Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

americana - bluegrass - country - dixie - folk

Featured Replies

• Replies 243
  • Views 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Peter Fan
    Peter Fan

Nismo imali ovu stvar na topoku, pa mislim da ga moramo isposhtovati. Vijest o Krisovoj smrti me uhvatila na ukrcavanju aviona iz Tokija za Chicago, te sam onda 12 sati zaredom slusao njegovu i muzik

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

Jel? Nisam primetio. Popraviću. Inace taj boks je kupljen tako sto su poslate pare Glitterhouseu za nesto sasvim drugo, a oni nisu imali pa su ponudili pored ostalog taj boks koji im je tek stigao. Bi

• Ko voli Loretu? Svi volimo Loetu Ja sam relativno skoro skontao kakav je badass ona bila i kako je pokazivala srednji prst, pa nema kome nije. Počev od muzičke industrije, preko Nešvil scene, pa do

Posted Images

i boginja instrumenta, a i inace>

Spoiler

+

Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu

Preslusavajuci poslednje dvije strane, vise nisam ni u sta siguran. Osim toga, nije to sve glede nesigurnosti... kontam da cu pogrijesiti svakako iako nisam ni u to siguran, prastajte ako.

Elem, jednom davno sam ispizdio najstrasnije, htio ubiti par ljudi, utom se zacugam u kafani ovlas, niko me ne jebe ozbiljno, dovucem se kuci. dohvatim se yt i prvi put cujem...

Ovaj momenat kad trebaju nove cipele klincu iako bi slomio pola firme je nenadjebivo iskren :ziga: I nikad me nije prosao. Moji danas imaju 15 i 12 :heart:

I drink a little beer that evening...

Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. 

15 minutes ago, Seabass said:

Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. 

Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt :D 

A San Quentin, 10 god ranije 

Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih

Edited by kipo

4 minutes ago, kipo said:

Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt :D 

A San Quentin, 10 god ranije 

Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih

Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. :)

Kris Kristofferson je autor ove pjesme. 

22 minutes ago, Seabass said:

Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. :)

Kris Kristofferson je autor ove pjesme. 

Jbt :D

• Author
20 hours ago, kipo said:

Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu

Nema sta da skreces, sam naslov topika je nekoherentan: dixie tesko da pripada Hillbilly nasljedju. Iako sam ja na umu vise imao geografaski pojam. Mada niti folk, a tek posebno country nisu ograniceni na jug. Naprotiv.

Tako da se nemas zbog cega izvinjavati.

19 hours ago, Seabass said:

Merle je fenomen, kao i Cash. 

A kad smo vec kod njega, evo par slika sa jednog kalifronijskog putovanj: mural u Sacramentu povodom 50-godisnjice albuma "At Folsom Prison". Mural je na 15 spratova, a zatvor je 30-ak km od ove zgrade.

image.thumb.png.818b78cab21179dd33d609083642d7eb.png

image.thumb.png.70382d8c532a0c8b4a68fd6c8ff3dd22.png

Kako je Johnny Cash nadosao na tekst i aranzman za Folsom Prison Blues

Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih:

Roy Clark je jedan od najboljih gitarista svih vremena.

• Author
3 hours ago, Seabass said:

Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih:

Ova nije nuzno o vozu, ali je nazvana po jednom:

E, nemoj, Amerika, vozovi...:wub:

• Author

A kad sam vec kod vozova i Gillian Welch, evo jos jedna koja je uspotno o vozovima, a Gillian je radi bolje nego original, ali ova izvedba je meni bolja i od Gillian: