Jump to content
IGNORED

americana - bluegrass - country - dixie - folk

Peter Fan

Recommended Posts

Posted

Intervju sa Wrecks Bellom gde on priča o svom priča o svom prijateljstvu sa Van Zantom, raznim zgodama i nezgodama u koje su upadali. Ima i malo kako je nastala Rex’s Blues… Svašta nešto, dirljivo i iskreno

Mrzi me sad da kopam, čini mi se da ima na kanalu ovog čiče Otis Gibsa prepričana legendarna i potpuno nenormalna avantura kad su hteli da otvore grobnicu Blejza Folija. Valjda je u džepu odela u kojem je sahranjen ostao pawn ticket za Van Zantovu gitaru :lol:

• +1 2
Posted

Kad već spomenuh Blejz Folija 

I to je isto totalno sumanuta priča kako je ubijen u Ostinu. I zašto je sahranjen u kovčegu oblepljenim sa duct tape od strane njegovih prijatelja :gospode:

• +1 2
Posted

Duct tape messiah

• +1 1
Posted
21 hours ago, Seabass said:

A Kenny Rogers?

Meni licno je previse isproduciran i sladunjav.

15 hours ago, bios said:

a Van Zantom, 

Moj interes za ovaj zanr (i  sljedstveno za ovaj topik) dugujem upravo njemu. 

Prije 7-8 godina na Netflxu nam iskoci  "Hell or High Water" film, i supruga i ja odlucimo da ga pogledamo, iako trailer nije obecavao. Kontam Bridges je pa vjerovatno nije losh.

I kako film odmice, ja malo, malo pa uljucujem Soundhound. Prvo iskoci neka stvar koju je Nick Cave komponovao sa sam film, pa onda neki tip sa fenomenalnim glasom (ispostavi se Chris Stapleton, za koga nikad prije nisam cuo) i Townes sa "Dollar Bill Blues".

Za njega takodje prije toga nisam bio cuo, ali me strasno zaintersovao i lik i djelo, i od onda istrazujem cijeli taj spektrum.

BTW, cijeli soundtrack je fenomenalan.

• +1 1
Posted
50 minutes ago, Peter Fan said:

i Townes sa "Dollar Bill Blues".

Za njega takodje prije toga nisam bio cuo, ali me strasno zaintersovao i lik i djelo, i od onda istrazujem cijeli taj spektrum.

Ima tu sta da se istrazuje

spacer.png

• +1 3
Posted

7 minutes ago, wayfaring stranger said:

Ima tu sta da se istrazuje

Blaze Foley i Townes Van Zandt su meni nepoznata imena i intrigiran sam za research.

Blagodarim. :)

Kad se spomenu Nick Cave, sjetih se da je imao neku kolaboraciju sa Johnny Cashom, pa sam malo pronjuskao...

Nick Cave ima website Red Hand Files, gdje odgovara na pisma fanova i stvarno vrijedi potrositi malo vremena iscitati ponesto, Nick stvarno lijepo pise. Uspio sam naci pricu o ovoj kolaboraciji sa Cashom, prekrasna prica. 

Posted

Divna pjesma, bas tuzna ali bas divna

• +1 1
Posted

ima (skoro) cela lista iz dokumentarca ako se klikne gore desno (nase desno)

+

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 17. 11. 2024. at 2:18, kipo said:

Ja sam malo mladji pa nisam pohvatao te niti ali da, zaista bih volio cuti vise stvari njihovih, jer na Sptify/ yt ima tek 2-3.

Proveri poruke.

Posted
19 minutes ago, wayfaring stranger said:

Proveri poruke.

Blagodarim :)

Posted
On 30. 11. 2024. at 3:54, holden kolfild said:

ima (skoro) cela lista iz dokumentarca ako se klikne gore desno (nase desno)

Kad je vec o dokumentarcima rijec, onda treba istaci Ken Burnsov "Country Music".

Malo je reci da je odlican, a dio koji je meni 100% rezonantan je ovdje: