Thursday at 20:491 day NBC NewsSen. Alex Padilla is forcibly removed from DHS Secretary...Noem was in L.A. to address the ongoing demonstrations against President Donald Trump's immigration policies.
Thursday at 20:501 day https://www.theguardian.com/us-news/video/2025/jun/12/hegseth-suggests-pentagon-has-prepared-plans-to-invade-greenland-and-panama-videoThe US defense secretary, Pete Hegseth, appeared to acknowledge that the Pentagon had contingency plans to take Greenland and Panama by force if necessary during a congressional hearing on Thursday. When repeatedly asked by representative Adam Smith if invading the two countries was a policy of the defence department, Hegseth replied: 'Our job at the defense department is to have plans for any contingency' Edited Thursday at 20:511 day by Radoye
Thursday at 21:391 day On 26. 5. 2025. at 17:42, Venom said:Ne znam oko čega je diskusija. QE je bila politika od krize 2008, centralne banke, odnosno u Americi Fed, su kupovale državne obveznice šakom i kapom da bi upumpali novac u privredu. To što taj novac nije štampan doslovno i dat građanima u ruke, ne znači da nije indirektno završio u ekonomiji, jer su banke novac dalje ulagale tj pozajmljivale ekonomiji koja je zapošljavala ljude, nastao je asset bubble gde god hoćeš (nekretnine, berza...). Cela silikonska™ dolina od tada pa na ovamo je nastala na jeftinim parama koje su tada upumpane i sve je to nestalo kad je Powell stao na kočnicu. Jel ima neki startup poslednjih par godina ili slabo otkako je presušilo? Imao je Buffet izjavu kad je krenula corona i pre eksplozije inflacije, nešto tipa "naše firme su podigle cene i zanimljivo je da svi pristaju bez problema na te nove cene". U prevodu, para je bilo koliko hoćeš, kad je jednom pukla brana krenulo je da se izliva na sve strane.Ima startapova, al je broj unikorna manji. Ja sam ubedjenda ce Tramp da nastavi stampanje, mozda malo sporije,mislim pogledajsamo defense budget.
Thursday at 22:531 day Abrego garcia vraćen u USA konačno. Ali su mu sada natrpali sumnjivu tužbuhttps://youtu.be/ipxHg1dnP9k?si=_qF4_1VWCyhBJuPC