Jump to content
IGNORED

americana - bluegrass - country - dixie - folk

Peter Fan

Recommended Posts

Posted

Ponukao mi @wayfaring stranger postom u kom je i John Prine, i Townes VZ i Blaze Foley.

Post je JD Vance napisao Hillbilly Eulogy, mi mozemo ispistai Hiilbilly muzicku abecedu, posto mi se cina da nema topik koji to pokriva.

Za pocetak, 2 u jedan.

Jedan od mojih  omiljenih kontemporarnih autora obradjuje jednog od omiljenih mi autora svih vremena,. I te kako auktuelno danas (ako ne i vise s obzirom na rezultat americkih izbora) kao i kad je napisano;

• +1 1
Posted

Moze i na dobrojutarnje vrckave melodije

• +1 1
Posted

Neki od manje poznatih favorita

• +1 2
Posted
8 hours ago, kipo said:

Moze i na dobrojutarnje vrckave melodije

kad je vec platpicking, evo jedne od legendi:

• +1 1
Posted

Takodje jedan od mojih omiljenih bendova:

Posted

Vrtim neku bootgaze alternative country playlistu na spotify, ovo mi je izbacilo i bas mi je leglo

• +1 2
Posted
1 hour ago, Peter Fan said:

kad je vec platpicking, evo jedne od legendi:

Meni brzo dosadi ali Bili je dobar, sa svojim caletom posebno.

Posted
12 hours ago, Peter Fan said:

Ponukao mi @wayfaring stranger postom u kom je i John Prine, i Townes VZ i Blaze Foley.

Post je JD Vance napisao Hillbilly Eulogy, mi mozemo ispistai Hiilbilly muzicku abecedu, posto mi se cina da nema topik koji to pokriva.

Za pocetak, 2 u jedan.

Jedan od mojih  omiljenih kontemporarnih autora obradjuje jednog od omiljenih mi autora svih vremena,. I te kako auktuelno danas (ako ne i vise s obzirom na rezultat americkih izbora) kao i kad je napisano;

Elegy, ne Eulogy

• Hvala 1
Posted
25 minutes ago, 3opge said:

Elegy, ne Eulogy

Da, jebote. :isuse: Fala na ispravci

25 minutes ago, kipo said:

Meni brzo dosadi ali Bili je dobar, sa svojim caletom posebno.

Da, zna da dosadi ako slusas 3 albuma zaredom :-)   Meni je fascinantna njegova zivotna prica.  To mu nije bioloski otac.

Inace, sa zadnjeg albuma zajebantski video omaz spaghetti westernima:

• +1 1
Posted (edited)
6 hours ago, wayfaring stranger said:

Ovo je sjajno. Hvala.

Edited by kipo
  • +1 1
Posted

Ovo bi moglo i na "Covers", ali je ipak bolje ovdje:

Posted
4 hours ago, kipo said:

Ovo je sjajno. Hvala.

Dosta nas se seca vremena kada vidiš reklamu pa nabaviš album za par meseci. U časopisu No Depression na koji bejah predplaćen krajem devedesetih i još nekoliko god posle izdavač ih je reklamirao kao kombinaciju Violent femmes i Fugazi. Ove druge bas i nisam čuo u Quinsonics zvuku. U svakom slučaju album je odličan. Ako se ne može naći, uploadovacu negde.

Posted
2 hours ago, wayfaring stranger said:

Dosta nas se seca vremena kada vidiš reklamu pa nabaviš album za par meseci. U časopisu No Depression na koji bejah predplaćen krajem devedesetih i još nekoliko god posle izdavač ih je reklamirao kao kombinaciju Violent femmes i Fugazi. Ove druge bas i nisam čuo u Quinsonics zvuku. U svakom slučaju album je odličan. Ako se ne može naći, uploadovacu negde.

Ja sam malo mladji pa nisam pohvatao te niti ali da, zaista bih volio cuti vise stvari njihovih, jer na Sptify/ yt ima tek 2-3.

Posted

Pijan sam, pa bas nikako da se sjetim kako se bogotac zove. Jedva nekako, dug proces, problemi, .. :D Bogotac!

Posted
8 hours ago, kipo said:

Ja sam malo mladji pa nisam pohvatao te niti ali da, zaista bih volio cuti vise stvari njihovih, jer na Sptify/ yt ima tek 2-3.

Neko je savesno izbrisao moj odgovor, verovatno jer je sadrzao rec upload. Cd je u Srbiji i kada dobacim do rodne grude postavicu i Quinsonics i debi D Braxton Harrisa, glavnog coveka benda, a opet solo nema veze sa Quinsonics ali je dobar.

• +1 1