kipo Posted November 24 Posted November 24 Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu 1
kipo Posted November 24 Posted November 24 Preslusavajuci poslednje dvije strane, vise nisam ni u sta siguran. Osim toga, nije to sve glede nesigurnosti... kontam da cu pogrijesiti svakako iako nisam ni u to siguran, prastajte ako. Elem, jednom davno sam ispizdio najstrasnije, htio ubiti par ljudi, utom se zacugam u kafani ovlas, niko me ne jebe ozbiljno, dovucem se kuci. dohvatim se yt i prvi put cujem... Ovaj momenat kad trebaju nove cipele klincu iako bi slomio pola firme je nenadjebivo iskren I nikad me nije prosao. Moji danas imaju 15 i 12 I drink a little beer that evening... 1
Seabass Posted November 24 Posted November 24 Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. 1
kipo Posted November 24 Posted November 24 (edited) 15 minutes ago, Seabass said: Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt A San Quentin, 10 god ranije Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih Edited November 24 by kipo
Seabass Posted November 24 Posted November 24 4 minutes ago, kipo said: Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt A San Quentin, 10 god ranije Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. Kris Kristofferson je autor ove pjesme. 1
kipo Posted November 24 Posted November 24 22 minutes ago, Seabass said: Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. Kris Kristofferson je autor ove pjesme. Jbt
Peter Fan Posted November 25 Author Posted November 25 20 hours ago, kipo said: Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu Nema sta da skreces, sam naslov topika je nekoherentan: dixie tesko da pripada Hillbilly nasljedju. Iako sam ja na umu vise imao geografaski pojam. Mada niti folk, a tek posebno country nisu ograniceni na jug. Naprotiv. Tako da se nemas zbog cega izvinjavati. 19 hours ago, Seabass said: Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. Merle je fenomen, kao i Cash. A kad smo vec kod njega, evo par slika sa jednog kalifronijskog putovanj: mural u Sacramentu povodom 50-godisnjice albuma "At Folsom Prison". Mural je na 15 spratova, a zatvor je 30-ak km od ove zgrade. 1
Seabass Posted November 25 Posted November 25 Kako je Johnny Cash nadosao na tekst i aranzman za Folsom Prison Blues
Seabass Posted November 25 Posted November 25 Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih: Roy Clark je jedan od najboljih gitarista svih vremena. 1
Peter Fan Posted November 25 Author Posted November 25 3 hours ago, Seabass said: Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih: Ova nije nuzno o vozu, ali je nazvana po jednom: 1
Peter Fan Posted November 25 Author Posted November 25 A kad sam vec kod vozova i Gillian Welch, evo jos jedna koja je uspotno o vozovima, a Gillian je radi bolje nego original, ali ova izvedba je meni bolja i od Gillian:
Recommended Posts