Budja Posted February 4 Posted February 4 53 minutes ago, cedo said: Ja sam se bas juce pitao kako je moguce da prvo ide USAID a ne ocigledne UN. Tu ce jos rezova biti.
cedo Posted February 4 Posted February 4 3 minutes ago, Budja said: Ja sam se bas juce pitao kako je moguce da prvo ide USAID a ne ocigledne UN. Tu ce jos rezova biti. cekam da sece vojni budzet oh, wait
Ivo Petović Posted February 4 Posted February 4 8 minutes ago, Peter Fan said: SAD su prije nego je uspostavljen DoEDU imale obrazovanje i nauku koja je poslala covjeka na mjesec, tako da to nije problem. Neki od najboljih inzinjera sa kojima sa imao prilike raditi su bili home schooled do koledza. SAD su poslale čoveka na mesec zato što su merile patku sa SSSR. Samo i isključivo zbog toga. Državna odluka i politika. Nidje veze sa današnjom situacijom. Ovako je valjda bilo početkom 1933.g. u Nemačkoj. Rasprave o tome kako Adolf u stvari ne prekoračuje ovlašćenja, ma ne to je ipak demokratija, izabran je u parlamentu, ma da knjige nas lažu već vekovima, ma da Jevreji vladaju svime u državi, ma da ponizili su nas 1919.g. ma da sudetski Nemci su gradjani drugog reda, ma da vreme je da Nemačka ustane ma da ma da ma da ma da itd itd. Whatever rocks your boat, ali svakome ko je iznenadjen razvojem dogadjaja, ukinuo bih pravo glasa...prosto orangutan je pametniji od te osobe i zaslužuje makar jednako da ima pravo glasa kao i osoba koja ima stav svi su isti. Ipak je najveći utisak koliko ljudi apsolutno nema pojma kako svetska ekonomija funkcioniše. Ovi Maga retardi nisu iznenadjenje, ali glupavi kvazi levičari poput onog Bertranda kojeg je Budja ovde citirao...pa takodje nisu iznenadjenje...Svetska ekonomija i progres koji smo postigli u tom smislu, jedini je razlog zašto mislim da se neće ponoviti 476.g. n.e. pošto mislim da je većina ljudi na planeti defintivno mnogo gluplja i pokvarenija nego 1939.g. 4 3
Ivo Petović Posted February 4 Posted February 4 Au contraire, svetska ekonomija i globalizacija su jedina šansa da održimo glavu iznad vode. Retardinjo Tramp je to saznao kad se probudio juče, treba raditi na edukaciji, mada će to biti teže ako ministarstva za edukaciju budu ukidana svuda po svetu.
cedo Posted February 4 Posted February 4 jedina sansa za svetsku ekonomiju su studenti u srbiji nadam se da ce tramp to uvideti kasno 1
Budja Posted February 4 Posted February 4 8 minutes ago, Ivo Petović said: SAD su poslale čoveka na mesec zato što su merile patku sa SSSR. Samo i isključivo zbog toga. Državna odluka i politika. Nidje veze sa današnjom situacijom. Ovako je valjda bilo početkom 1933.g. u Nemačkoj. Rasprave o tome kako Adolf u stvari ne prekoračuje ovlašćenja, ma ne to je ipak demokratija, izabran je u parlamentu, ma da knjige nas lažu već vekovima, ma da Jevreji vladaju svime u državi, ma da ponizili su nas 1919.g. ma da sudetski Nemci su gradjani drugog reda, ma da vreme je da Nemačka ustane ma da ma da ma da ma da itd itd. Whatever rocks your boat, ali svakome ko je iznenadjen razvojem dogadjaja, ukinuo bih pravo glasa...prosto orangutan je pametniji od te osobe i zaslužuje makar jednako da ima pravo glasa kao i osoba koja ima stav svi su isti. Ipak je najveći utisak koliko ljudi apsolutno nema pojma kako svetska ekonomija funkcioniše. Ovi Maga retardi nisu iznenadjenje, ali glupavi kvazi levičari poput onog Bertranda kojeg je Budja ovde citirao...pa takodje nisu iznenadjenje...Svetska ekonomija i progres koji smo postigli u tom smislu, jedini je razlog zašto mislim da se neće ponoviti 476.g. n.e. pošto mislim da je većina ljudi na planeti defintivno mnogo gluplja i pokvarenija nego 1939.g. Ne znam tacno sta je problem u onome sto je napisao Bertrand (covek je jasno kineski lobista, ali vredi ga citati).
