February 5Feb 5 45 minutes ago, brusli said: Samo je pitanje da li je veci problem u USA rasizam ili klasne razlike. Ja bih rekao da je problem i jedno i drugo, samo je ovo prvo stavljano kao problem vec decenijama, dok se drugo sklanja pod tepih. Pitanje je zasto ? Zato što se rasizam može rešavati™ u nedogled, istovremeno sa bezbroj drugih identitetskih vertikala, dok mašina neometano nastavlja da melje sve pred sobom. Klasna borba bi sublimirala sve te identitetske, kreirala ogroman front, i tako pretila da sabotira mašinu. A to se ne sme dozvoliti nikako, the Spice must flow.
February 5Feb 5 2 hours ago, dragance said: Kako ima veze? Koga su to doveli iz “Bosne” i kako su oni gluplji? Ako ti nije jasna paralela sa 2012tom kod nas, ok, necu ti ja objasnjavati.
February 5Feb 5 5 minutes ago, Mel said: Ako ti nije jasna paralela sa 2012tom kod nas, ok, necu ti ja objasnjavati. Nisu mi jasna podmetanja “bosanaca” u priču i kako “oni glasaju”, a ne Mile i Slavica iz Srbije. Znam tačno na šta aludiraš, što me ne čudi od tebe, a svakako ti analogija nema smisla.
February 5Feb 5 Srecan mir svima koji slave. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/report-netanyahu-gifted-trump-a-golden-pager-us-president-that-was-a-great-operation/
February 5Feb 5 1 hour ago, Sammael said: Samo imaju nešto drugačiji set problema koje treba rešiti. Obično i ne žele da se riješi bilo koji set problema osim njihov lično. A ako drugim po njihovu cijenjenom mišljenju nedostojnim lijenim i neposobnim polubićima prebace svoj set problema, još veće veselje. Ali dozvat će se oni klasnoj borbi jednoga dana, da, da, jednoga dana, treba samo posmicati libtardska leva smetala i odma kreće klasna borba Edited February 5Feb 5 by Roger Sanchez
February 5Feb 5 23 minutes ago, dragance said: Nisu mi jasna podmetanja “bosanaca” u priču i kako “oni glasaju”, a ne Mile i Slavica iz Srbije. Znam tačno na šta aludiraš, što me ne čudi od tebe, a svakako ti analogija nema smisla. Na sta aludiram a da nisma eksplicitno rekla. Najbolje da analogija sa 2012tom i Srbijom nema smisla, paralela je sasvim solidna, max koliko i moze da bude izmedju dva toliko neslicna sistema koliko su Srbija i USA.
February 5Feb 5 28 minutes ago, Turnbull said: Srecan mir svima koji slave. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/report-netanyahu-gifted-trump-a-golden-pager-us-president-that-was-a-great-operation/ Jel nafilovan pejdžer ? Aktiviraće ga ako ne bude poslušan ?
February 5Feb 5 17 minutes ago, Roger Sanchez said: Obično i ne žele da se riješi bilo koji set problema osim njihov lično. A ako drugim po njihovu cijenjenom mišljenju nedostojnim lijenim i neposobnim polubićima prebace svoj set problema, još veće veselje. Ali dozvat će se oni klasnoj borbi jednoga dana, da, da, jednoga dana, treba samo posmicati libtardska leva smetala i odma kreće klasna borba Ti se sprdaš ali nehotice istinu zboriš, kako valjda jedino i umeš Long term, ta libtardizacija levog diskursa je vodila katastrofalnom zaglupljivanju radničke klase. Sa takvim saveznicima, ne treba da čudi što su se okrenuli otvoreno neprijateljskoj desnici pa sišću narativ o zlim latino-muslimansko-azijatskim hordama koje im rade o glavi jer hoće leba bez motike. Da nema vaše™ neumorne licemerne obfuskacije, mi normalni™ bi smo radnom čoveku lasno objasnili ko mu i kako radi o glavi. Ali ima vas™, jebiga. Nezamenljivi ste. There is no alternative.
February 5Feb 5 Posredna, udaljena, simbolicka najava etnickog ciscenja. https://www.lemonde.fr/en/opinion/article/2025/02/05/trump-s-gaza-project-is-one-of-ethnic-cleansing_6737818_23.html
February 5Feb 5 3 minutes ago, Lord Protector said: Bajden započeo, Tramp će da zavrsi. Svi su u bibijevom dzepu. Jel Bibi najmoćniji čovek na svetu