaš) pozajmi od Žikice cd Live and obscure i napravi mi kopiju. Iako je to daleko od najboljih TVZ liveova, ta blues ogoljenost i neverovatna emocija prilikom izvođenja su me razbili iznutra i to je bilo to. Inicijacija završena. Posvećenost i danas traje. Već dvadesetak godina mi je interesantno da čujem obrade njegove ovih pesama. Ima neverovatno dobrih. Moj doprinos legatu TVZa je objavljen na desetogodisnjicu njegove smrti. 3 1
Peter Fan Posted December 12 Author Posted December 12 7 hours ago, wayfaring stranger said: Već dvadesetak godina mi je interesantno da čujem obrade njegove ovih pesama. Ima neverovatno dobrih. evo do sad nisam znao da Snake Mountain Blues njegova pjesma. Ja sve mislio Colter Wall.
Peter Fan Posted December 12 Author Posted December 12 Inace iz mora lose glume i slabog scenarija, "Yellowstone" je izbacio i jedan biser za kog bez te serije ne bih ni znao da postoji: Poslije sam saznao da je tip vec dobio Oskara (uz TJ Burnetta) za pjemu The Weary Kind za "Crazy Heart" film (Jeff Bridges). 1
Peter Fan Posted December 12 Author Posted December 12 8 hours ago, wayfaring stranger said: Već dvadesetak godina mi je interesantno da čujem obrade njegove ovih pesama. Ima neverovatno dobrih. Ako nije najbolja, onda je najpopularnija, a i video je odlican (uz TVZ cameo): Vrti se skoro svakodenvno na satelitskim radio stanicama. Trivia je da je jedan od najpopularniih satelitskih country kanala pokrenuo jedan drugi van Zandt. Pogodite koji, ali bez Googla :-)
wayfaring stranger Posted December 12 Posted December 12 1 hour ago, Peter Fan said: Ako nije najbolja, onda je najpopularnija, a i video je odlican (uz TVZ cameo): Meni lično najbolja obrada te pesme Mada i ova dvojica nisu za bacanje https://youtu.be/Fd41cVwl9FY Mnoge obrade TVZ pesama su bolje od originala jer imaju i osećaj koji je imao Townes dok ih je pevao, ali su mnogo bolje odsvirane, a nekada i aranzirane. A kada pesma promeni vlasnika zvuci ovako
wayfaring stranger Posted December 12 Posted December 12 2 hours ago, Peter Fan said: evo do sad nisam znao da Snake Mountain Blues njegova pjesma. Ja sve mislio Colter Wall. Townesova i Colterova su dve različite pesme istog imena.
Peter Fan Posted December 12 Author Posted December 12 7 minutes ago, wayfaring stranger said: Townesova i Colterova su dve različite pesme istog imena. eto, nisam ni znao da ne znam! :-) Moracu kasnije da preslusam TvZ pjesmu. 14 minutes ago, wayfaring stranger said: Meni lično najbolja obrada te pesme Navodno je Willie Nelson prvo cuo njezinu verziju i onda se odlucio da je obradi. Ne znam koliko je to tacno.
wayfaring stranger Posted December 13 Posted December 13 5 hours ago, Peter Fan said: Navodno je Willie Nelson prvo cuo njezinu verziju i onda se odlucio da je obradi. Ne znam koliko je to tacno. Merle Haggard i Willie Nelson su Pancho and Lefty snimili 1983 godine, a Gillian Welch je prvi album izdala 1996. 1 1
Peter Fan Posted December 13 Author Posted December 13 11 hours ago, wayfaring stranger said: Merle Haggard i Willie Nelson su Pancho and Lefty snimili 1983 godine, a Gillian Welch je prvi album izdala 1996 Konsultovao sam internet i sad vidim da je Nelson prvo cuo Emmylou Harris verziju. Ja sam to u glavi pomijesao sa GW.
Peter Fan Posted December 13 Author Posted December 13 17 hours ago, wayfaring stranger said: A kada pesma promeni vlasnika zvuci ovako Sad sam nasao vremena da ovo odlusam na boljim sluslicama. Ja nikad nisam cuo za ovaj band, ali meni je ovo odlicno. Sad cu morati i njih da istrazujem :-)
Peter Fan Posted Tuesday at 14:46 Author Posted Tuesday at 14:46 Ako je "There Is a Light That Never Goes Out" najljepsa ljubavna pjesma, onda je "In Spite of Ourselves" najvickastija:
Recommended Posts