Ivo Petović Posted February 4 Posted February 4 (edited) 3 minutes ago, Budja said: Ne znam tacno sta je problem u onome sto je napisao Bertrand (covek je jasno kineski lobista, ali vredi ga citati). Problem je u tome što čovek misli da je ovo 1872.g. i da države prosto mogu daa se okrenu sebi, zatvore u svoje granice i rade ekonomiju. Nemač pojma kao takav. edit: nije čak ni random 1872.g. nego neka 1620.g. Edited February 4 by Ivo Petović 1
Popular Post Ivo Petović Posted February 4 Popular Post Posted February 4 (edited) 7 minutes ago, cedo said: jedina sansa za svetsku ekonomiju su studenti u srbiji nadam se da ce tramp to uvideti kasno Srbija ima za šta da bude ponosna. U USA, najbogatiji čovek na svetu, koji čak nije ni Amerikanac, a kome su sve vlade šašoljile jajca subvencijama, i koji je emocionalni retard, bukvalno poharao treasury, uzeo sve podatke i praktično izvršio državni udar. Nije se pobunio nijedan čovek. Uz to 20 ljudi poginulo u 3 dana u avionskim nesrećama nastalim zbog njegovih otpuštanja u kontroli leta. Nije se pobunio nijedan čovek. Srbija > USA. Edited February 4 by Ivo Petović 10
cedo Posted February 4 Posted February 4 1 minute ago, Ivo Petović said: Srbija ima za šta da bude ponosna. U USA, najbogatiji čovek na svetu, koji čak nije ni Amerikanac, a kome su sve vlade šašoljile jajca subvencijama, i koji je emocionalni retard, bukvalno poharao treasury, uzeo sve podatke i praktično izvršio državni udar. Nije se pobunio nijedan čovek. Uz to 20 ljudi poginulo u 3 dana u avionskim nesrećama nastalim zbog njegovih otpuštanja u kontroli leta. Nije se pobunio nijedan čovek. Srbija > USA. nisu oni patili koliko ljudi u srbiji nadam se da nece trebati 30+ godina mislim, siguran sam, samo sto ce njihov put biti mnogo tezi ako sacekaju sledece izbore
gone fishing Posted February 4 Posted February 4 1 hour ago, Budja said: Cini se da Dep. of Education nije mnogo pomogao emancipaciji crne manjine. Gledali smo cetvrti sezonu Wire i kako to funkcionise, a ovde su sveziji podaci. E, sad, kako rastaviti ono sto jeste logicno i pozitivno u smislu drmanja birokratske i klijentelisticke zabokrecine (USAID, DoE) od radikalno desne ideologije je problem, Slicno kao i za DEI: sa jedne strane DEI je postala parodija i suprotnost americkom snu, sa druge strane Tramp koristi DEI ne samo da umanji negativne posledice "gender" ideologije na decu vec i da, u isto vreme, iskasapi zenska prava i prava ljudi sa specijalnim potrebama. Odbrana DoE i USAID koju vrse "uhljebi" istih ustanova i Elizabeth Warren nece doneti nista. Potrebna je "klasna" Demokratska stranka umesto Demokratska stranka koja je parodija sama sebe (videti izbore za DNC pre par dana). Demoksratksa stranka koja ce da baci DEI na smetliste istorije, ali istovremeno insistira na reproductive rights, kvalitet drzavnohg obrazovanja sto znaci rasturanje klijentelistickih sindikata, zastita drzavnog zdravstva i tome slicno... sada sam pogledao pitanja sa tog testa za osmake, savetujem i drugima da to urade, zaključak da idemo nezadrživo u idiokratiju je teško ne izvesti, kada se vidi da manje od polovine mučenika daje tačan odgovor na ta pitanja
gsb Posted February 4 Posted February 4 3 minutes ago, Ivo Petović said: Srbija ima za šta da bude ponosna. U USA, najbogatiji čovek na svetu, koji čak nije ni Amerikanac, a kome su sve vlade šašoljile jajca subvencijama, i koji je emocionalni retard, bukvalno poharao treasury, uzeo sve podatke i praktično izvršio državni udar. Nije se pobunio nijedan čovek. Uz to 20 ljudi poginulo u 3 dana u avionskim nesrećama nastalim zbog njegovih otpuštanja u kontroli leta. Nije se pobunio nijedan čovek. Srbija > USA. Ovo je nasa 2012. Trebalo nam je da se osvestimo, a I institucije su bile lake za preuzimanje od autoritarca. Videcemo koliko su US institucije jake u narednih godinu dve. Ovo je jos uvek teatar za mase (njihovo hapsenje Miskovica). 1
Ivo Petović Posted February 4 Posted February 4 Ok, to stoji. Ako im se sruši neki vijadukt 2035.g. možda se pobune Ko živ ko mrtav do tada. 3
cedo Posted February 4 Posted February 4 uopste nisam optimistican s obzirom koliko oruzja ima u rukama pojedinaca iskreno, da sam u americi, trazio bih neko drugo mesto pod suncem
Spooky Posted February 5 Posted February 5 (edited) Uh, koliko su ove mere čist populizam, a ne suština, a šteta tolika... Američki federalni budget za fiskalnu 2014 je oko 6.7 biliona (6 trilions na engleskoj short scale). Od toga u milijardama (billions na eng) 1460 na Social Security (penzije) 912 zdravsto 882 na kamate na federalni dug 874 Medicare (zdravstvo za penzionere i ugrožene kategorije) 874 Odbrana 671 Socijalni programi 325 Programi za veterane 305 Education 137 Transport 311 other E pod to other, ulaganje za UN i sve njene agencije je 18 milijardi. Od toga je oko 3.5 obaveza, ovo ostalo dobrovoljno. USAID je oko 40 milijardi. I sad oni tu šire patka i kao smanjuju troškove. Što ne srede univerzalno zdravstveno - možda bi im to smanjilo troškove države za zdravstvo (gore pod health, Medicaid i dio veteranskih davanja) - jer druge razvijene zemlje imaju minimalno 2-3x jeftinije zdravstvo per capita. Posebno su smešne ovi tik tok uradi gde MAGAši kukaju što Amerika plaća 1.5 miliona za DEI u Srbiji ili 60 hiljada za kubansku predstavu o trans kulturi / ili irski mjuzikl. To bi bilo kao da me žena kritikuje što sam od kućnog za Srbiju više nego dobrog godišnjeg budžeta protraćio dinar il dva na ovo ili ono. Edited February 5 by Spooky 3 2
Recommended Posts