Jump to content
IGNORED

americana - bluegrass - country - dixie - folk

Peter Fan

Recommended Posts

Posted

i boginja instrumenta, a i inace>

Spoiler

+

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu

• Wub 1
Posted

Preslusavajuci poslednje dvije strane, vise nisam ni u sta siguran. Osim toga, nije to sve glede nesigurnosti... kontam da cu pogrijesiti svakako iako nisam ni u to siguran, prastajte ako.

Elem, jednom davno sam ispizdio najstrasnije, htio ubiti par ljudi, utom se zacugam u kafani ovlas, niko me ne jebe ozbiljno, dovucem se kuci. dohvatim se yt i prvi put cujem...

Ovaj momenat kad trebaju nove cipele klincu iako bi slomio pola firme je nenadjebivo iskren :ziga: I nikad me nije prosao. Moji danas imaju 15 i 12 :heart:

I drink a little beer that evening...

• +1 1
Posted

Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. 

• +1 1
Posted (edited)
15 minutes ago, Seabass said:

Merle Haggard je bio u zatvoru kad je Johnny Cash dosao da odrzi nastup zatvorenicima i zatvorskom osoblju. 

Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt :D 

A San Quentin, 10 god ranije 

Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih

Edited by kipo
Posted
4 minutes ago, kipo said:

Slusam minut i po ali nemam vreman, pijan sam, ... Nije Folsom prison valjda? Nemoguce jbt :D 

A San Quentin, 10 god ranije 

Inace, ova Man in black medju top 5 jegovih

Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. :)

Kris Kristofferson je autor ove pjesme. 

• +1 1
Posted
22 minutes ago, Seabass said:

Merle je robijao u St Quentinu kad je Johnny dosao sa bendom. :)

Kris Kristofferson je autor ove pjesme. 

Jbt :D

Posted
20 hours ago, kipo said:

Malo cu skrenuti s puta, oprostice publikum, jer je ovo zaista zaista dobro a moze se osloniti na temu

Nema sta da skreces, sam naslov topika je nekoherentan: dixie tesko da pripada Hillbilly nasljedju. Iako sam ja na umu vise imao geografaski pojam. Mada niti folk, a tek posebno country nisu ograniceni na jug. Naprotiv.

Tako da se nemas zbog cega izvinjavati.

19 hours ago, Seabass said:

Merle je fenomen, kao i Cash. 

A kad smo vec kod njega, evo par slika sa jednog kalifronijskog putovanj: mural u Sacramentu povodom 50-godisnjice albuma "At Folsom Prison". Mural je na 15 spratova, a zatvor je 30-ak km od ove zgrade.

image.thumb.png.818b78cab21179dd33d609083642d7eb.png

image.thumb.png.70382d8c532a0c8b4a68fd6c8ff3dd22.png

• +1 1
Posted

Kako je Johnny Cash nadosao na tekst i aranzman za Folsom Prison Blues

Posted

Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih:

Roy Clark je jedan od najboljih gitarista svih vremena.

• +1 1
Posted
3 hours ago, Seabass said:

Ima negdje klip u kom Muhammad Ali zeza na racun country muzike i opsesije vozovima. Ovo je jedna od boljih:

Ova nije nuzno o vozu, ali je nazvana po jednom:

• +1 1
Posted

E, nemoj, Amerika, vozovi...:wub:

• +1 1
Posted

A kad sam vec kod vozova i Gillian Welch, evo jos jedna koja je uspotno o vozovima, a Gillian je radi bolje nego original, ali ova izvedba je meni bolja i od Gillian: