mozzer Posted February 5 Posted February 5 A ko je (iskreno pitam)? WEF? Ko stoji iza njih? Npr meni se cini da Macron radi za neku drugu stranu, npr Rotschilde (Evropski neki pravac Masonerije)
Roger Sanchez Posted February 5 Posted February 5 25 minutes ago, Weenie Pooh said: Da nema vaše™ neumorne licemerne obfuskacije, mi normalni™ bi smo radnom čoveku lasno objasnili ko mu i kako radi o glavi. Ali ima vas™, jebiga. Nezamenljivi ste. There is no alternative. Pa brate mnnnnogo vam je loša ta vaša vilozofija i agitacija ako vas ownamo samim svojim postojanjem 1
Mel Posted February 5 Posted February 5 50 minutes ago, Lord Protector said: Ovo je posredno, udaljeno, simboličko upozorenje... Moze da ti bude zlatan, a moze da ti i pukne? 1
Mel Posted February 5 Posted February 5 42 minutes ago, radisa said: Mladić i Karadžić, ljudi ispred vremena... Karadzic je bio super, nego ti sto su glasali Mladica, sad ce da pocnu problemi u raju. 40 minutes ago, Milošica said: Jel Bibi najmoćniji čovek na svetu Mnogi se pitamo ko i kako tacno vuce korake u kojima je Izrael kao fol zemljica od desetak miliona koja govori Americi sta da radi umesto da je obrnuto.
Weenie Pooh Posted February 5 Posted February 5 44 minutes ago, Roger Sanchez said: Pa brate mnnnnogo vam je loša ta vaša vilozofija i agitacija ako vas ownamo samim svojim postojanjem Znam da ti voliš da esencijalizuješ svoje stavove, ali postojanje i političko delovanje nisu iste stvari. Za ovo prvo rešenja su fatalna. Za ovo drugo ipak postoje nježniji korektivi, od radnih akcija do tucanja kamena do kineskih kampova za reedukaciju; sve je to za ljude.
bios Posted February 5 Posted February 5 16 hours ago, Sammael said: Tramp je vrlo jasno rekao da smatra da DoE ne treba da postoji i da obrazovanje ne treba da bude federalno pitanje. Što se tiče samih država, ukoliko ne bude nikakvog nadzora s federalnog nivoa, šanse su ogromne da će ionako katastrofalno loše obrazovanje u ruralnim sredinama i getoima postati praktično nepostojeće, uz propratnu diskriminaciju i segregaciju koje pojedine države juga jedva čekaju ponovo da uvedu. Da li je DoE radilo dobar posao? Ne. Da li je ovo rešenje tog problema? Ne. Trampa uopšte ne zanima da se time bavi, zanima ga da namesti vaučere ekipi koja mlati ogromnu lovu preko charter škola u kojima je, zapanjujuće, obrazovanje još lošije nego u državnim školama. Ovo za charter škole ipak nije tačno. Kažem iz prve ruke, jer mi klinac ide u charter školu. Za one koji ne znaju, to su privatne škole koje imaju pristup javnim fondovima kao ISD škole, tako da su besplatne. A da pristupila fondovima škola mora da zadovolji iste standarde koje imaju i drzavne škole. Barem u Teksasu to funkcioniše dosta dobro. Naravno, ovo je važilo dok ovaj imbecil nije došao da sve to razjebe. Ima jako loših, ali ima i odličnih charter škola, slično kao i sa državnim školama. Ova u koju ide moj klinac koristi STEM sistem i diverzitet je vrlo izražen jer imigranti, Indijci npr. vole da im deca idu i težu školu radije nego da samo protrče kroz istu.
Sammael Posted February 5 Posted February 5 6 minutes ago, bios said: Ovo za charter škole ipak nije tačno. Kažem iz prve ruke, jer mi klinac ide u charter školu. Za one koji ne znaju, to su privatne škole koje imaju pristup javnim fondovima kao ISD škole, tako da su besplatne. A da pristupila fondovima škola mora da zadovolji iste standarde koje imaju i drzavne škole. Barem u Teksasu to funkcioniše dosta dobro. Naravno, ovo je važilo dok ovaj imbecil nije došao da sve to razjebe. Ima jako loših, ali ima i odličnih charter škola, slično kao i sa državnim školama. Ova u koju ide moj klinac koristi STEM sistem i diverzitet je vrlo izražen jer imigranti, Indijci npr. vole da im deca idu i težu školu radije nego da samo protrče kroz istu. Verujem da dosta varira, ali gledao sam statistike i bar u nekim državama, učenici charter škola lošije prolaze na standardizovanim testovima. E sad, lično mislim da su i standardizovani testovi deo problema i da nisu realno merilo znanja. Ali druga merila trenutno nemamo.
bios Posted February 5 Posted February 5 16 minutes ago, Sammael said: Verujem da dosta varira, ali gledao sam statistike i bar u nekim državama, učenici charter škola lošije prolaze na standardizovanim testovima. E sad, lično mislim da su i standardizovani testovi deo problema i da nisu realno merilo znanja. Ali druga merila trenutno nemamo. Slažem se za testove da su merilo znanja, ali merilo kvaliteta škole može da bude i prolaznost na koledž. U ovih nekoliko charter školskih sistema koji su meni dostupni prolaz na koledže je ispred ISD škola. Da ne pomisli neko da advokatišem ovakav sistem, on na papiru izgleda odlično. Ako znaš kako se pravi i vodi škola, voila- evo ti pristup fondovima isto kao državnim školama. Ali deluje mi i vrlo podložno korupciji, tako da verujem da u nekim drugim državama ispadne raspad sistema. Trivia- ovo gde ide moj klinac je pre dvadesetak godina pokrenuo neki Turčin, navodno blizak Gulenistima 1
Roger Sanchez Posted February 5 Posted February 5 (edited) 2 hours ago, Weenie Pooh said: Znam da ti voliš da esencijalizuješ svoje stavove, ali postojanje i političko delovanje nisu iste stvari. Za ovo prvo rešenja su fatalna. Za ovo drugo ipak postoje nježniji korektivi, od radnih akcija do tucanja kamena do kineskih kampova za reedukaciju; sve je to za ljude. Ajmo onda jedan misaoni eksperiment, a dat će ti bog i praktični. Dakle, Trampara ukida sve idpol natruhe, budući da je religiozno protiv DEI i svih drugih affirmative akcija, vjerujem da će biti temeljit i da od svega toga do 2028 neće ostati kamen na kamenu. Drugo, libtardi su riješeni svake poluge vlasti i tek su malo utjecajniji od Davida Sirote, Briahne i Brie Brie. Treće, očito je i da će se klasne razlike zaoštriti do ruba pucanja, barem za one koji ih žele vidjeti. Četvrto, mislim da je neminovno da tamo u Americi ima potencijalnih teorijski itekako izgrađenih lidera, jačih i od Bernie pitomaca i DSA pionira, sposobnih da barem kao ti jasno formuliraju i artikuliraju ''what then must we do''. I to ne kao libtard Billy Kwan Spoiler ...nego nešto fajterski, masodizački. Nije da se nema otkud lopta zakotrljati, eto im Jacobin. Ako se ni tračak toga ne dogodi, a jedino objašnjenje i dalje bude to da libtardi i dalje smetaju iako im je odsječena svaka moguća libtardska patka, bio bi red da tad priznaš da je cijela tvoja konstrukcija sagrađena samo zbog užitka sektaškog seirenja. Edited February 5 by Roger Sanchez 1
Weenie Pooh Posted February 5 Posted February 5 @Roger Sanchez Inshallah, ako budemo živi i zdravi da vidimo taj "misaoni eksperiment" sproveden u delo ali se "ni tračak toga ne dogodi", rado ću priznati da mi je "konstrukcija sagrađena samo zbog užitka sektaškog seirenja". (Za razliku od tebe koji svoje seirenje svake druge godine guraš pod tepih; evo poslednji put si vitlao idejom da "weird" etiketa dobija izbore a onda nikom ništa, dve nedelje odmora pa povratak na staro.) Nažalost, to što si skicirao pada već na prvom koraku: Trump neće i ne može ukinuti ono što nikad i nije bilo pod njegovom kontrolom, DEI inicijative su DNC perjanica, oni će se istim ponovo zakititi čim dođe red na njih da se opet malo igraju kapetana na brodu koji tone. Od desnice se ne može očekivati da koriguje interne nedostatke levice. Klasne razlike su već zaoštene koliko se zaoštriti mogu, ne čeka se to. Uostalom, Marks je naivno očekivao da će još za njegovog života ili nedugo potom kontradikcije kapitalizma voditi do kolapsa/preobražaja u Britaniji, Nemačkoj, itd. Ono gde marksisti (pa i tvoj etalon radikalizma, čestiti Jacobin ) fundamentalno greše je teleološka vizura društvenih odnosa - ubeđenje da je XYZ razvoj događaja samo pitanje vremena, jer ukazano je da sve vodi ka tome... a onda odjednom tras, fašizam. Pa posle jao šta ćemo, previše je dobro radnicima, hajde bolje da apelujemo na njih kroz kulturu i filozofiju i identitete, zajebimo materijalnu kritiku kapitalizma... Jedini razvoj koji je zaista neumitan je onaj entropijski; stvari se raspadaju, sistemi dezintegrišu, ništa ne traje večno. Taj princip potiče iz prirodnih nauka i zato je pouzdan, može se očekivati nekakav kolaps nekad. Ali teleološke fantazije o kolapsu koji će biti produktivan pa transformisati distopijski kapitalizam u utopijski komunizam, to je bazirano samo na lepim željama, dakle bezvredno osim na nivou ideološke inspiracije. Sve nas to, dapače, ne sprečava da upremo prstom u očigledne antirevolucionarne ideje koje su od levih pokreta napravile ovu bizarnu paradu hipokrizije. Taj "DEI", taj "wokeness" oko kog se kao lome koplja, to je sve direktna posledica levičarske izdaje sopstvenih principa. Bežanja od istorijskog i materijalnog u pravcu apstraktnih maštarija. Odustajanja od revolucionarne klasne borbe u korist građenja akademskih karijera, slabašnog apelovanja samo na usko definisane grupice i grupičice. 1 1 1
Peter Fan Posted February 5 Author Posted February 5 18 hours ago, Ivo Petović said: SAD su poslale čoveka na mesec zato što su merile patku sa SSSR. Samo i isključivo zbog toga. Državna odluka i politika. Nidje veze sa današnjom situacijom. To sam naveo samo kao ilustraciju da je sistem skolstva koji je postojao prije uspostavljanja DoEDU bio sposoban iznijeti vrhunski tehnoloske i naucne rezultate. Nemam podataka, ali pretpostavljam da je nivo prosjecnom obrazovanja bio na nivou zapadne Evrope, a vjerovatno nije bio puno ni iza istocnog bloka. Docim, od 1980. na ovamo (otkako je DoEDU nastao) americki obrazovni sistem stagnira i/ili zaostaje za vodecim sistemima u svijetu. I to unatoc sve vecim relativnim i apsolutnim izdvajanjima, ukljucujuci i proliferaciju studentarije (mada je to neka druga tema). To sve ne znaci da mislim da sad treba uzeti macolu i sve polupati, a tek o Trumpovim / Project 2025 namjerama nemam nikakvih dvojbi. Siguran sam da im nije na umu poboljsati rezutate iz STEM disciplina ili povecati obrazovni nivo gradjanstva. 1
Peter Fan Posted February 5 Author Posted February 5 1 minute ago, Peter Fan said: To sve ne znaci da mislim da sad treba uzeti macolu i sve polupati, a tek o Trumpovim / Project 2025 namjerama nemam nikakvih dvojbi. I da dopunim: ovo se odnosi na sve sto Trump radi. Kritika Bidenovog predsjednikovanja, kao i prethodika mu, ne znaci da je Trump sposoban da bilo sta popravi. 1
Roger Sanchez Posted February 5 Posted February 5 28 minutes ago, Weenie Pooh said: Trump neće i ne može ukinuti ono što nikad i nije bilo pod njegovom kontrolom, DEI inicijative su DNC perjanica Nači permanent DNC derin devlet shadow government. Nezbaciv DNC, svemoćan i kad je najšupljiji. Pedro. Demokrate toliko subliminalno odgovorne da su krive i bez ikakve vlasti i pokraj imperijalnog Trampare. I rest my case 🤣 Kad smo kod imperijalnog Trampare, za one koji razumiju što se iza brda sofisticirano pomalja (možda) : 1
Peter Fan Posted February 5 Author Posted February 5 A evo malo i vedrijih vijesti: The U.S. Army recently announced it shattered previous recruiting records, with December 2024 being the most productive December in 15 years. The branch reported it enlisted nearly 350 soldiers every day that month, Army officials announced Tuesday on social media. "Our Recruiters have one of the toughest jobs – inspiring the next generation of #Soldiers to serve. Congratulations and keep up the great work! #BAYCB," Army recruiting officials wrote in a post on X. Secretary of Defense Pete Hegseth took to X to share the news. "BOTTOM LINE: America’s youth want to serve under the bold & strong "America First" leadership of [President Donald Trump] @realDonaldTrump -- Evo ko ce ici da radi rekonstrukciju u Gazi. 1
Recommended Posts