Wednesday at 04:281 day Ovde ne pomaže ni promena imena na fejsbuku, cenim da će neki AI da profiliše "nepodobne" i "antisemite"...US halts student visa appointmen...US halts student visa appointments and plans expanded soc...The state department says the policy will have "significant implications" for embassies and consulates.
Yesterday at 01:341 day Author Federal court blocks Trump from imposing sweeping tariffs under emergency powers law
Yesterday at 02:521 day Ali ništa zato, riđokoso mizogino rasističko homofobično narcisoidno lažljivo i lopovsko govedotm je pomilovao (tj. ukinuo federalnu kaznu doživotnog zatvora) jednom simpatičnom čikaškom preduzimaču Lariju Huveru koji je svojevremeno ustanovio jedno vrlo uspešno preduzeće sledbenika. Najbolji predsednik po pitanju zakona i reda u istoriji vaspostavlja zakon i red i usput štiti mačke i pse od zlih imigranata ...SaE
18 hours ago18 hr Nazalost ovo nece mnogo uticati. Ima zakonske osnove da zaobidje zabrane suda i to sa vecim tarifama. Sud nije oborio "sektoralne" carine na automobile, aluminijum i gvozdje. To je jedna od mogucnosti koja mu zakon omogucava da prosiri i to na 15% bez odluke suda odmah u trajanju do 150 dana. Ovo moze da pogodi Irsku.
6 hours ago6 hr U medjuvremenu, zakuvao se omanji diplomatski skandal izmedju UK i Kanade a u vezi sa nedavnom posetom zajednickog nam kralja Otavi gde je licno prisustvovao zaklinjanju parlamenta i predstavljanju programa nove vlade (takozvani Throne Speech - obicno tu ceremonijalnu duznost vrsi Governor General iliti lokalni predstavnik krune). Ideja je bila da se ovim pokaze Trampu i Amerikancima da Kanada nema nikakvog interesa za ujedinjenje i da je uzajamna ljubav izmedju Kanade i monarhije jaka da jaca biti ne moze. Ovo je iziritiralo britansku vladu ciji premijer Starmer pokusava Trampa da odobrovolji ustupcima i meksim pristupom koji ukljucuje koriscenje potencijalnog susreta sa kraljem i kraljevskom porodicom kao svojevrsne sargarepe. I tako smo dosli u situaciju da je britanska sargarepa postala kanadska batina - jedan te isti kralj, dve dijametralno suprotne poruke. I tako - Britanci su popizdjeni na nas sto koristimo "njihovog" kralja kao potporu suvereniteta pred Trampovim pretnjama, a Kanadjani su popizdjeni na Britance sto planiraju "naseg" kralja koriste kao dadilju za Trampa ne bi li im ovaj dao povoljniji trgovinski dil...
6 hours ago6 hr Meni je taj omanji diplomatski skandal totalno promakao. Koliko sam primijetio, Charlie ima punu podrsku za sve sto je tamo izjavio.
3 hours ago3 hr 2 hours ago, Seabass said:Meni je taj omanji diplomatski skandal totalno promakao. Koliko sam primijetio, Charlie ima punu podrsku za sve sto je tamo izjavio.Ministers urge Carney not to dra...Ministers urge Carney not to drag Charles into Trump wars...The royal visit to Ottawa is a diplomatic tightrope for Charles as he seeks to reassure Canadians that part of the Commonwealth will not become the 51st US state